Lakiery klasyczne

LIA Cosmetics Water Permeable Nail Polish Lakier do paznokci

• 13 maja 2024 o 14:46
    Cena zbyt wygórowana
    Czasem z braku czasu lubię wracać do klasycznych lakierów i na szybko wymalować paznokcie. Ten lakier otrzymałam w prezencie już dość dawno temu. To naprawdę fajny lakier, ale nie za tę cenę. Paznokcie maluje się nim sprawnie - pędzelek jest zgrabny, dobrze rozprowadza produkt, lakier szybko schnie. Dobrze jest nałożyć 2 warstwy, aby uniknąć prześwitów. Lakier mam już ponad rok i nic złego się z nim dzieje, jest też dość wydajny. Kolor, który posiadam (Nude) jest piękny i elegancki. U mnie utrzymuje się na paznokciach w dobrym stanie około 3 dni, czyli standardowo, jak przy zwykłych lakierach. I wszystko byłoby super, gdyby nie ta cena. Wydać ponad 70zł na zwykły lakier, to moim zdaniem przesada. Zużyję go, ale na pewno nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • ładne kolory;
    • dobry pędzelek;
    • szybko schnie.
    Wady:
    • cena;
    • trwałość krótsza niż obietnice producenta.
    Medea05
    1 marca 2024 o 8:13
    Może i ładny, ale czy warto przepłacać?!
    Lakier znalazłam w kalendarzu adwentowym Douglas. Gdyby nie to, na pewno bym go nie kupila. Co prawda na allegro jest za jakieś 30ZL, ale nie znając go mogłabym go znaleźć tylko w drogerii typu Douglas. A tam cena to 70zl. Dobre sobie, mogę tyle wydać na super hiper odżywkę do paznokci. Ale lakier? Który pewnie odprysnie po kilku dniach? No nie Ale skoro już mam go w kalendarzu to czemu nie spróbować! Mam kolor nude, bardzo ładny i i odcieniem pasujący do mojej skóry. Z zalet: + fajny szeroki pędzelek - takie najbardziej lubię, takimi nie robię sobie krzywdy, takimi malowanie idzie mi najlepiej + gęstość - jest dość gęsty dzięki czemu nie rozlewa się nam na skórki czy nie zostawia wielkich smug + ładny kolor, + szybko schnie - naprawdę bez top coatow schnie w szybkim czasie, nie odciska się później nigdzie +pozostawia ładny połysk zdrowych paznokci jeśli ktoś lubi ten efekt, przy kolorze nude wygląda ładnie + wegański i cruelty free + trzyma ok 5-7dni na kruchych, miekkkich paznokciach Minusy: - jedno krycie nie wystarcza, widać wtedy wszystkie nierówności paznokcia. Idealne okazują się być dwa krycia - cena - 70 zł za buteleczkę 11ml Czy go lubię? Tak. Czy kupię ponownie? Nie Lakier jest dobry, ale znam inne tańsze lakiery o takich samych właściwościach. Gdyby wytrzymywał na moich paznokciach tyle czasu co hybryda to może, ale przy trwałości, która inny lakier jest w stanie mi zagwarantować za 15zl - wielkie nie. Zużyję go z przyjemnością ale sama nie kupię. Jeśli Wam zależy na cruelty free czy coś - ok. Lakier ma witaminy, jest wegański. Ale ja sobie nałożę odżywkę z witaminami i potem lakier i będę miała to samo niższym kosztem
    Zalety:
    • Pędzelek
    • Kolor
    • Gęstość
    • Szybko schnie
    Wady:
    • Krycie potrzebuje 2 warstw
  • 22 października 2023 o 10:45
    cena wysoka a jakość średnia
    W tym lakierze moją uwagę przyciągnęło wykończenie. Efekt metalicznego połysku był czymś czego jeszcze na swoich paznokciach nie miałam. Opakowanie bardzo minimalistyczne i na swój sposób ładne. Nałożenie jednej warstwy jest w moim przypadku niewystarczające ponieważ widać płytkę paznokcia i wszelkeigo rodzaju nierówności. Dwie warstwy dają satysfakcjonujący efekt i mamy niemalże pełne krycie kolorem. Żeby podbić ten efekt jako pierwszą warstwę nakładam odżywkę Eveline w mlecznym kolorze i wtedy po nałożeniu dwóch warstw teg lakieru efekt jest bardzo ładny. Wykończenie przyciąga uwagę ponieważ daje efekt opalizowania. Niestety trwałość jest ogromnym zawodem ponieważ pierwszego dnia wszystko ładnie się trzyma a kolejnego już zaczynają się odpryski przy normalnym funkcjonowaniu takim jak np. sprzątanie. Za taką kwotę za zwykły lakier oczekiwałam dużo lepszej trwałości. O ile jestem zadowolona z wyglądu lakieru na paznokciu tak trwałość przekreśla jego kolejny zakup.
  • 9 września 2023 o 7:47
    Dość trwały
    Lakier ten znalazłam w kalendarzu adwentowym Douglas. Piękny kolor nude od razu sprawił że chciałam go używać. Opakowanie wygodne, wygląda dość elegancko, wygodny dość gruby pędzelek. Łatwo i szybko nakłada się na paznokcie, szybko schnie. Dwie warstwy wystarczą by paznokcie były ładnie pokryte. Wytrzymuje do 5 dni (mam miękką płytkę paznokcia więc to i tak dużo). Polecam
    Zalety:
    • kolor
    • wygoda malowania

Zobacz także inne Lakiery klasyczne