Spraye do włosów

OnlyBio Hair in Balance, Ochrona! przed UV w mgiełce SPF 30

Malla
    9 grudnia 2024 o 4:32
    Tłusta maź
    Ładne opakowanie, przystępna cena, atrakcyjny zapach... i na tym kończą się zalety. Spryskiwacz, o ile nie zapchał się po kilku psiknięciach, dozuje tłuste, białe krople, brudzące ubranie i otoczenie. Produkt tworzy efekt włosów aktywnego nastolatka niemytych przez miesiąc. Oblepia i otłuszcza włosy, które wyglądają fatalnie! Nie da się po aplikacji wyjść do ludzi i dobrze wyglądać, żadne wyczesywanie nie pomaga, trzeba od razu prać szczotki i głowę. Spray użyty w malutkich ilościach i dozowany na dłonie również wywołuje efekt posmarowania czupryny masłem. Jak się sprawdza na plaży? Doskonale... przykleja piasek. A owady przyciąga smakowitym zapachem i już pozostają przyklejone. Kwarcowy peeling przy myciu głowy gwarantowany. Nie polecam na spotkania z dziećmi w wieku podatnym na wszawicę. Nie mogę wypowiedzieć się rzetelnie na temat deklarowanej ochrony przed UV, bo nie jestem w stanie używać produktu. Stosowany na końcówki zlepia je, stosowany na nogi przykleja wszystko i wyglądają jak nieogolone. Nie mogę znaleźć dla niego zastosowania, może zrobię pułapki na mszyce do ogródka. Zupełnie nie rozumiem, jak dział kontroli jakości przepuścił taki bubel. Czy jakiś pracownik firmy go w ogóle używał? W dobie filtrów do twarzy komfortowych jak kremy można przecież stworzyć coś dobrego. Czuję się oszukana i okradziona.
  • 2 października 2024 o 14:08
    Fajna na lato
    Jest to wegańska mgiełka z spf 30. Latem spędzam sporo czasu na świeżym powietrzu. Ta mgiełka uważam że chroni przed słońcem, włosy po niej nie są przeciążone, nie obciąża, nie przesusza, szybko się wchłania. Łatwo i szybko się go rozprowadza po włosach. W upalne dni to must have. Konsystencję ma lekką, wodnistą, mleczno-biały odcień. Zapach ma mega owocowy i słodziutki, który po chwili się ulatnia. Posiada wygodny aplikator w sprayu. Ma w swoim składzie naturalne składniki. Jest to produkt polskiej marki. Mega kolorowe opakowanie. Cena bardzo atrakcyjna. Polecam!
  • 12 września 2024 o 13:42
    Polecam
    Kolorowa szata graficzna przyciąga uwagę. Sama butelka jest plastikowa i posiada pompkę. Mgiełka ma konsystencję lekkiego balsamu o przepięknym zapachu mango. Formuła jest wegańska z maliną i olejem brokułowym. Kosmetyk wystarczy zaaplikować na włosy i rozprowadzić za pomocą szczotki. To co zasługuje na uwagę to faktycznie ochrona włosów przed promieniowaniem, mało tego chroni również kolor włosów. Dodatkowo nawilża włosy i sprawia, że są lekkie i nieobciążone. Wydajność bardzo dobra. Wiadomo, że nie jest to kosmetyk niezbędny, ale o włosy również trzeba dbać, a latem są narażone nie tylko na promienie słoneczne, ale i inne czynniki, które je niszczą. Polecam.
    Inne
    agi1234
    15 sierpnia 2024 o 13:13
    Zbytnio obciąża włosy
    Mgiełkę zakupiłam w promocji, w bardzo ekonomicznej cenie. Uwielbiam dbać o włosy, a przebywając na plaży zdecydowanie trzeba mieć także ochronę przeciwsłoneczną na włosy i skórę głowy. Opakowanie jest dość poręczne, niewielkich rozmiarów. Zużyłam produkt do połowy i mechanizm spryskiwania działa ok . Mgiełka jest delikatna , drobna i ma dość szeroki zasięg. Mgiełka to mlecznobiała wodnista odżywka. Niestety bardzo obciąża włosy - stają się mocno przetłuszczone i posklejane. Zapach wg mnie mało ciekawy - czuję kwaśne owoce, które długo wyczuwam. Raczej do mgiełki nie wrócę, ale doceniam pomysł mgiełki z ochroną UV.
    Zalety:
    • Ochrona spf
    • Delikatna mgiełka
    • Pojemność opakowania
    Wady:
    • Efekt obciążenia i przetłuszczania włosów
  • 10 czerwca 2024 o 9:01
    Ochrona przed UV
    Jak łatwo się domyślić ochrona ma formę mgiełki. To biały, kremowy płyn. Nie ma on typowej wodnistej konsystencji i ma bardziej postać płynnego balsamu. Niemniej dobrze rozprowadza się na włosach. Mgiełka pozostawia na włosach biały nalot, ale po rozczesaniu włosów dosyć szybko się wchłania i znika. W mgiełce znajdziemy m.in. ekstrakt z malin oraz olej brokułowy. Do tego cudowny owocowy zapach arbuza! Mgiełka ma za zadanie chronić włosy przed przesuszeniem oraz blaknięciem koloru. W przypadku moich średnioporowatych włosów mgiełka nie spowodowała nadmiernego obciążenia czy szybszego przetłuszczania włosów. Ale jak dobrze wiemy.. trzeba zachować umiar z ilością stosowanego kosmetyku i wszystko będzie dobrze. W upalne dni warto zadbać też o ochronę włosów.
    Zalety:
    • nie obciąża