Dezodoranty i antyperspiranty

B.Fresh Fressssh AF! Grapefruity Good Deodorant Dezodorant w sztyfcie `Grapefruit`

• 19 marca 2025 o 8:34
    Najgorszy dezodorant jaki kiedykolwiek miałam
    To moja pierwsza opinia o kosmetyku w internecie. Dezodorant stoi już od kilku miesięcy na półce i zdecydowałam że muszę go wyrzucić wraz z wystawieniem tej opinii. Otóż jego dość wysoka cena, ładne opakowanie oraz brak aluminium w składzie zachęciło mnie do zakupu. Po żadnym dezodorancie czy antyperspirancie nie czuję od siebie żadnych nieprzyjemnych zapachów jednak po użyciu tego czuję od siebie 10x gorszy zapach niż bym w ogóle nie użyła żadnego dezodorantu. Pierwszy i ostatni raz. Odradzam, strzeżcie się
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Skóra wydziela po nim okropne zapachy
  • 13 października 2024 o 12:51
    Muszę przyznać, że co zakupu dezodorantów oraz innych tego typu kosmetyków naprawdę jestem bardzo wymagająca. Zdaję sobie sprawę z tego, że dezodoranty nie mają za zadanie chronić przed potliwością tylko neutralizować nieprzyjemny zapach, niemniej jednak wydaje mi się, że jest to zadanie, które trudno jest wykonać bez przynajmniej minimalnego złagodzenia poziomu potliwości. Nie ukrywam, że kupując propozycję od marki B.Fresh miałam co do niej naprawdę niemałe wymagania, w końcu nie była ona najtańszym kosmetykiem z tej kategorii, jaki kiedykolwiek miałabym okazję stosować. Produkt zakupiłam będąc w drogerii Rossmann. Dezodorant został zamknięty w opakowaniu w formie sztyftu o kuleczkowym kształcie. Jego cena regularna wynosi prawie czterdzieści złotych, także jak na tego typu kosmetyk jest to dość spora inwestycja. Kosmetyk posiada naprawdę bardzo ładne, przyciągające oko opakowanie, wykonane z plastiku, utrzymane w odcieniach żółci oraz jasnego różu. Na opakowaniu umieszczone zostały wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, zalecany sposób użytku czy najważniejsze właściwości. Umieszczony w opakowaniu sztyft wysuwa się. Jest on kremowy i bardzo ładnie pachnie, świeżym, kwaśnym z domieszką goryczy grejpfrutem. Ja bardzo lubię tego typu cytrusowe nuty, dlatego też w pierwszej chwili byłam bardzo zadowolona z tej propozycji. Niestety mój entuzjazm nie trwał długo. Kosmetyk okazał się całkowitym niewypałem. Przede wszystkim absolutnie nie niweluje nieprzyjemnego zapachu. Jego największą wadą, taką, która całkowicie go skreśla, jest fakt, że jeszcze bardziej wzmacnia zapach potu znajdującego się na skórze. Jest to naprawdę nieprzyjemny efekt który całkowicie nie powinien mieć tutaj miejsca. Praktycznie nigdy nie wystawiam tak niskich ocen jak w tym wypadku, ale niestety - piękny zapach i atrakcyjne opakowanie nie są w stanie przykryć tego, jak zły jest to produkt w swoim działaniu. Absolutnie nie mogę polecić tego dezodorantu nikomu. W tego typu kosmetykach najważniejsze jest działania a tutaj, niestety, zwiększa ono niepożądany efekt. Polecam unikać tego kosmetyku z daleka.
    Wady:
    • Brak działania niwelującego nieprzyjemny zapach
    • Zwiększenie nieprzyjemnego zapachu potu na skórze
  • 25 marca 2024 o 11:19
    porażka
    Jeszcze nigdy nie korzystałam z tak złego dezodorantu. Ładny zapach po otwarciu wydaje się być obiecujący, ale już po 2-3 godzinach zaczyna podbijać nieprzyjemny zapach potu. Szczerze mówiąc bez dezodorantu nie pachnę tak brzydko jak po tym!
    Zalety:
    • ładny zapach po otwarciu, wygodne opakowanie
    Wady:
    • potęguje brzydki zapach potu, mało wydajny, ładnie pachnie tylko po otwarciu
  • 7 października 2022 o 14:08
    Lipa to jest i tyle
    Ten produkt jest tak kiepski, ze az postanowiłam założyć konto tutaj żeby moc go ocenic. Ładnie pachnie, ładnie wyglada na polce, ale co z tego jeśli każdego dnia łapie się na tym ze pachnę nieświeżo. Dwie koleżanki tez kupiły i tez nie są zadowolone. Nie podoba mi się tez ze jest to typowy kosmetyk powstały w późnym kapitalizmie - bazuje na modnych sloganach i marketingu ale nie ma nic wspólnego z jakościowym produktem. (Mimo ze w takiej cenie można już kupic niezły dezodorant). Żałuje ze dałam się skusić na promocji w rossmannie. Rozmiar sztyftu jest natomiast wygodny, wiec gdybym w tym opakowaniu mogła mieć inny produkt było by super
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Nieskuteczny!!
    • Nie umiem ocenic wydajności bo niezależnie ile się go nie nalozy to i tak nie dziala
  • 19 lipca 2022 o 9:30
    Oj nie...
    Jeśli prawie się nie pocisz, powinien być dla Ciebie ok ;) Dobry również na dni, kiedy nic za bardzo się nie robi. Poza tym niestety nie spełnia swojej roli. Rozumiem, że dezodorant to nie antyperspirant, ale powinien chociaż neutralizować zapach potu, a nie robi tego. Sam w sobie ładnie pachnie i opakowanie też wygląda zachęcająco, ale to wszystko. Dziś musiałam użyć go wychodząc do pracy i już mi wstyd, a dopiero 9 rano :D
    Zalety:
    Wady:
    • Brak dzialania