Serum do twarzy

FaceBoom Skin Harmony, Rozpieszczające serum olejkowe do twarzy `Opiekuńczy donżuan`

• 21 października 2024 o 5:41
    Bardzo przyjemne serum, natomiast opakowanie wymaga modyfikacji
    Nie jestem szczególną miłośniczką serów o konsystencji olejowej, jednak ta konkretna pozycja mocno mnie zainteresowała. Po pierwsze ze względu na doskonałe doświadczenia z olejkiem do demakijażu FaceBoom, po drugie ze względu na zachęcający skład, a po trzecie dlatego, że w ramach wyprzedaży jedna sztuka kosztowała "oszałamiające" 10 złotych. Żal było nie spróbować. Pierwsze opakowanie tak mnie zachwyciło, że gdy po przerwie serum ponownie stało się dostępne, od razu zamówiłam więcej sztuk. Serum ma konsystencję olejku, lecz wyróżniającego się na korzyść na tle innych olejków: znacznie lżejszego i przyjemniejszego w odbiorze. Nie stosowałam go jednak w ramach pielęgnacji całonocnej, tylko jako środek poślizgu do masażu twarzy. Perfekcyjnie spełniał się w tej roli i nawet nałożony obficie aż do przesady ładnie utrzymywał poślizg bez wrażenia tłustości i ciężkości. Przyjemności stosowania dopełniał słodki zapach, utrzymany w konwencji charakterystycznej dla całej linii FaceBoom. Powiedziałabym, że to serum wręcz stworzone jest do masażu, ponieważ nigdy nie wchłaniało się do zera, nadawało skórze przyjemną miękkość i śliskość oraz zawsze chroniło skórę przed zbytnim naciągnięciem lub podrażnieniem. Dzięki mleczno-karmelowemu zapachowi stanowiło również namiastkę aromaterapii. Komfort stosowania obniżyła mi nieco buteleczka. Choć sama w sobie elegancka, szklana i z bardzo estetyczną szatą graficzną, w praktyce okazała się rozwiązaniem pozostawiającym wiele do życzenia. Pompka w każdej sztuce miała skłonności do "strzelania" produktem, przez co buteleczka brudziła najbliższe otoczenie i samą siebie. Każdorazowe korzystanie, szczególnie pod koniec opakowania, wiązało się dla mnie najpierw z zabezpieczeniem otoczenia chusteczkami, a następnie zmycia nieoczekiwanych odprysków. PODSUMOWANIE: Rozpieszczające serum olejkowe okazało się jednym z przyjemniejszych serów w kategorii olejowych konsystencji. Doświadczenie popsuły mi jedynie opakowanie i krótkie PAO. Rozumiem, że jest to uzasadnione naturalnym składem, a dla niektórych osób stanowi wręcz motywację do szybszego zużycia w terminie, jednak ja wolę mieć tu większą wolność.
    Zalety:
    • w jego składzie znajdują się m.in. olej konopny, olej bawełniany, olej z orzechów brazylijskich i wyciąg z porcelanowego kwiatu
    • ma olejkową, lecz przyjemnie lekką konsystencję
    • pachnie mleczno-karmelowo
    • jest idealne do masażu twarzy
    Wady:
    • znajduje się w problematycznym opakowaniu (i to nie jest kwestia wadliwej sztuki, ponieważ ten sam problem pojawiał się w każdym egzemplarzu)
    • jego PAO to zaledwie 3 miesiące
    • ma zawyżoną cenę regularną (prawie 40 złotych za 15 ml olejków)
    millane
    20 lipca 2024 o 14:56
    Dobre
    Serum olejkowe do twarzy, dobrze nawilża i regeneruje skórę. Idealne na noc pod krem. Przyjazna cena, pojemność dosyć mała, ale serum jest bardzo wydajne. Minusem jest opakowanie, trochę się brudzi przy użytkowaniu. Buteleczka jest tłusta i po jakimś czasie odchodzi naklejka.
  • 1 czerwca 2024 o 10:44
    Polecam
    Mała, szklana butelka z pompką. Ma olejową konsystencję, która jest jakby sucha o lekko żółtym kolorze i delikatnym zapachu. 98% składników pochodzenia naturalnego w tym olej bawełniany (wygładza, regeneruje, zmiękcza), olej konopny (odżywia), olej z orzechów brazylijskich (zapobiega przesuszeniu) i wyciąg z porcelanowego kwiatu (rozświetla, koi, nawilża). Dzięki tej bogatej konsystencji serum działa wielokierunkowo. Świetnie zmiękcza skórę, wygładza, odżywia, a nawet rozświetla i koi. Skóra jest aksamitna w dotyku, nawilżona i wygląda młodziej. Dodatkowo regeneruje. Jak na olejową formułę to dosyć szybko się wchłania. Wydajność raczej średnia.
  • 22 maja 2024 o 22:19
    Całkiem ok.
