Serum i maski do ciała

Larens Biopeptide Serum Spray Serum w sprayu

• 3 listopada 2024 o 14:10
    Świetny produkt!
    Z marką Larens zetknęłam się rok temu. Mają kilka perełek i ten spray zdecydowanie do nich należy. Serum spray znajduje się w buteleczce z rozpylaczem. Wydobywa się taka delikatne mgiełka, którą spokojnie można również psikać na makijaż bez obaw, że coś spłynie czy się rozmaże. Zdarzyło mi się, że podczas psikania na twarzy czy ciało pojawiły się małe czarne kropki. Jak się okazało to skóry ryb morskich, z których kolagen jest pozyskiwany. Brzmi mało przyjemnie, ale na szczęście w żaden sposób nie uprzykrza to stosowanie kosmetyku. Zapach wg. mnie jest przyjemny, delikatny. Ja ten produkt stosuję najczęściej zamiast toniku. Skóra po nim nie jest ściągnięta czy wysuszona mimo, że zawiera srebro koloidalne i obawiałam się takiego efektu. Za to łagodzi wszelkie podrażnienia czy zaczerwienienia. Przyspiesza też gojenie zmian trądzikowych. Zauważyłam również wysyp baby hair przy linii włosów! Słyszałam, że można go stosować jako wcierkę na włosy, ale przyznam że nie bardzo wierzyłam w tego typu działanie. Za to stosujemy całą rodziną na otarcia czy rany. Kilka psiknięć i skóra naprawdę szybciej się goi i regeneruję. Ten spray pomógł mi również kiedy córce zaczął ropieć palec u nogi a wizyta u lekarza była za kilka dni. Psikałam kilka razy dziennie i zanim minął weekend po ropie nie było śladu, zostało jedynie lekkie zaczerwienienie. Dla mnie ten kosmetyk to sztos! Zużyłam już kilka opakowań i jak tylko jest promocja kupuję kolejne, bo sprawdza się całej rodzinie. Regularna cena nie jest niska, nawet w promocji nie jest to najtańszy kosmetyk jednak działanie i wydajność rekompensują każdą złotówkę.
    Zalety:
    • nawilża
    • łagodzi podrażnienia
    • przyspiesza regeneracje skóry
    • pobudza wzrost włosów
    • świetny na rany i otarcia
    • pomaga przy problematycznych cerach
    Wady:
    • cena nie należy do najniższych ale wg mnie warto
  • 23 maja 2024 o 23:18
    Zamawiam kawior! ;)
    To nie kosmetyk... To kosmeceutyk! Producent chwali się "unikatowym składem bazującym na opatentowanym kompleksie biopeptydów", rewolucyjną formułą, zapowiada przełom w kosmetologii, używając naukowej terminologii i zapewnia, że kompozycja ma za zadanie działać regenerująco, odżywiająco i ochronnie. A co ja na to? No cóż...Mam jedną zmarszczkę na czole, której nie wyprasowało owo "żelazko do zmarszczek". Albo inaczej! Wyprasowało – ale efekt był widoczny na chwilę. Być może zbyt rzadko po niego sięgałam? Faktycznie specyfik rozluźnia mięśnie twarzy, ale aby tak się stało i przyniosło długotrwały rezultat, trzeba napryskać dość sporo tych peptydów, co nie czyni go zbyt wydajnym produktem, jednak nie zużywa się szczególnie szybko. Butelka (500ml) wystarczyła na rok przy nieregularnym używaniu (raz dziennie, kilka razy dziennie, co kilka dni) Traktuję go jako: - uzupełnienie pielęgnacji (np. jako intensyfikator mocy kremów), - czasem: mgiełkę upiększającą makijaż (dzięki temu twarz wygląda świeżo, naturalnie), - sporadycznie: odżywkę-serum do włosów (pięknie je wygładza, delikatnie nabłyszcza i ułatwia ich rozczesywanie), - rzadziej: odżywkę-serum