Emulsje, esencje i boostery

Eliza Jones Super Booster Age Defense 0,5% Retinol 10 SU + 1% Vitamin E Serum do twarzy

SandriQ
    14 listopada 2024 o 13:12
    Rozpoczęcie przygody z retinolem
    Markę Eliza Jones można spotkać w Action,sklepie który coraz bardziej się rozwija i cieszy dużym poparciem swoich klientów. Zagraniczna,niszowa marka jest w Polsce znana tylko z wspomnianych sklepów i myślę,że dalej mało popularna. Prowadzi sprzedaż kosmetyków do twarzy. Od dłuższego czasu rozmyślałam o wprowadzeniu retinolu do mojej rutyny na stałe,dlatego ten kosmetyk trafił do mojego koszyka. Przede wszystkim skłoniła mnie do tego cena jak i niskie stężenie i to na co zwracam uwagę- lista składników. Kosmetyk zapakowano w ciekawie prezentujące się pudełko w biało- czerwonej kolorystyce ,pokryte czarnymi napisami. Dodatkiem są takie elementy ozdobne jak srebrzysty napis czy zdjęcie kosmetyku,które znajdziemy w środku. Każda ze ścianek posiada jakieś elementy. Opisy na powierzchni kartonika są głównie po angielsku,ale nietypowo są też w innych językach po wewnętrznej stronie. Nie znajdziemy tu daty ważności,ale jest krótkie PAO wynoszące 6 miesiący ,no i skład,który jest ciekawy. Mamy tutaj oleje : z nasion słonecznika,sojowy, rokitnikowy,z nasion bawełny,z pestek winogron, wspomniany retinol 0,5 w środku składu w towarzystwie wit .E 1% i innych dodatków. Jest to kosmetyk wegański. Serum ma szklaną,ciemną buteleczkę. Dobrze ,że o tym pomyślano,ponieważ retinol jest czuły na promienie słoneczne,a takie tworzywo lepiej chroni zawartość. Naklejono mu jedną etykietę w centralnej części w podobnym zamyśle jak wyżej opisywane pudełko. Nie zakrywa ona całkowicie widoczności i da się monitorować zużycie przez odkryty kawałek. Pojemniczek mieści 30 ml kosmetyku. Posiada białą zakrętkę z aplikatorem- pipetą. Wyglądem nie odbiega od innych ,wygląda schematycznie. Warto wspomnieć,że w tym przypadku nie ma żadnych problemów z nakrętką. Wszystko jest tak jak ma być ,łatwo się ją dokręca,a ze środka nic nie wychodzi i dzięki temu się nie marnuje. Nie ma również siłowania się z nabieraniem kosmetyku,oczywiście ułatwia to też jego konsystencja i pozwala na zużycie do końca. Wiadomo,że każda pipeta pod koniec nie domaga,ale to naturalne. Mamy do czynienia z serum olejowym,wodnistym i odrobinę tłustym,ale mam odczucie że kosmetyk idzie w stronę takiego suchego olejku. Najlepiej nakładać go małymi porcjami,no fakt bardzo spływa z twarzy,ale nie chcę się tego aż tak czepiać w tym przypadku,bo serum jest świetne,ale o tym za chwilę. Bezproblemowo się rozmarowuje jak to na olej przystało. Zastosowany w takiej myślę rozsądnej ilości,choć sama mam skłonności do przesady,ładnie się wchłania.Nie obciąża skóry,jest ultralekki,daje takie zdrowe glow. Pachnie chemicznie ,ale jest to bardzo słabo wyczuwalne,nie wpływa jakoś negatywnie na moje zmysły i zapominam o tej woni. Ma też żółtą poświatę. Kosmetyk idealnie mi się sprawdził w porannej pielęgnacji. Po oczyszczeniu buzi nakładam kilka kropel na dłoń i rozsmarowuje na twarz ,dekold i szyję. Następnie koniecznie filtr UV i makijaż,gdzie podkład jakoś tak lepiej mi się rozchodzi na buzi,dzięki niemu. Serum nie psuje makijażu w ciągu dnia i czuję takie zabezpieczenie naskórka przy jesiennej aurze,gdy coraz bardziej staje się chłodniej. Moja skóra jest zadowolona z jego stosowania ,dlatego jest stosowany codziennie. Fajnie regeneruje skórę,mega wygładza,zabezpiecza,koi. Dla mnie dobre wprowadzenie do przygody z retinolem,nawet jak jest tam go mniej niż reklamuje producent to i tak moja buzia po zastosowaniu wygląda świetnie. Co dla mnie równie ważne,mam dużą skłonność do zapychania i pogorszenia stanu cery, jeden kosmetyk potrafi zniwelować moje starania,a tutaj nie zauważyłam ani więcej zatkanych porów,grudek podskórnych czy innych niechcianych niespodzianek. Specyfik przypasował mojej przesuszonej,zmęczonej skórze i to jest dla mnie najważniejsze. Jest to opcja tania,wydajna,do kupienia w każdym Action,chyba w stałej ofercie,bo widzę to serum regularnie od długiego czasu. W sieci ,np.Allegro też jest dostępne. Ja polecam i wrócę.
    Zalety:
    • Całokształt ❤️
    Wady:
    • Brak????
