Dezodoranty i antyperspiranty

Garnier Mineral, Hyaluronic Care 72h Sensitive Anti-perspirant Antyperspirant w sprayu dla kobiet z kwasem hialuronowym

Garnier Deo Spray Hyaluronic Care 150 ml
Garnier Mineral Antyperspirant Spray Hyaluronic Care 72h 150ml
notino.pl
Garnier Mineral Dezodorant w sprayu 72H Hyaluronic Care - Sensitive 150ml

• 6 grudnia 2023 o 11:09
    Trafiony wybór
    Każdy antyperspirant Garnier , którego miałam przyjemność używać, był udany i skuteczny. Mogę wypowiedzieć się z perspektywy osoby, która nie ma problemów z nadmierną potliwością. Tan Antyperspirant cudownie pachnie, zapach jest wyczuwalny nawet po wielu godzinach oraz na ubraniu po jego zdjęciu, skutecznie chroni przed nieprzyjemnym zapachem, pielęgnuje i nawilża skórę pod pachami. Bardzo trafiony wybór! Polecam
    Zalety:
    • Skutecznie chroni
    • Świetnie pachnie
    • Nawilża
    • Jest niedrogi
    Edytaj7
    10 maja 2023 o 21:17
    Całkiem w porządku
    Przyzwoity antyperspirant Nie ukrywam, że bardziej wolę antyperspirantu w sztyfcie ale od czasu do czasu sięgnę też po ten w aerozolu. Te od Garniera jak do tej pory raczej mi się sprawdzały. Tak też było i tym razem. Kupiłam go w małej drogerii w całkiem dobrej cenie. Od antyperspirantu wymagam by zabezpieczał, nie uczulał i nie brudził ubrań. Ubrań rzeczywiście nie brudzi - ani jasnych, ani ciemnych. Uczyłam, też na szczęście nie uczula. Natomiast jeśli chodzi o podstawowe działanie to jest całkiem dobry, choć nie rewelacyjny. Rzeczywiście zabezpiecza przed nieprzyjemnym zapachem ale jego trwałość jest dużo krótsza od tej sugerowanej przez producenta. Przy czym używałam go wczesnym latem, kiedy nie było jeszcze zbyt gorąco. Wydajność całkiem dobra. Zapach też całkiem fajny. Opakowanie jest standardowe dla antyperspirantów w sprayu - metalowa butelka z atomizerem.
    Zalety:
    • działanie ( chociaż zabezpiecza gdzieś tak do 6 godzin)
    • nie brudzi ubrań
    • nie uczula
  • 8 marca 2023 o 16:05
    Średniak, nie ma w nim nic co go wyróżnia
    Ciekawa byłam tej nowości i widząc go w promce przypomniałam sobie, że chciałam go wypróbować. Kosztował 8,99zł w promocji więc wzięłam. W okresie jesienno-zimowym wolę używać dezodorantów, bo ochrona antyperspirantu nie jest mi wtedy potrzebna, ale jako, że nawilżający i ten kwas hialuronowy to się skusiłam. Opakowanie to spray o pojemności 150ml, standardowa pojemność, mi starczył na miesiąc więc wydajność ok. Zapach okej, był pudrowo-świeży, uprzyjemniał aplikację, ale był intensywny tylko w momencie aplikacji i zaraz po, po jakiejś godzinie to ja nie wyczuwałam go nawet odrobinę. Może to i dobrze, bo nie "kłóci" się z zapachem perfum, ale jeśli komuś zależy na takim komforcie i zapachu na dłużej, to ten antyperspirant taki nie jest. Wkurzał mnie przez cały czas używania bo niestety ale bielił i kruszył się, dlatego żeby to jakoś chociaż minimalnie ograniczyć to musiałam aplikować go z większej niż zazwyczaj odległości. Dlatego cóż ale stosując go niestety trzeba mieć na uwadze, że na większości koszulek, pozostawia białe ślady. Co było wkurzające. Jeśli chodzi o właściwości nawilżające czy pielęgnujące skórę pod pachami, to ja jakoś nic nie zauważyłam. Moja skóra pod pachami była taka jak zwykle i z tym kwasem hialuronowym to ja jednak nie wiązałabym wielkich nadziei, niby człowiek wiedział, ale jednak się łudził :P Jeżeli o mnie chodzi to ja wielkiej zmiany nie zauważyłam, fakt moja skóra pod pachami nie była podrażniona, ale też nie miewam z tym problemów. Jeśli chodzi o efekty, nie mam problemów z potliwością. Potrzebuje codziennej ochrony przed poceniem i mokrymi plamami i lubię komfort kiedy nawet w stresujących sytuacjach, czy kiedy mam napięty dzień paszki pozostają suche. Ten nieźle chronił przed nieprzyjemnym zapachem, tutaj spisał się bez dwóch zdań, nie mniej miałam z nim problem bo kiedy miałam takie bardziej wymagające sytuacje, to niestety zdarzało się, że czułam wilgoć pod pachami, a jednak takich sytuacji nie lubię. Co do ochrony 72h to litości, ale nie próbowałam więc się nie wypowiem. Moim zdaniem nic ciekawego, ja do niego nie wrócę. Ładnie pachnie, chroni przed zapachem okej, ale zdarzało mu się, że wilgotna paszka w bardziej stresujących sytuacjach jednak była, więc skuteczność taka sobie.
    Zalety:
    • ładny świeżo-pudrowy zapach
    • poręczne opakowanie
    • dobrze chronił przed nieprzyjemnym zapachem
    Wady:
    • zdarzało mi się, że w bardziej wymagających chwilach czułam wilgoć pod pachami - jak na ochronę antyperspirantu słabo
    • zostawia białe ślady
    • nie zauważyłam działania pielęgnacyjnego
  • 17 stycznia 2023 o 22:18
    Na pewno nie 72h ;)
    Dezedorant ma ładną szatę graficzną, delikatną, pastelową. Zapach uroczy subtelny, delikatny pudrowo-kwiatowy. Szybko się wchłania, nie pozostawia śladów na ubraniach, nie obsypuje się. Dobrze chroni przed brzydkim zapachem, ale czy działa 72h, na pewno nie :) aczkolwiek i tak długo zatrzymuje pot.
  • 18 lipca 2022 o 12:50
    jest ok, bez szału
    Chyba pierwszy raz mam antyperspirant od Garniera i niezbyt mnie do siebie przekonał. Przede wszystkim - zapach. Jak dla mnie jest duszący i nieprzyjemny. Utrzymuje się on długo w powietrzu i będąc w mieszkaniu długo go czuję i mi przeszkadza. Dodatkowo, nie trzyma tak dobrej ochrony jakiej bym oczekiwała. Ochrona nie jest zła, ale nie jest też na idealnym poziomie. Opakowanie ładne i wygodne :)