Serum do twarzy

Eveline Cosmetics Skoncentrowana Formuła, Serum 15% niacynamid + kwas salicylowy `Niedoskonałości`

sea2002
    30 marca 2025 o 10:40
    Przyjemne serum
    Przyjemne serum, są lekkie efekty. Kupione w Biedrze w promocji w celu sprawdzenia. Całkiem ok, tylko trochę malo wydajne moim zdaniem mimo używania zgodnie z zaleceniami
    Zalety:
    • Wygładza skórę
    Miroku
    17 marca 2025 o 22:54
    W tej cenie-bardzo dobre serum
    Mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami oraz błyszczącą strefą T+trochę zaskórników otwartych, z małą skłonnością do niedoskonałości- wypryski drobne i sporadyczne przed okresem lub z powodu niewłaściwej pielęgnacji, podskórne gule praktycznie w ogóle. Jednocześnie moja skóra twarzy jest dosyć wrażliwa, skłonna do alergii oraz rozszerzonych naczynek. Ostatnio także zauważam większe skłonności do jej wysuszania, zapewne w związku ze zbliżaniem się do 30stki. Recenzowane serum kupiłam podczas promocji w popularnym dyskoncie, zimą lubię sięgać po mocniejsze kwasy w wieczornej pielęgnacji. Stosuję je po umyciu twarzy oraz toniku/esencji, zaś na samo serum nakładam krem nawilżający. Przez kilka pierwszych aplikacji zdarzało mi się odczuwać lekkie szczypanie przy naczynkowych obszarach cery, nie mówiąc o jakiś rozdrapanych krostkach, jednak później skóra się do niego przyzwyczaiła. Ogólnie nie zauważyłam by to serum znacznie ją wysuszało czy podrażniało, efektu łuszczenia naskórka także nie odnotowałam. Oczywiście ochrona przeciwsłoneczna w ciągu dnia oraz dopasowana pielęgnacja odżywczo-nawilżająca przy tym kosmetyku to konieczność, aby uniknąć podrażnień i przebarwień, w końcu tutaj mamy kwas. Duży plus daję tutaj za buteleczkę z ciemnego szkła, która chroni zawartość przed szkodliwym działaniem światła. Pipetka nigdy nie sprawiała mi problemów, dozuje odpowiednią ilość kosmetyku i nie zacina się. Serum ma lekką konsystencję-szybko się wchłania oraz nie klei na skórze. Zapach jest praktycznie niewyczuwalny, do tego formuła jest pozbawiona wszelkich ulepszaczy aromatycznych, które to mogłyby zwiększyć ryzyko podrażnień czy alergii. Przy regularnym stosowaniu efekty są zauważalne oraz odczuwalne-cera nabiera promiennego wyglądu, jest jaśniejsza i ładniejsza, a także wyczuwalnie gładsza. Niedoskonałości pojawiają się jeszcze radziej, a jeśli już to mniejsze i łatwiejsze do wyciszenia, do tego produkt przyspiesza rozjaśnienie oraz znikanie przebarwień po zmianach(co dla mnie jest znaczącą zaletą gdyż mam problem z długim gojeniem się śladów po krostkach), także zaskórniki są wyraźnie zredukowane. Mam wrażenie, że przy tym serum moje pory nieco się zwęziły, zaś wydzielanie sebum jest troszkę zredukowane-łatwiej mi zapanować nad błyszczeniem skóry, chociaż tutaj dużą rolę odgrywają też czynniki wewnętrzne(u mnie problemy z sebum mają podłoże hormonalne). Ogólnie-naprawdę przyjemny, zaskakująco skuteczny kosmetyk-warty wypróbowania.
    d_t_b
    1 lutego 2025 o 21:40
    Tanie i dobre serum jednocześnie.
    Lubię to serum. Jest dostepne w Biedronce za niespełna 20 zł. To jest niewątpliwy atut. Zawsze mam je w razie w, kiedy moje inne ulubione sera się akurat kończą nieoczekiwanie. To wodne serum, jest przezroczyste i ma lekką formułę. Szybko się wchłania. Nie lepi się, nie roluje. Super nawet pod makijaż. Zawsze na nie nakładam krem nawilżający. Pipeta dobrze odmierza kropli. Ptoducent zaleca 2-3 krople, dla mnie osobiście to mało. Stosuję podwojną porcję tego co zaleca. Skóra jest w dobrej kondycji. Przebarwienia potrądzikowe jakby mniejsze, pory skorne po nim są zwężone super.
  • 1 stycznia 2025 o 19:55
    Jest ok
    Serum podobnie jak koleżanki wizazanki kupiłam w Biedronce, zachęcona składem i ceną. Produkt ma płynna, lekka konsystencję i łagodny zapach. Nie zapycha porów, szybko się wchłania. Stosuję go zamiennie z serum z retinolem. Moja cera się poprawiła. M zdecydowanie mniej brzydkich niespodzianek.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Przystępną cena
    Wady:
    • Małe opakowanie
  • 2 października 2024 o 19:37
    Pomocne serum
    Kupiłam to serum bodajże w Biedronce na jakieś promocji. Moja cera jest sucha wiec nie mam problemu z przetłuszczaniem skóry. Niedoskonałości pojawiają się u mnie w momencie burzy hormonów bądź nieodpowiedniej pielęgnacji. Serum z niacynamidem i kwasem salicylowym kupiłam z myślą o tych dniach gdy na mojej twarzy pojawiają się nieproszeni goście. Wtedy przez tydzień używam tego produktu i krostki lepiej się goją zaczerwienienia bledną i skóra zaczyna lepiej wyglądać . Serum zamknięte jest w małej butelce o pojemności 18ml zaopatrzonej w pipetę. Jest bezzapachowe, wodne nie żelowe i szybko się wchłania. Nie ściąga skóry i nie pozostawia lepkiej warstwy. Pomimo zawartości kwasu nie wywołuje pieczenia ani przesuszenia skóry. Oczywiście nakładam na nie zawsze krem. Równie dobrze spisuje się w porannej pielęgnacji gdy potem robię makijaż ( nic się nie ciastkuje) jak i wieczorem. Podsumowując Mała pojemność dla mnie jest na plus bo mogę bez męczenia zużyć produkt nawet jeśli mi się coś w nim nie podoba. Cena na promocji to jakieś 16 zł więc nie jest źle- kupiłam 1+ 1 gratis Działanie na plus- niedoskonałości szybciej znikają , zasuszają się , wyciszają i nie pojawiają się nowe. Dla mnie produkt na 5.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Szybkie wchłanianie się w skórę
    • Brak oblepienia
    • Brak szczypania w momencie aplikacji
    • Działanie- wysusza , zmniejsza stany zapalnie, rozjaśnia
    • Bezzapachowe
    • Nie przesusza skóry
    • Pojemność akurat na przetestowanie