    Sera do twarzy to chyba moje ulubione produkty pielęgnacyjne. Zazwyczaj stawiam na te, które szybko się wchłaniają, abym mogłaś sprawnie przejść do kolejnego etapu pielęgnacji. Ten produkt to coś zupełnie innego, olejowe serum ma gęstą i nieco tłustą strukturę. Całość jest zamknięta w niewielkim opakowaniu z bardzo wygodną pompką. Uważam, że to produkt, który u mnie spisuje się dobrze na noc lub w dzień wolny, gdy zostaje w domu i mogę sobie pozwolić na taka warstwę na buzi. Najważniejsze to to, że mnie nie zapchał, bo obawiałam się tego.
    Iwona_C
    22 kwietnia 2024 o 13:00
    Świetne serum ,naturalne, pięknie pachnące i dobrze pielęgnujące cerę.
    Olejek to produkt z boxa kosmetycznego. Kosmetyki tej marki dobrze znam i cenie je sobie za świetne składy, dobre działanie i przyjemne zapachy. Serum olejowe zostało zamknięte został w małej fikuśnej buteleczce wykonanej ciemnego brązowego szkła z widoczną wewnątrz zawartością. Buteleczka mimo że mała to jest masywna i trochę ciężka. Jako dozownik zastosowana została tutaj pompka umiejscowiona w zakrętce dodatkowo zabezpieczona zatyczką ochronną. W moim egzemplarzu pompka działa bez zarzutu dozując niewielką ilość produktu, nie pluje nim i się nie zacina. Buteleczkę opasa etykieta w jasno beżowym kolorze z białymi dodatkami graficznymi, oraz złotym nadrukiem zarysu twarzy. Producent zamieścił to również informacje dotyczące stosowania olejku, informacje o tym że powinniśmy go zużyć w ciągu trzech miesięcy od otwarcia jak również że jest to produkt wegański. Konsystencja jest olejowa ale lżejsza niż typowego olejku, bardziej przypomina oliwkę ima delikatnie słomkowy kolor. Zapach faktycznie rozpieszcza i umila stosowanie tego specyfiku. Jest on słodki, z wyczuwalną nutą wanilii, kwiatów i karmelu. Bardzo przyjemny i bardzo smakowity. Skład jest w 98 % naturalny: olej awokado, olej roślinny, olej z konopi, olej z nasion bawełny, olej z owoców wanilii, olej z orzechów brazylijskich, wyciąg z kwiatów Hoya lacunosa, witamina C, olej z nasion słonecznika, witamina E, Beta-Sitosterol, Squalene, olej sojowy plus delikatne środki konserwujące. Skład jest świetny. Jak sama nazwa wskazuje olejek przeznaczona jest do stosowania jako serum na twarz w niewielkiej ilości i wówczas faktycznie bardzo szybko się wchłania, można zastosować na niego krem a następnie wykonać w makijaż i tu wszystko gra. Nic się nie waży, nikt nie roluje, nie ma żadnej tłustości. Ja jednak najczęściej wykorzystywałam go w większej ilości do masażu twarzy, daje dobry poszli i umożliwia nam przyjemne wykonywanie masażu przez kilka minut . Przy zastosowaniu większej ilości wchłania się powoli , pozostawia tłustą warstwę na której wchłonięcie trzeba poczekać kilka, kilkanaście minut. Olejek bardzo dobrze wygładza skórę, sprawia że jest ona aksamitna w dotyku, dodatkowo nadaje jej ładnego blasku. Ma intensywne działanie natłuszczające, nawilżające i odżywcze. Systematycznym stosowaniu sprawia że skóra staje się bardziej zbita i sprężysta. Cera nabiera zdrowego i promiennego wyglądu. Produkt jest delikatny w działaniu nie wywołuje żadnej podrażnień i mimo tłustej konsystencji nie powoduje zapychania cery. Wydajność tak jak olejowe formuły jest bardzo dobra, jednak myślę że przy stosowaniu go wyłącznie jako serum w niewielkiej ilości na twarz możemy mieć problem z żeby zużyć go w ciągu tych trzech miesięcy które zalecę producent. Cena regularna ponad 30 zł, nie ma żadnych problemów żeby znaleźć ten produkt w promocji za około 20 zł. Biorąc pod uwagę świetny skład, piękny zapach i dobre działanie jest to cena bardzo dobra. Podsumowując olejek ma wiele zalet, począwszy od konsystencji poprzez zapach, naturalny skład a kończąc na dobrym działaniu. Uwielbiam olejki w pielęgnacji, ten uprzyjemniał mi jej czas. Zakupie ponownie.
    Zalety:
    • lekka olejowa konsystencja
    • smakowity zapach z nutami wanilii karmelu
    • sprawdza się jako serum i jako baza pod masaż
    • wygładza skórę, nadaje jej blasku
    • nadaje cerze świeżego i zdrowego wyglądu
    • natłuszcza, nawilża i odżywia
    • nie podrażnia inie zapycha cery
    • świetny naturalny skład
    • ładne opakowanie z wygodna pompką dozującą