Maseczki klasyczne

Beauty Jar Aqua Queen Hydrating Rubber Mask Nawilżająca maska do twarzy

3 na 51 opinię

• 17 lipca 2022 o 13:51
    Lepsza od maski algowej Nacomi, ale zdecydowanie zbyt mocno perfumowana
    Moja cera od czasu do czasu się przesusza, a dodatkowo jest wrażliwa i naczynkowa. Maseczkę od Beauty Jar zakupiłam, ponieważ moją uwagę przykuło opakowanie przypominające nieco wzornictwo Lusha. Maseczka jest w formie proszku, który należy rozrobić z wodą. Wszystko można wymieszać na gładką masę bez grudek i nie wymaga to wysiłku, dlatego w tym aspekcie daję dużego plusa. Produkt łatwo rozprowadza się na twarzy i nie kapie z niej. Po deklarowanych przez producenta 20 minutach faktycznie można łatwo zdjąć maseczkę z twarzy, odrywając ją. Schodzi całkiem nieźle. Formuła wydaje się dopracowana. O ile w produktach do ciała substancje zapachowe mi aż tak nie przeszkadzają, o tyle serwowanie wrażliwej cerze produktu z substancjami zapachowymi wysoko w składzie nie jest moim zdaniem najlepszym pomysłem. Recenzowany produkt pachnie bardzo intensywnie, co nie przypadło mi do gustu jako właściwość maseczki do twarzy. Niemniej produkt jest niezły. Skóra po jego użyciu jest gładka i miękka. Wydaje się być odżywiona. Muszę jednak zaznaczyć, że nie zauważyłam obiecywanego przez producenta nawilżenia.
    Zalety:
    • Łatwo się łączy z wodą i aplikuje na twarz
    • Trzyma się skóry
    • Wygładza i zmiękcza skórę
    • Dobra wydajność
    Wady:
    • Mocny perfumowany zapach
    • Brak nawilżenia