WIZAŻ logo
Dezodoranty i antyperspiranty

Garnier Mineral, Hyaluronic Care 72h Sensitive Anti-perspirant Antyperspirant w sprayu dla kobiet z kwasem hialuronowym

4,7 (93)
2 hity!

allegro
Pachnidelko

• 14 czerwca 2026 o 15:34
    Skuteczny w działaniu lecz ma swoje wady.
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kolejna odsłona antyperspirantu w sprayu od Garniera, która bardzo mi się sprawdza. Mój poziom pocenia ulokowałabym na średnim stopniu - ani nie jestem niepocąca ani nie mam nadpotliwości, więc na takim poceniu w normie sprawdza mi się naprawdę dobrze. Jeśli chodzi o funkcjonowania dzienne tryb praca-dom to nie mam zastrzeżeń, spray skutecznie minimalizuje wydzielanie potu, nie mam uczucia wilgotnych pach ani tym bardziej mokrych koszulek. Antyperspirant fenomenalnie tuszuje woń potu, w ogóle przez niego nie przebija a w zamian jak zawsze skóra pachnie przepięknie, pudrowo, lekko i bardzo pielęgnacyjnie, ubóstwiam ten zapach. Mam również aktywności takie jak rower, trening siłowy i joga i wiadomo kiedy temperatura ciała się podgrzewa to naturalnie nawet przez ten spray wilgoć się pojawi i nie mam za złe w tym przypadku, że produkt nie hamuje na mur beton wydzielania płynów, bo to by było nawet niezdrowe. Natomiast tak jak przy dziennych zajęciach to nawet podczas sportów nie czuję od siebie nieprzyjemnego zapachu, aromat kosmetyku chroni od przykrych doznań co bardzo mi odpowiada. Kiedy temperatura jest umiarkowana to skóra moich pach jest w komfortowej sytuacji, jednak przy wyższych temperaturach gdy się zgrzeję czy kiedy ja jestem w stresowej sytuacji no to wtedy czuję lepkość pach, tutaj może chciałabym mocniejszego działania pod tym względem. Na uwagę zasługuje także delikatność, mam wrażliwą skórę pod pachami, a on nie robi mi krzywdy nawet zaraz po depilacji. Jednak ten kosmetyk ma swoje minusy, a konkretnie złapał u mnie ich aż dwa. Po pierwsze to dozownik, mam wrażenie jakbym nie do końca mogła docisnąć tę pompkę, jakby była zblokowana w połowie, kręciłam nią, ale bez zmian, więc to chyba tak fabrycznie działa, że dość słabo psika - szczególnie problem sprawia mi niedominująca lewa ręka, którą czasem muszę mocniej pokombinować jak w sprayu, który się kończy i czasem ten strumień jest słabszy czasem normalny. Drugi minus to pozostawianie białych śladów. Zachowuję zalecaną odległość, a i tak na skórze jest taka biała może nie skorupa ale powłoczka, ona też sprawia, że kiedy zakładam czarny top to rozsmarowuje biel na ubraniu i z tego względu nie kupię go ponownie, bo uwielbiam czarne topy i będę nosić je często w letnie dni i niestety nie wyobrażam sobie jego użycia przy odsłoniętych pachach ani ze względu na film na skórze ani fakt, że widać białe ślady. I to nie tylko centralnie pod pachą, ale kiedy ubiera się na ciało i dolna część topu/bluzki zahaczy o ten obszar od razu są rozmazane białe fragmenty. Garnier ma mnóstwo udanych antyperspirantów, które nie brudzą ubrań ani skóry, więc na pewno nie sięgnę ponownie po ten, który maże wszystko. :)
  • 6 grudnia 2023 o 11:09
    Trafiony wybór
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Hebe
    Każdy antyperspirant Garnier , którego miałam przyjemność używać, był udany i skuteczny. Mogę wypowiedzieć się z perspektywy osoby, która nie ma problemów z nadmierną potliwością. Tan Antyperspirant cudownie pachnie, zapach jest wyczuwalny nawet po wielu godzinach oraz na ubraniu po jego zdjęciu, skutecznie chroni przed nieprzyjemnym zapachem, pielęgnuje i nawilża skórę pod pachami. Bardzo trafiony wybór! Polecam
    Zalety:
    • Skutecznie chroni
    • Świetnie pachnie
    • Nawilża
    • Jest niedrogi
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    10 maja 2023 o 21:17
    Całkiem w porządku
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktInna drogeria