do rąk i paznokci. Ponadto peptydy odczuwalnie nawilżają skórę i przyjemnie odświeżają, co jest pożądanym rezultatem - zwłaszcza w ciepłe dni. Wierzę w spełnione obietnice producenta względem działania ochronnego, gdyż po wchłonięciu, serum pozostawia delikatną okluzję na twarzy, co nie każdemu może odpowiadać. Serum świetnie wygładza i zmiękcza cerę. Staje się ona przemiła w dotyku. Zaś zapach jest bardzo interesujący, nietypowy, nieco kawiorkowy. Taki też jest ów kosmeceutyk - kawiorkowy, to znaczy elitarny, luksusowy. Troszkę jak obiad w najbardziej prestiżowej restauracji w bogatej metropolii. Za ten multifunkcyjny, wielotorowy kosmeceutyk należy dość sporo zapłacić, co nie powinno nikogo dziwić, dlatego stosunek jakość:cena oceniam, w pełni świadomie, pozytywnie. Ja kupiłam tę buteleczkę u mojej kosmetyczki. Skończyłam pierwsze (500ml), a teraz kończę drugie opakowanie (250ml), zaś trzecie, o tej samej pojemności, czeka w kolejce. ;) Myślę, że to dobitnie dowodzi mojej sympatii do biopeptydowego serum od Larensa.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 29 lutego 2024 o 14:14
    kupię ponownie
    Moje odkrycie ! Uwielbiam wszelkiej mazi sera, czy toniki. Używałam po toniku, spryskując twarz, a na to dokładałam jeszcze serum w bardziej treściwej formie. Miałam wrażenie, że podczas jego stosowania moja skóra była zawsze jędrna i dobrze nawilżona, super produkt w okresie wiosenno letnim, można stosować w trakcie dnia. Moje zmarszczki pod oczami również jakby się wygładziły. Dość wydajny, wart ceny. Używałam tylko na twarz.
  • 4 czerwca 2023 o 20:31
    Polecam
    Serum zamknięte w plastikowej butelce z atomizerem. W środku 150 ml produktu za około 120 zł. Posiada wodnistą konsystencję o przyjemnym kosmetycznym, świeżym zapachu. Poza Biopeptide Complex zawiera także wodę Nutrivi (wspomaga transport składników odżywczych w głąb komórek), srebro koloidalne (działanie antybakteryjne przeciwzapalne), Hydromanil (właściwości nawilżające) oraz biotynę (wzmacnia i zapobiega wypadaniu włosów). Jest to przede wszystkim wielofunkcyjny kosmetyk i nadaje się do pielęgnacji ciała, twarzy i włosów. Jego działanie to przede wszystkim ochrona, regeneracja, nawilżenie i odżywienie. Serum można stosować na wiele sposobów i różnych problemów. Aplikacja jest przyjemna i łatwa dzięki formule spray'u, który dozuje odpowiednią ilość produktu. Skóra po użyciu jest bardziej elastyczna i dogłębnie nawilżona. Zmniejsza suchość skóry i daje ukojenie. Używałam na twarz, ciało i włosy. Na twarz stosowałam jako tonik, tym samym przygotowując cerę do pielęgnacji. Jako mgiełka po makijażu - świetnie ściąga pudrowość - skóra wygląda bardziej promiennie. Również jako mgiełka w ciepłe dni - daje fajną świeżość skórze. Ułatwia rozczesywanie włosów. Fajnie odżywia i sprawia, że cera jest miękka i gładka w dotyku. Wygląda na zdrową i pełną blasku bez suchości czy podrażnień. Podsumowując jest to zdecydowanie multifunkcyjny kosmeceutyk, który sprawdzi się do użytku całej rodziny. Zależnie od preferencji można używać do twarzy, ciała czy włosów. W każdym wypadku działanie jest spektakularne. Zdecydowanie dla osób, które cenią sobie minimalizm. Jeden produkt - mnóstwo zastosowań.