Żele pod prysznic

Femi True Shower Gel with Damask Rose Hydrolate and Rose Extract Żel pod prysznic z hydrolatem z róży damasceńskiej i ekstraktem różanym

• 18 lutego 2024 o 10:05
    Bardzo lubię różane zapachy kosmetyków do pielęgnacji ciała i twarzy, dlatego też tak chętnie się na nie decyduję. Są one moim zdaniem bardzo eleganckie i kobiece, a dodatkowo same ekstrakty z tejże róży bardzo dobrze działają do moją skórę, nawilżając ją i kojąc. Tym razem zdecydowałam się na żel od marki Femi True, która to jest dla mnie maksymalną nowością. Udało mi się kupić ten kosmetyk będąc na zakupach w drogerii Rossmann i od razu bardzo mnie zaciekawił swoim opakowaniem, ceną oraz obietnicą przyjemnego, różanego składu. Produkt został zamknięty w opakowaniu o formie plastikowej butelki o pojemności trzystu mililitrów. Jego cena regularna wynosi około dwudziestu złotych. Opakowanie posiada intensywnie różową barwę, na której umieszczona została biała etykietka przedstawiająca wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, opis stosowania czy najważniejsze właściwości. W rolę aplikatora wciela się tutaj działająca bez zarzutu, nie zacinają się pompka. Kosmetyk posiada przyjemną, żelową konsystencję. Bardzo ładnie pachnie, ewidentnie idzie tutaj wyczuć nuty róży damasceńskiej. Doskonale się pieni i jest naprawdę bardzo wydajny. Wspaniale oczyszcza oraz odświeża nasze ciało. Pozostawia je miękkie oraz pachnące. Nie wysusza, a nawet powiedziałabym, że delikatnie nawilża oraz odżywia. Idealnie sprawdzi się nawet do pielęgnacji skóry bardzo suchej i wrażliwej. Żel różany od marki Femi True okazał się strzałem w dziesiątkę. Bardzo polubiłam się z tym kosmetykiem i jestem przekonana, że będę dalej testować produkty od tego producenta. Polecam tę propozycję każdemu, kto uwielbia różane zapachy.
    • Aplikator
    • Zmiękcza
    Luqia
    6 listopada 2023 o 13:58
    Różane otulenie i wyciszenie
    Żel ten kupiłam przez instagramowe polecenia dziewczyn. Polecały konkretnie tę wersję zapachową. A że to łatwo dostępny produkt i przy okazji trafiła mi się fajna promocja, to wzięłam bez zastanowienia. Kosztował mnie około 16 złotych na promocji w drogerii Rossmann. Moje wymagania wobec żeli pod prysznic są proste, co powtarzam w prawie każdej recenzji produktów z tej kategorii. Mają dobrze się pienić, dobrze oczyszczać i nie przesuszać, ale nie muszą też nawilżać. No i oczywiście zapach - koniecznie przyjemny dla mojego nosa. W przypadku żelu Femi True wszystkie te wymagania zostały spełnione. Przede wszystkim podoba mi się gęsta (ale nie za gęsta) żelowa konsystencja. Aż sprawiało mi przyjemność wyciskanie jej na gąbkę z tej świetnie działającej pompki. Nie potrzebowałam dużej ilości, żeby uzyskać sporo piany (na gąbce). Chyba nawet bardziej się pieni od moich ulubionych żeli Yope, choć w obu nie ma SLS! No i właśnie połączenie braku silnych detergentów z dobrze skomponowanym składem sprawia, że skóra po myciu nie jest podrażniona i przesuszona. Wręcz przeciwnie - czuję, jakby była lekko nawilżona. Już w trakcie mycia odczuwam na ciele poślizg, który świadczy tylko o nawilżających właściwościach używanego myjadła. Totalny raj dla zmysłów. Pod względem zapachu również. Mamy tutaj przepiękny aromat róży, który jest delikatny, ciepły i otulający. Niekiedy kojarzył mi się z różanym ciastem, bo ma przyjemnie słodko-kremowy wydźwięk. Ale słodycz tutaj nie dominuje, tylko kremowe płatki róż. Niesamowicie wyciszający zapach, z wielką kobiecą siłą. Tak więc to naprawdę cudowny żel. Absolutnie nie mam się do czego przyczepić. Polecam! Opakowanie to różowa, plastikowa butelka z czarną, plastikową pompką. Bardzo podoba mi się odcień tego różu, w stylu ''hot pink''. Do tego minimalistyczna szata graficzna. No i, jak już wspomniałam, ta świetnie działająca pompka, dozująca idealną ilość produktu. Czysta przyjemność. Całość ma dobrą jakość. Pojemność to 300 ml.
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Świetnie oczyszcza, delikatnie nawilżając skórę
    • Mocno pieni się na gąbce już przy małej ilości
    • Gęsta, żelowa konsystencja
    • Bardzo przyjemny zapach
    • Ładne i dobrej jakości opakowanie
    Wady:
    • Średnia wydajność
  • 20 sierpnia 2023 o 11:08
    Mało wydajny
    Żel pod prysznic kupiłam jakiś czas temu na promocji w Rossmannie. Skusiła mnie cena i zapach (chociaż w ogóle nie przypomina mi zapachu róży). Produkt opakowany jest w plastikową buteleczkę z pompką, co ułatwia jego wydobycie. Po użyciu moja skóra faktycznie jest miękka w dotyku, ale nie pozostaje nawilżona. Niestety żel bardzo słabo się pieni. Muszę użyć kilku pompek żeby umyć całe ciało, w związku z czym nie jest wydajny. Jeszcze nigdy żadnego produktu pod prysznic tak szybko mi nie ubywało.
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • bardzo słabo się pieni
    • mało wydajny