Kremy na noc

Thalgo Source Marine, Revitalising Night Cream Krem na noc

• 6 stycznia 2024 o 21:11
    Poza nawilżeniem nie robi nic
    To mój pierwszy kosmetyk z firmy Thalgo. Pokładałam w nim duże nadzieje po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii. Znalazłam tylko jedną jedyną negatywną recenzję i co się okazało? Była ona prawdziwa... Krem jak czytamy w opisie ma mieć działanie przede wszystkim nawilżające i odbudowujące cerę odwodnioną. I tu mogę powiedzieć, że rzeczywiście nawilża i znosi napięcie suchej skóry. Oprócz tego na opakowaniu widnieje słowo "revitalizing" na co nie ukrywam liczyłam najbardziej. Niestety krem nie rewitalizuje a wręcz przeciwnie- ma ciężką, lepką konsystencję która obciąża skórę i rano wygląda ona na zmęczoną. Jeśli użyjemy za dużo bardzo klei się na twarzy i szyi, ma się ochotę go natychmiast zmyć. Jego duszący miodowo-morski zapach także nie zachęca do użycia. Plusem (lub minusem w tym wypadku) jest duża wydajność i opakowanie, które cieszy oko. Z tego co wyczytałam ma też naturalny skład. Ja jestem ogólnie zawiedziona tym kosmetykiem i czekam tylko kiedy się skończy. Wg mojej oceny nie jest wart swojej ceny- nie widzę różnicy w porównaniu do dużo tańszych kremów.
  • 13 lipca 2022 o 15:12
    Mocna piątka dla tego kosmetyku
    Przygodę z tym kremem zaczęłam od próbki, którą dołączono do kosmetyków pielęgnacyjnych jakie zakupiłam w drogerii on-line. Krem błyskawicznie wkradł się w moje łaski ponieważ zrobił coś, co kremy rzadko robią. Krem czyni skórę gładką, wypoczętą i na prawdę nawilżoną. Pamiętam, że po pierwszej nocy przespanej z tym kremem postanowiłam nic nie robić ze skórą następnego dnia, a mimo to nadal była ona nawilżona, gładka i wypoczęta. Tak oto skusiłam się na pełnowymiarowy słoiczek. Konsystencja kremu jest bogata i dość gęsta. Aplikuje się dobrze, jednak troszkę trzeba tego kremu zużyć. Cera rano jest wypoczęta, gładka, lekko rozjaśniona, zdrowa, świeża, świetnie nawilżona. Małe zmarszczki mimiczne znikają. Koloryt i tekstura cery poprawiają się. Skóra przy regularnym używaniu staje się jędrna. Jestem z tego kremu bardzo zadowolona. Jest to krem za całkiem przystępną cenę o świetnych właściwościach, który polecam każdemu.
    Zalety:
    • Ujędrnia.
    • Dobrze nawilża.
    • Rozjaśnia.
    • Znikają drobne zmarszczki mimiczne.
    • Skóra jest gładka i świeża po użyciu kremu.
    • Poprawia i ujednolica koloryt i strukturę skóry.

Zobacz także inne Kremy na noc