Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Kategoria
Marka
Pojemność 11 g
Cena 38,00 zł

Różany luksusowy puder transparentny na bazie tapioki z dodatkiem antyoksydantów, dostarcza skórze twarzy i ciała nawilżenie oraz dyskretnie odmładzającą poświatę
Różany derma-puder świetnie służy odwodnionej skórze. Delikatnie różowy odcień z nutą rozświetlenia optycznie odmładza poprzez rozproszenie światła i wygładzanie zmarszczek. Puder jest transparentny, nie pozostawia widocznych śladów, więc znakomicie nadaje się do poprawek w ciągu dnia.
Derma-Puder najlepiej nakładać pędzlem do pudru lub wyprofilowanym puszkiem dołączonym do opakowania.

Recenzje 14

Średnia ocena użytkowników: 4,4 /5
Więcej ocen Schowaj

Ulubiony od lat

Kupiłam ten puder kilka lat temu, zachęcona recenzją jednej z youtuberek. Stał się moim ulubionym już od pierwszego użycia, kiedy zobaczyłam, jak pięknie może wyglądać moja cera. Mimo różowego odcienia, nie zmienia odcienia podkładu. Nie bieli, jest mało widoczny, nie robi efektu pudernicy. Produkt jest dedykowany do cery dojrzałej, ze względu na wygładzające właściwości. Nie mam na razie wielu zmarszczek, ale super sprawdza się jako puder do cery o rozszerzonych porach - po prostu znikają. Jeden z niewielu pudrów, jakie mogę używać na całą twarz, bo wygląda dobrze zarówno na strefie T, jak i pod oczami czy na bokach twarzy (mam cerę mieszaną). Dobrze utrwala na wiele godzin.

• Opakowanie: 5

Idealny puder dla cery dojrzałej

Sypki, o lekko różowym zabarwieniu puder idealny do cery dojrzałej. Sama mam cerę 45+. Bardzo ładnie wygładza optycznie zmarszczki, nie podkreśla porów. Leciutka formuła. Po prostu idealny.

Kupiony w: Nie podano

Bardzo dobry puder

Bardzo dobry puder na moją problematyczną skórę pod oczami. Ładnie utrwala korektor, pięknie odbija światło niwelując widoczność doliny łez oraz zmarszczek mimicznych. Do twarzy sprawdza mi się dobrze, ale nie daje rady utrwalić mi makijażu na dłuższe godziny w pracy. Lubię jego delikatny, różany zapach.

4 /5

Nie kupi ponownie

• Zgodność z opisem producenta: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 4

Całkiem, całkiem

Nie podzielam aż takich nad nim zachwytów. Jest całkiem fajny ale jego brat do cery suchej to dopiero petarda zarówno na twarz jak i pod oczy! Wersja różana jest mniej wygładzająca, nie utrwala tak dobrze jak wersja do cery suchej.

1 /5

Używa produktu od: 2 tygodnie

• Opakowanie: 5

Efekt W.O.W. od pierwszego użycia!

Świetny zamiennik dla pudru La Mer! Daje piękne, naturalne wykończenie. Bałam się, że będzie bardziej odbijał w stronę prosiaczkowego różu, ale absolutnie! Daje naturalny piękny blask , bardzo aksamitny w dotyku. W dodatku nie jest "płaski mat", ponieważ drobinki w nim zawarte doskonale odbijają światło. Zdecydowanie polecam!

Używa produktu od: miesiąc

Świetny produkt pod oczy

Ten puder to Hit! WSPANIAŁE utrwala korektor pod oczami, nie obciążając makijażu. Niesamowicie satynowa formuła nakładana gąbeczka na całą twarz zostanie z nami na cały dzień.. Ciekawy, niespotykany różany zapach kosmetyku sprawia wrażenie lekkości i odświeżenia. Oszczędnie nakładany nie bieli.,ale mam dość jasna cerę więc problem bielenia raczej mnie nie dotyczy. Kupiłam go zachęcona youtuverkami i to był zakup życia ????

4 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

Używa produktu od: miesiąc

• Wydajność: 4
  • Zgodność z opisem producenta: 4

Nie najgorszy...

