Simply More Delikatna emulsja myjąca do twarzy w 100% naturalna
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
4 hity!
Delikatna emulsja do mycia twarzy
W 100% naturalnego pochodzenia delikatna i wyjątkowo wydajna emulsja myjąca. 10 składników tworzy doskonale zbalansowaną formułę, która dogłębnie oczyszcza, nie naruszając naturalnej bariery hydro-lipidowej. Naturalne, wysokiej klasy oleje i emulgatory przenikają do porów i rozpuszczają zanieczyszczenia, równocześnie nawilżając i pielęgnując skórę. Kremowo-mleczna konsystencja zapewnia przyjemne odczucia oraz pozostawia skórę aksamitną i miękką w dotyku. Minimalistyczna formuła nie obciąża skóry, przywraca jej równowagę. Produkt przyjazny dla skóry wrażliwej i ze skłonnościami do uczuleń, nie zaburzą naturalnego pH skóry.
DZIAŁANIE
DELIKATNE MYCIE + NAWILŻENIE + UKOJENIE
Minimalistyczny skład, zastosowanie delikatnego i naturalnego składnika myjącego oraz emolientów chroniące naturalny płaszcz skóry, czynią z naszej emulsji jeden z najdelikatniejszych produktów do mycia twarzy. Znajdziesz w niej m.in.:
- olej macadamia – z wysoką zawartością mononasyconych kwasów tłuszczonych, zawierających dużą ilość kwasów omega-7, wykazujący właściwości przeciwdrobnoustrojowe, przeciwzapalne oraz przyspieszające gojenie,
- Lipex Preact (olej canola) - bioaktywny emolient otrzymywany z oleju rzepakowego pochodzącego ze szwedzkich upraw bez GMO. Zawarta w nim mieszanka tokoferoli i fitosteroli chroni i wzmacnia barierę skórną. Silnie nawilża i łagodzi podrażnienia.
- Blueberry Necta – olej z jagód z upcyclingu, silny antyoksydant, bogaty w kwasy tłuszczowe Omega-3,6,9. Zawiera beta-karoten (prowitaminę A), naturalne źródło retinolu. Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych, wspomaga również funkcje barierowe skóry, dając w efekcie nawilżoną i odżywioną skórę. Olej bogaty w kwas linolowy, który odżywia cerę, nie obciążając jej.
DLA KOGO
Jest przyjazny dla: cery suchej, mieszanej, tłustej, wrażliwej, ze skłonnością do uczuleń, cery z AZS, trądzikiem, z uszkodzoną barierą hydro-lipidową. Produkt został przebadany dermatologiczne na grupie osób ze skórą wrażliwą, ze skłonnościami do reakcji alergicznych i podrażnień. Nie posiada sztucznych zapachów
WYNIKI BADAŃ
100% badanych potwierdza, że produkt ma aksamitną, przyjemną konsystencję (podczas oczyszczania można wykonać delikatny masaż twarzy)
100% badanych potwierdza, że produkt pozostawia uczucie złagodzenia (ewentualnych) podrażnień oraz zmniejsza dyskomfort spowodowany suchością skóry (po jej umyciu)
100% badanych potwierdza, że stosowanie produktu zapewnia odczucie nawilżenia, ukojenia, odświeżenia i komfortu
100% badanych potwierdza, że stosowanie produktu nie pozostawia uczucia ściągnięcia i nie wysusza, nawet przy wielokrotnym zastosowaniu
100% badanych potwierdza, że produkt pozostawia skórę miękką, aksamitną i przyjemną w dotyku
100% badanych potwierdza, że produkt delikatnie i dokładnie oczyszcza z resztek makijażu, sebum, pozostałości SPF, zanieczyszczeń miejskich
100% badanych potwierdza, że produkt sprawia, że skóra jest oczyszczona i wygląda promiennie
96% badanych potwierdza, że przy regularnym stosowaniu, produkt poprawia kondycję skóry
88% badanych potwierdza, że przy regularnym stosowaniu produkt zmniejsza ilość niedoskonałości
OPAKOWANIE:
- butelka GREEN HDPE z trzciny cukrowej, wyprodukowana w Polsce
- etykieta wydrukowana na materiale z recyklatów
Emulsja z tych, które się nie pienią, nie emulgują. Nie dla mnie.
