Pudry do twarzy

Eveline Cosmetics Variete, Ultra Fixing Translucent Loose Powder Puder transparentny

Eveline
Puder transparentny
Eveline Variete Puder sypki Lavender & Squalane 5g
Pachnidelko
Eveline Variete Puder sypki Lavender & Squalane 5g
Eveline Variete Ultra Fixing Loose Powder Puder Sypki 5g

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 kwietnia 2025 o 3:30
    Nie matuje ale nie wysusza
    Zaciekawił mnie ten puder, patrząc na liczbę pozytywnych recenzji. Mam cerę mieszaną - nos czoło broda tłuste, policzki potrafią się przesuszyć. Moim absolutnym hitem jest puder bambusowy z Paese, jednak od jakiegoś czasu zauważyłam, że o ile w strefie T daje super mat, o tyle na policzkach potrafi przesuszyć. Po puder variete sięgnęłam właśnie tylko na policzki i to był strzał w 10 bo nareszcie skóra przestała być aż tak widocznie sucha. Puszek to nieporozumienie, wydaje się super mięciutki i fajny ale nie da się nim nałożyć pudru, przynajmniej nie u mnie. Puder jest drobno zmielony, delikatnie wygładza, daje fajny efekt na skórze. Kilka razy testowałam na całą twarz i niestety w strefie T błyszczał po jakimś czasie. Na policzkach wygląda przepięknie. Jest bardzo wydajny, po miesiącu zużycie jest znikome.
  • 8 kwietnia 2025 o 22:05
    Uwielbiam!
    Produkt, do którego wracam od lat i którego zużyłam już niezliczoną ilość opakowań. Mój absolutny ulubieniec do wykończenia makijażu. Zamknięty w wygodnym, higienicznym opakowaniu — idealny na co dzień i w podróży. Świetnie sprawdza się przy mojej tłustej skórze — matowi dokładnie tak, jak powinien, nie dając przy tym efektu ciężkości. Co ważne — nie podkreśla suchych skórek i pięknie stapia się z makijażem. Produkt niezawodny i sprawdzony w każdej sytuacji.
    Zalety:
    • Niezawodny
    • Nie podkreśla suchych skórek
    • Idealnie matowi
  • 24 marca 2025 o 14:30
    Strasznie niewydajny
    Transparentny puder z dodatkiem lawendy i skwalanu i rzeczywiście zapach lawendy jest w nim wyczuwalny, mnie on nie przeszkadza bo lubię lawendę , zapach jest dosyć intensywny i czuć go podczas aplikowania produktu. Odcień pudru jest bardzo jasny ale nie biały , taki jak lubię. Trzeba jednak uważać z ilością i dobrze go wklepać bo może zostawiać jasne plamy. Puder matuje i nawet dosyć długo się trzyma , twarz sie nie świeci przez 4-6 godzin. Zdecydowanie opakowanie pudru jak dla mnie małe i niewygodne w użyciu, przez to małe opakowanie niestety puder się wysypuje wszędzie i przez to tracę sporo produktu, jest przez to bardzo niewydajny. W opakowaniu znajduję się też specjalny puszek do aplikowania pudru i sprawdza się całkiem dobrze. Kupić raczej nie kupie ponownie ze względu na opakowanie i niewydajność, pojemność jest też mała.
  • 26 stycznia 2025 o 9:49
    Ciekawy produkt, ładne wykończenie, czegoś jednak brak
    Mam w sumie dość mieszane uczucia w stosunku do tego produktu. Jest to mój pierwszy puder utrwalający, który nie jest typowo matujący. Na początku należy z pewnością wspomnieć o czynnikach widocznych już przy pierwszym kontakcie z tym produktem. Po pierwsze - zapach. Jeśli nie lubicie zapachu lawendy to unikajcie tego produktu jak ognia. Dla mnie produkt pachnie ładnie, zapach jest dość mocno wyczuwalny przy aplikacji co mnie osobiście nie przeszkadza, ale wierzę, że dla niektórych osób może być duszący. Druga sprawa - opakowanie. Stosowałam już wcześniej produkty sypkie - i pudry mineralne i podkłady - ale te opakowanie jest zdecydowanie najgorsze. Ciężko wydobyć mała ilość produktu, przy wydobywaniu produkt rozsypuje się na boki (przez co tracimy na wydajności), a puszek dołączony do opakowania... No nie jest praktyczny w ogóle, chociaż rozumiem, że producent raczej postawił tu na walory estetyczne niż na wygodę użytkowania (czy jest ładny wizualnie to kwestia indywidualna, na pewno można powiedzieć, że jest niestandardowy). Gdy już nałożymy podkład na buzię, efekt jest bardzo ale to bardzo ładny. W moim przypadku i przy mojej cerze (zimą mieszana w kierunku suchej w niektórych miejscach ) sprawdza się świetnie, bo nie podkreśla suchych miejsc. Mam wrażenie, że na buzi wygląda dużo bardziej lekko niż pudry matujące, nie tworzy aż tak mocnego efektu przypudrowania i jest mniej widoczny, wygląda znacznie bardziej naturalnie. Do trwałości absolutnie też nie można się doczepić. Nakładam go rano przed pracą koło 6-7, zaczynam się lekko świecić na nosie dopiero koło 13-14. Oprócz tego z utrwalonym tym pudrem makijażem nie dzieje się nic - podkład nie wyciera się, nie zbiera się nigdzie, zostaje po prostu na swoim miejscu aż do momentu zmycia makijażu. Nawet ten nos, który zaczyna się świecić nie schodzi z twarzy ani troszkę. Podsumowując sam w sobie produkt daje bardzo ładny efekt i jest trwały. Mimo to pozytywne wrażenie psuja nam opakowanie i wydajność, a jako że cena podstawowa produktu nie jest niska, na pewno dopracowanie tych mankamentów sprawi, że produkt będzie bliski ideału!
    Zalety:
    • Ładne, naturalne wykończenie
    • Ładny zapach lawendy
    • Mocne utrwalenie makijażu
    Wady:
    • Niepraktyczne opakowanie
    • Cena podstawowa dość wysoka
    Majson
    17 października 2024 o 21:52
    Nie jest zły ale nie kupię ponownie
    Sam puder spełnia swoją funkcję w postaci matowania skóry, choć nie robi w tej kwestii efektu „wow”. Nie jest to efekt photoshopa, a po prostu klasyczne zmatowienie buzi. Ale to co wpływa na moją decyzję, że już nigdy nie kupię go ponownie, to dwa aspekty: - zapach - lawenda. Osobiście kojarzy mi się z szafą babci, a że puder pachnie bardzo intensywnie, to skutecznie mnie odtrąca. Ale oczywiście to kwestia subiektywna. - opakowanie - puszek, dołączony do pudru nie jest zbyt wygodny w moim odczuciu. Ma długie włosie i zostawia mi „kropki” pudru na twarzy zamiast go równomiernie rozprowadzić. Co gorsza, tego puszku nie można na stałe się pozbyć, gdyż puder nie ma żadnego zabezpieczenia w środku i będzie wylatywał w zbyt dużych ilościach, powodując przy zamykaniu chmurę pudru. Bardzo niewygodne i niepraktyczne opakowanie przez które marnuje się bardzo duża ilość pudru.
    Zalety:
    • matowi skórę jak należy
    Wady:
    • bardzo intensywny zapach lawendy niczym szafa babci z lepem na mole
    • niewygodne niepraktyczne opakowanie przez które marnuje się dużo produktu.