Pokusiłam się na zakup po zakończeniu pudru Sensai - opinią że jest porównywalny w efekcie, co wydawałoby się niemożliwe. No i cóż - Sensai to on na pewno nie jest, jest to w mojej ocenie porównanie na wyrost, bo nie da się podrobić tego efektu, ale po prawdzie nie liczyłam na to. Chociaż należy też oddać sprawiedliwość w przypadku Vipery - widzę że ma on swoje zalety, mianowicie mat nie jest "płaski", w stopniu umiarkowanym odbija światło, nie daje co prawda zniewalającego efektu photoshop ale istotne jest że jakość do ceny jest bardzo dobra. Cera jest gładka i jedwabista po jego użyciu (tu cecha wspólna z Sensai). Trzeba uważać bo bieli, szczególnie jeśli w podkładzie, korektorze etc. są żółte tony, sądzę że właśnie przy różowych tonach nie byłoby takiego problemu i z nimi współgrałby najlepiej, i tu producent dla żółtych tonów skomponował wersję Banana (muszę go nabyć dla porównania ). Ładnie się trzyma cały dzień. Przy wysuszonej cerze prędzej podkreśli jej stan wysuszenia, o efekcie nawilżenia można zapomnieć, wtedy też cera wygląda bardziej na zmęczoną niż bez jego użycia (niestety, chociaż ten przykry epizod sama sobie wygenerowałam kładąc wieczorem lekkki żelowy krem nawilżający - krem słabo nawilżył a puder to podkreślił). Zaletą też jest brak uczuleń i podrażnień (cera mieszana w stronę suchej, reaktywna - alergie i pokrzywki).
Warto go przetesować, dobry puder na co dzień, na wielkie wyjścia go nie użyję.

3 /5 HIT!

Nie kupi ponownie

• Zgodność z opisem producenta: 1
  • Stosunek jakości do ceny: 2
  • Opakowanie: 5

Różany obłoczek EDIT AZS!!

Puder niby dedykowany skórze dojrzałej, ale ja (lat 32) używam go ze względu na jego wygładzające i nawilżajęce właściwości. Tak tak, właśnie nawilżające - jest to jedyny puder jak dotychczas, którego mogę nawalić ile chcę, a on nie wysuszy mojej skóry. Jest jeden haczyk aczkolwiek. Moja skóra jest mieszana i przy tym odwodniona, zwłaszcza w strefie T, gdzie tłuści się najbardziej. I przy tym pudrze, tak samo jak przy innych, już 2-3 godziny po nałożeniu muszę przypudrować ponownie. Nie odejmuję jednak za to gwiazdek, bo puder nie jest reklamowany jako matujący. Ach no i zapach... i aksamitna, drobno zmielona konsystencja. No i opakowanie! Jest to wrażenie luksusu. Cena też trochę luksusowa, jak na puder, ale opakowanie jest na prawdę spore! Ogólnie bardzo polecam :)

EDIT: Po pierwszym w życiu uaktywnieniu się azs-u na mojej twarzy, puder zmienił się w koszmar. Wysusza, daje mączny efekt. Jednak prawdziwa tragedia jest pod oczami - skóra swędzi, łuszczy się, korektor zbiera się w załamaniach i daje okropny, pergaminowy wygląd. Zmieniłam na puder nawilżający z Gosha (recenzja w profilu) i nie opuszczę go aż do śmierci.