    Przyzwoity antyperspirant Nie ukrywam, że bardziej wolę antyperspirantu w sztyfcie ale od czasu do czasu sięgnę też po ten w aerozolu. Te od Garniera jak do tej pory raczej mi się sprawdzały. Tak też było i tym razem. Kupiłam go w małej drogerii w całkiem dobrej cenie. Od antyperspirantu wymagam by zabezpieczał, nie uczulał i nie brudził ubrań. Ubrań rzeczywiście nie brudzi - ani jasnych, ani ciemnych. Uczyłam, też na szczęście nie uczula. Natomiast jeśli chodzi o podstawowe działanie to jest całkiem dobry, choć nie rewelacyjny. Rzeczywiście zabezpiecza przed nieprzyjemnym zapachem ale jego trwałość jest dużo krótsza od tej sugerowanej przez producenta. Przy czym używałam go wczesnym latem, kiedy nie było jeszcze zbyt gorąco. Wydajność całkiem dobra. Zapach też całkiem fajny. Opakowanie jest standardowe dla antyperspirantów w sprayu - metalowa butelka z atomizerem.
    Zalety:
    • działanie ( chociaż zabezpiecza gdzieś tak do 6 godzin)
    • nie brudzi ubrań
    • nie uczula
  • 8 marca 2023 o 16:05
    Średniak, nie ma w nim nic co go wyróżnia
    Kupi ponownieNie
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Ciekawa byłam tej nowości i widząc go w promce przypomniałam sobie, że chciałam go wypróbować. Kosztował 8,99zł w promocji więc wzięłam. W okresie jesienno-zimowym wolę używać dezodorantów, bo ochrona antyperspirantu nie jest mi wtedy potrzebna, ale jako, że nawilżający i ten kwas hialuronowy to się skusiłam. Opakowanie to spray o pojemności 150ml, standardowa pojemność, mi starczył na miesiąc więc wydajność ok. Zapach okej, był pudrowo-świeży, uprzyjemniał aplikację, ale był intensywny tylko w momencie aplikacji i zaraz po, po jakiejś godzinie to ja nie wyczuwałam go nawet odrobinę. Może to i dobrze, bo nie "kłóci" się z zapachem perfum, ale jeśli komuś zależy na takim komforcie i zapachu na dłużej, to ten antyperspirant taki nie jest. Wkurzał mnie przez cały czas używania bo niestety ale bielił i kruszył się, dlatego żeby to jakoś chociaż minimalnie ograniczyć to musiałam aplikować go z większej niż zazwyczaj odległości. Dlatego cóż ale stosując go niestety trzeba mieć na uwadze, że na większości koszulek, pozostawia białe ślady. Co było wkurzające. Jeśli chodzi o właściwości nawilżające czy pielęgnujące skórę pod pachami, to ja jakoś nic nie zauważyłam. Moja skóra pod pachami była taka jak zwykle i z tym kwasem hialuronowym to ja jednak nie wiązałabym wielkich nadziei, niby człowiek wiedział, ale jednak się łudził :P Jeżeli o mnie chodzi to ja wielkiej zmiany nie zauważyłam, fakt moja skóra pod pachami nie była podrażniona, ale też nie miewam z tym problemów. Jeśli chodzi o efekty, nie mam problemów z potliwością. Potrzebuje codziennej ochrony przed poceniem i mokrymi plamami i lubię komfort kiedy nawet w stresujących sytuacjach, czy kiedy mam napięty dzień paszki pozostają suche. Ten nieźle chronił przed nieprzyjemnym zapachem, tutaj spisał się bez dwóch zdań, nie mniej miałam z nim problem bo kiedy miałam takie bardziej wymagające sytuacje, to niestety zdarzało się, że czułam wilgoć pod pachami, a jednak takich sytuacji nie lubię. Co do ochrony 72h to litości, ale nie próbowałam więc się nie wypowiem. Moim zdaniem nic ciekawego, ja do niego nie wrócę. Ładnie pachnie, chroni przed zapachem okej, ale zdarzało mu się, że wilgotna paszka w bardziej stresujących sytuacjach jednak była, więc skuteczność taka sobie.
    Zalety:
    • ładny świeżo-pudrowy zapach
    • poręczne opakowanie
    • dobrze chronił przed nieprzyjemnym zapachem
    Wady:
    • zdarzało mi się, że w bardziej wymagających chwilach czułam wilgoć pod pachami - jak na ochronę antyperspirantu słabo
    • zostawia białe ślady
    • nie zauważyłam działania pielęgnacyjnego
  • 17 stycznia 2023 o 22:18
    Na pewno nie 72h ;)
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Dezedorant ma ładną szatę graficzną, delikatną, pastelową. Zapach uroczy subtelny, delikatny pudrowo-kwiatowy. Szybko się wchłania, nie pozostawia śladów na ubraniach, nie obsypuje się. Dobrze chroni przed brzydkim zapachem, ale czy działa 72h, na pewno nie :) aczkolwiek i tak długo zatrzymuje pot.

szukaj