  • 9 kwietnia 2023 o 10:50
    Serum
    Serum kupione przeze mnie totalnie przypadkiem w akcion i jestem naprawdę z niego zadowolona. Już od roku zmagałam się z jedną na policzku rana po wyciśnięciu krosty która niestety nie chciała się goić w żaden sposob. Do chwili obecnej nie stosowałam zadnych produktów z retinolem a okazało się ze bardzo dobrze działa na moja cerę przede wszystkim ta rana się zagoiła mam jeszcze bliznę ale całkowite się jej pozbycie wymaga dużo czasu zaskórniki również jakby są mniej widoczne. Naprawdę polecam
    Anbeni
    16 lipca 2022 o 21:01
    Serum do twarzy Eliza Jones
    Bardzo przyjemne olejowe serum do twarzy dostępne w sklepach Action, które jednak z całą pewnością nie pomoże pozbyć się zmarszczek. Producent na opakowaniu zapewnia jednak przede wszystkim, że produkt regeneruje i „minimalizuje symptomy starzenia się skóry”. Pomimo niskiej ceny produktu, w mojej ocenie spełnia on te zapewnienia. Opakowanie Produkt znajduje się w standardowej szklanej buteleczce o pojemności 30 ml, zapakowanej w ofoliowany kartonik. Choć opakowanie takie może budzić zastrzeżenia z punktu widzenia ilości produkowanych śmieci, zapewnia, że żadna osoba trzecia przed zakupem nie „macała” naszego serum. Butelka z ciemnego szkła powinna chronić zawartość przed promieniowaniem UV. Pipeta w moim egzemplarzu działa bez zarzutu, z łatwością nabierając odpowiednią ilość produktu. Po zakupie serum wyrzuciłam kartonik – wydaje mi się w kartoniku znajdowała się również karteczka z opisem zastosowania, nie mam jednak co do tego pewności. Skład Serum ma przyjemny olejowy skład i dwa składniki aktywne: 0,5% retinolu 10 SU oraz 1% witaminy E. O ile zawartość witaminy E nie budzi większych zastrzeżeń (choć 1% to niemal najniższa zawartość, jaka ma szansę zadziałać, standardowo składnika tego używa się w stężeniu 0,5% - 5%), 0,5% retinolu 10 SU sprawia większy kłopot. W mojej ocenie takie oznaczenie (enigmatyczne 10 SU) może nie być jasne dla części konsumentów, a tym samym wprowadzać w błąd. Jednocześnie na opakowaniu produktu brak jednoznacznej informacji, co to właściwie oznacza i ile tego retinolu rzeczywiście znajduje się w serum. Dopiero analiza informacji dostępnych w sieci pozwala na dokonanie przypuszczenia, że w serum znajduje się 0,5% olejowego, 10 - procentowego roztworu retinolu. Jeśli przypuszczenie jest prawdziwe można łatwo policzyć, że w rzeczywistości w produkcie znajduje się nie 0,5%, a jedynie 0,05% czystego retinolu. Czy rzeczywiście tak jest pozostanie pewnie słodką tajemnicą producenta, jednak mogłoby to tłumaczyć m.in. brak wyraźnych informacji na opakowaniu by produkt pod żadnym pozorem nie był stosowany przez kobiety w ciąży oraz, że w trakcie jego stosowania należy pamiętać o skutecznej ochronie UVB i UVA. Stosowanie Produkt nie powoduje żadnych problemów w stosowaniu. Forma olejowa łatwo rozprowadza się na skórze, serum można również dla lepszego poślizgu połączyć z wybranym produktem o wodnistej konsystencji np. żelem hialuronowym. Do pokrycia twarzy w zupełności wystarczają trzy krople, nieco więcej należy oczywiście użyć dla pokrycia twarzy, szyi i dekoltu. Serum jest bardzo delikatne i nie powoduje podrażnienia skóry wokół oczu ani ich łzawienia. Olejek nie posiada zapachu. Produkt stosowałam w pielęgnacji wieczornej. Działanie Serum stosowałam jako jeden z elementów pielęgnacji, ciężko zatem ocenić, jakie dokładnie zmiany na skórze były jego zasługą. Zauważyłam jednak, że po zastosowaniu produktu skóra następnego ranka była nieco wygładzona, zregenerowana (ewentualne drobne ranki na skórze zdecydowanie szybciej się goiły), w zasadzie można również powiedzieć, że produkt „minimalizuje symptomy starzenia się skóry” – drobne linie na twarzy czy szyi po jego zastosowaniu były mniej widoczne. W mojej ocenie był to jednak jedynie efekt nawilżenia skóry i wygładzenia „załamań” skóry spowodowanych jej przesuszeniem, a nie rzeczywiste wygładzenie zmarszczek. Produkt w moim przypadku nie spowodował żadnych niepożądanych działań, a muszę wspomnieć, że moja skóra ma tendencję do zapychania. Mając na względzie opisane powyżej uwagi co do składu, serum mogę uznać za podstawowe olejowe serum o działaniu antyoksydacyjnym. Z całą pewnością serum nie ma jednak działania stricte przeciwstarzeniowego. Polecam je jednak każdemu, kto potrzebuje standardowego serum olejowego, szczególnie dla osób, dla których duże znaczenie ma cena produktu). Wydajność Wydajność serum zależy od tego, w jaki sposób będzie stosowane tj. czy na samą twarz, czy twarz, szyję i dekolt, a także od tego, w jaki sposób włączymy je w pielęgnację (niekoniecznie musi być używane codziennie). Wydajność nie odbiega jednak od innych produktów o formule olejowej. W moim przypadku wystarczyło na 2 miesiące regularnego stosowania).
    Zalety:
    • brak niepożądanych działań;
    • całkiem przyzwoite działanie;
    • skład (naturalny, niekontrowersyjny, brak dodatków zapachowych);
    • opakowanie (pewność, że nie było otwierane, ochrona przed promieniowaniem UV);
    • korzystna cena.
    Wady:
    • skład (wprowadzające w błąd część konsumentów oznaczenia stężenia retinolu);
    • opakowanie (liczba produkowanych śmieci: folia, kartonik, ulotka, buteleczka, pipetka).