Żele do brwi

Lovely Pink Army Girl Power!, Brow Glue Klej do brwi

• 27 maja 2023 o 19:22
    Gdy się go nauczy jest super
    Jak wiadomo seria Pink Army jest już zamierzchła i nawet nie wiem dlaczego piszę te recenzję dopiero teraz... W każdym razie klej kupiłam razem z eyelinerem ( cudownym swoją drogą ) w momencie premiery w Ross. Szkoda , że nie zostawili tych produktów na stałe ponieważ zarówno lajnerek jak i recenzowany teraz klej to naprawdę świetne drogeryjne produkty. Produkt jest bardzo ładny opakowany . Różowa szata graficzna przyciąga wzrok a sam pomysł plastikowej i miękkiej niczym w błyszczyku tubki połączonej z długą zakrętką w której znajduje się szczoteczka uważam za bardzo udany. Szczoteczka z mięciutkiego włosia o równiutkiej i krótkiej długości . Bardzo wygodna ale do ultra cienkich brwi moim zdaniem się nie nada. Jest to faktycznie klej . I to taki z czasów podstawówki ( przynajmniej mojej więc też już trochę lat minęło ) i wtedy wiodły prym takie kleje w płynie z aplikatorem w formie kulki . I to jest dokładnie taka sama konsystencja płynna i lepka , bezbarwna o zapachu który kojarzy się z octem dlatego bardzo dobrze , że wietrzeje dość szybko. Dla mnie użycie słowa klej w nazwie produktu sugeruje produkt typowo wykończeniowy więc nigdy nie nakładałam go solo dlatego nie wiem czy wtedy również sprawdza się tak fajnie, ale użyty razem z kredką do brwi i odrobiną bronzera ( który u mnie służy do wypełnienia minimalnych ubytków aby efekt był jak najbardziej naturalny ) zapewnia mi świetny efekt od momentu nałożenia aż do zmycia. Trzeba się go troszkę nauczyć - bo i trzeba wyważyć odpowiednią ilość i sposób nakładania tak by nie osadzał na włoskach w formie takich białych strzępków a to się dzieje zarówno gdy nałożymy go za dużo jak i za mało . U mnie wystarczyło raz zamoczyć szczoteczkę by pokryć obie brwi i wtedy było idealnie . Już w momencie nakładania go starałam się nadać brwią kształt na jakim mi zależało by już nic więcej nie grzebać jak wyschnie. Nigdy nie rozpuścił mi kredki do powiek ani nie zlepił nieestetycznie brwi . Jest on wyczuwalny na brwiach nawet jak już lekko przeschnie ale nie jest to nieprzyjemne uczucia jakiegoś oblepienia czy sklejenia . Po prostu czuć , że coś na brwi w ryzach trzyma . A trzyma naprawdę i to przez cały czas gdy nosze makijaż czyli tak 10 - 12 godzin zależy od dnia . Nie mam problemu by go usunąć bez względu na to jakim produktem wykonuje demakijaż. Jest bardzo wydajny , efekt utrwalenia brwi zasługuję na pochwałę i ja już z żalem myślę o dniu w którym mi się skończy bo super jest.
    Zalety:
    • wygodna szczoteczka
    • świetnie utrwala i dyscyplinuje brwi
    • nie rozpuszcza kredki
    • łatwy do zmycia
    Wady:
    • octowy zapach
    • trzeba się go nauczyć tak aby nie osadzał się na brwiach
  • 28 września 2022 o 1:05
    Efekt laminacji
    Żelu zuzylam już 2 opakowania, przerzuciłam się na mydełko do brwi, które nie umywa się do efektu jaki daje ten żel wiec na pewno do niego wrócę. To jest dosłownie klej - konsystencja przypomina szkolne kleje w płynie, takie przezroczyste i tak tez trzeba z nim postępować przy aplikacji - nałożyć na brwi i dać chwile aby lekko zastygł i wtedy dopiero układać włoski (podobna zasada jak przy kleju do rzęs) i wtedy trzymają się cały dzień. Dosłownie. To jest Tytan wytrzymałości, zdarzało mi się zapomnieć i potrzeć brew a kształt na tym nie ucierpiał. Do plusów zaliczam tez niska cenę w porwaniu do innych tego typu produktów (np Nyx) Niestety nie jest to produkt idealny. Do minusów zaliczam: - aplikator - szczoteczka jest zbyt miękka by dobrze ułożyć włosy. Ja nakładam nią produkt do brwi a układam osobna, sztywniejszą spiralką - trzeba trochę z nim popróbować żeby nauczyć się go używać, nie jest to najłatwiejszy do aplikacji produkt. Jeśli nałożymy go za mało włoski się odkleja i powstanie na nich biały nalot - dostępność - jest to edycja limitowana wiec nie dostępna w stałej sprzedaży - nie łączy się dobrze z innymi produktami - sam produkt na brwi trzeba nakładać przed podkładem aby uniknąć widocznych śladów wokół brwi a po nałożeniu kleju nie można zastosować już np kredki bo ta naruszy przyklejone włoski i zmniejszy trwałość. Nałożone pudru/pomady tez nie działa najlepiej bo na granicy brwi tworzy się widoczna linia kleju do której przykleja się kolorowy produkt, nie wyglada to dobre. -ciężko się go zmywa - produkt się nie rozpuszcza do końca, trzeba go zetrzeć co może osłabić włoski jesli ktoś ma delikatne Lubię ten produkt bo daje wizualny efekt laminacji i zawsze słyszę dużo komplementów jak ułożę nim brwi, jednak polecam go dla osób które nie maja ubytków w brwiach i są one na tyle gęste ze będzie to jedyny stosowany produkt
    Zalety:
    • Opakowanie które można „wycisnąć”
    • Efekt laminacji
    Wady:
    • Ciężko się zmywa
    • Dostępność
    • Nie łączy się dobrze z innymi kosmetykami
    • Wymaga wprawy
    • Słaby aplikator - potrzeba dodatkowego
  • 31 marca 2022 o 11:27
    Zawód
    Miałam wielkie oczekiwania względem tego produktu - znajoma wizażystka zachwalała go, mówiąc o mocnym i długotrwałym utrwaleniu brwi. Mam gęste i sztywne, dość niesforne włoski - klej do brwi od Lovely niestety sobie z nimi nie poradził. Produkt zamknięty jest w malutkiej tubce z aplikatorem przypominającym szczoteczki tuszy do rzęs. Nieco zaskoczyła mnie gramatura kosmetyku - jest go w opakowaniu niewiele i nie wystarczy na długo. Klej ma formułę gęstej mazi. Jest lepki, ale na brwiach zastyga. Oczekiwałam od niego efektu porównywalnego do tego, jaki dają popularne obecnie mydła do brwi. Niestety, trochę się przeliczyłam. Owszem, kosmetyk dyscyplinuje włoski, wyglądają nieco lepiej, są bardziej ujarzmione, jednak o precyzyjnej stylizacji nie ma tu mowy. Będzie to dla mnie produkt, który zużyję w codziennym, delikatnym makijażu, gdy nie potrzebuję mocno wystylizowanych brwi. Miałam jednak nadzieję, że będzie to alternatywa dla mydeł do brwi. Być może produkt ten przypadnie do gustu posiadaczkom delikatnych, bardziej plastycznych brwi. Z moimi włoskami niestety sobie nie radzi.

Zobacz także inne Żele do brwi