• Opakowanie: 5

Lepszy od tych z perfumerii

Puder kupiłam z polecenia YT. Szukałam miękkiego, delikatnego pudru bez talku - zasadniczo do stosowania na okolicę oczu.
Cena bardzo przystępna: w Hebe na promocji zapłacimy ok. 25zł (regularna cena to 40zł). Za tę kasę dostaniemy 11g pudru, który w mojej opinii może śmiało konkurować z tymi drogimi. Uważam że jest o wiele lepszy niż np. puder sypki Hourglass, który u mnie się w ogóle nie sprawdził. Gdybym miała porównać różany puder z Vipery do innych pudrów które znam, to najbliżej mu do Lock It KvD, albo do Kanebo Sensai.
Opakowanie ładne, funkcjonalne i poręczne. Opakowane dodatkowo w kartonik. Design elegancki, przyjemny dla oka.
Puder różany od Vipery jest bardzo drobno zmielony, ale nie jest zbyt suchy i "lotny". Nakłada się go komfortowo, dobrze łapie się pędzla. Ma delikatny różany zapach, nie jest on sztuczny, przypomina zapach prawdziwej polnej róży.
Po nałożeniu na twarz wygląda super: pory są zblurowane, cera sprawia wrażenie zdrowej i świetlistej (ale puder na ma żadnych widocznych drobinek!), wykończenie jest lekko satynowe, jednocześnie nie ma zbędnego świecenia. Makijaż wygląda świeżo, lekko, po prostu lepiej. Ten puder ratuje sprawę nawet w sytuacji gdy podkład nie wygląda najlepiej, a przy dobrym podkładzie to jest już wyższa klasa makijażu gdy utrwalę całość pudrem od Vipery. Dobrze utrwala na długie godziny.
Mam mieszaną cerę po trzydziestce, jednak w okresie zimowym ma ona tendencję do przesuszania, szczególnie okolice pod okiem i boki twarzy. Dla mnie ten puder jest idealny do stosowania praktycznie przez cały rok na całą twarz oprócz dni kiedy jest upalnie - wtedy potrzebuję pudru który ma właściwości mocno matujące.
Używam go pod oczy (nie podkreśla zmarszczek, skóra pod okiem nabiera światła, nie przesusza, trzyma korektor w ryzach praktycznie przez cały dzień) - nakładam go tam w niewielkiej ilości lekkim puchatym pędzelkiem w kształcie jajeczka. Od jesieni do wiosny aplikuję także na całą twarz - puder spisuje się u mnie rewelacyjnie, zapewnia naturalne wykończenie, nie przesusza, dobrze utrwala makeup. Nie daje płaskiego matu, ale nie jest też z gatunku tych zdecydowanie rozświetlających - daje miękki mat z odrobinką satyny. I za to go lubię, bo twarz wygląda bardzo ładnie i młodziej. Najczęściej nakładam go dużym puchatym pędzlem, w nieprzesadnej ilości, omiatając całą buzię.
Jedno opakowanie wystarcza mi na ok. 4 miesiące używania.
Kończę właśnie drugie opakowanie, a trzecie już czeka w szufladzie na swoją kolej. I coś mi mówi, że na tych trzech sztukach się nie skończy ;-)
Szczerze polecam. Warto wypróbować, bo kosztuje niewiele, a dla mnie to "perełka za grosze".

• Opakowanie: 5

Świetny puder w bardzo dobrej cenie

Ma wszystko to co obiecuje producent. Jest odpowiedni dla cery dojrzałej i suchej. Wygładza, rozświetla nie podkreśla zmarszczek. Nie tworzy efektu maski. Mógłby być bardziej trwały, ale można spokojnie po kilku godzinach poprawić nim makijaż.
Ma fantastyczny i bardzo delikatny różany zapach.
Kratka dozująca zapewnia wygodną aplikację. Wolę jednak nakładać go pędzlem do pudru a puszek służy aby puder nie wysypywał się.

Idealny pod oczy

Używam tego pudru do utrwalenia korektora pod oczami. Ma silne właściwości wygładzające, delikatnie odbija światło, dobrze utrwala, przy czym nie przesusza skóry. Sprawdzi się również dla cer dojrzałych, gdyż nie wchodzi w zmarszczki. Wygląda ładnie przez cały dzień. Posiada delikatny różany zapach, który osobiście w ogóle mi nie przeszkadza.

Jeden z lepszych

Skusiłam się na zakup po wysłuchaniu opinii jednej z youtuberek która polecała ten puder do skóry suchej. Piękny różany zapach, drobno zmielony, wygładza i subtelnie rozświetla. Jako, że mam skórę suchą nie przepadam za mocnym matem, nie lubię efektu suchej maski na twarzy, długo szukałam pudru idealnego w dobrej cenie. Polecany przez producenta do skóry suchej i dojrzałej - całkowicie się z tym zgadzam. W drogerii Hebe na promocji za 28zł.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1