Emulsja jest dosyć rzadka, jest lekko przezroczysta, wygląda jak kremowy żel. Po nałożeniu na skórę w ogóle się nie pieni, cały czas myjemy się takim mleczkiem. Przy dodaniu większej ilości wody bez zmian.
Emulsja nie zostawia takiego uczucia czystości, jakiego oczekuję. Czuć, że skóra jest nawilżona, ale w przypadku mojej skóry, za słabo oczyszczona, co sprzyja wzmożonemu przetłuszczaniu i powstawaniu wyprysków. Do demakijażu też słabo się sprawdza.
Emulsja jest bezzapachowa, więc na pewno sprawdzi się wrażliwej skórze, ale z uwagi na to, że jest produktem naturalnym trzeba uważać na alergie i uczulenia.
Najulubieńszy do demakijażu, jedyny którego potrzebujesz!
Ponieważ to już moje 3 opakowanie, postanowiłam napisać recenzję, aby oddać wdzięczność i szacunek marce Simply More za to cudo!
Mam cerę normalną/suchą, raczej bezproblemową. Stosuję na co dzień lekki makijaż, tusz, korektor pod oczy.
Stosuję emulsję podczas wieczornej kąpieli, nakładam kilka kropli, dokładnie zmywa cały tusz, nigdy nie miałam "ciemnych" kropeczek pod oczami. Daje uczucie komfortu na skórze, nawilżenia, przestałam mieć "spiętą" skórę po kąpieli, jak po innych piankach czy żelach, których używałam.
Zapach jest delikatny, powiedzmy, że lekko kokosowy.
Butelka jest śliczna, estetyczna. To mój ulubiony kosmetyk do mycia twarzy. Po jego skuteczności w zmywaniu makijażu sądzę, że nie są tu potrzebne żadne wielostopniowe rutyny oczyszczające. Najpierw emulsja, na to kremik i buzia wygląda zdrowo, jest nawilżona i szczęśliwa!
Zalety:
super skuteczne zmywanie zanieczyszczeń, SPF i makijażu
uczucie nawilżenia skóry
delikatny zapach
opakowanie
Wady:
że opakowanie przekracza 100 ml i nie mogę go zabierać na wypady samolotem w bagażu podręcznym. Zawsze można przelać, ale nie chcę marnować tego zlota;)
Używam emulsji rano po treningu i po pracy do oczyszczenia twarzy z resztek makijażu po płynie micelarnym. Super zmywa, jest delikatna i przyjemna w użyciu. Moja skóra jest zadowolona - zero podrażnień. Jest super a naturalny skład i piękny design jeszcze bardziej przemawiają na jej korzyść. Kupię na pewno kolejne opakowanie i z ręką na sercu polecę przyjaciółkom.
Emulsji używam do mycia twarzy rano i do pierwszego etapu wieczornego oczyszczania. Pięknie domywa buzię, nie szczypie w oczy, wygodne opakowanie i krótki przemyślany skład. Zapach przypomina mi zapachy żeli czy balsamów dla dzieci z atopowym zapaleniem skóry, taki skladnikowy apteczny, ale nie utrzymuje się na skórze. Bez problemu zmywa się z twarzy.
Użyłam dopiero 3 razy, ale jestem zachwycona. Moja skóra mi dziękuje. Jest ultra lekka, mała ilość wystarcza abym oczyściła całą twarz. Już się polubiliśmy! Nie rozstaje się z tą emulsją. Nie wysusza i nie zostawia uczucia ściągnięcia.
Zalety:
konsystencja
uczucie podczas używania
neutralna dla pH skóry
opakowanie bez pompki, która często otwiera się w podróży