Peelingi do skóry głowy

Avon Advance Techniques Deeply Purifying Treatment Scrub (Peeling do skóry głowy `Głębokie Oczyszczanie`)

• 24 czerwca 2024 o 23:39
    Super peeling
    Naprawdę super produkt. Kilka złotych a spełnia swoją rolę. Muszę powiedzieć że efekt widać już po pierwszym użyciu. Niestety jestem tym typem człowieka który przez stres kub zmianę wody ma problem ze skórą głowy, a ten produkt spełnił moje oczekiwania. Peeling ładnie pachnie, jest w dość dużej tubce, jest wydajny i starczy na kilkanaście myć.
    Zalety:
    • Skład
    • Jakość
    • Spełnia swoją funkcję
    Wady:
    • Dostępność tylko u konsultantek lub przez zakupy internetowe.
  • 17 października 2023 o 21:47
    Naprawdę porządne oczyszczenie
    Wcześniej używałam peelingu z Radicalu. Nie miałam ochoty z niego rezygnować, ale moja mama kupiła ten peeling z Avonu i nie była z niego zadowolona - jej pierwszy taki produkt, chyba niespecjalnie w ogóle spodobała jej się ta formuła. Uznałam, że sprawdzę, jak działa u mnie. Produkt jest stosunkowo nowy w Avonie, ale obecnie pojawia się w każdym katalogu. Poza Avonem też widuje go w sklepach online. Cena, przy takiej pojemności, jest dosyć niska. Peeling w prostej, poręcznej, wytrzymałej tubie, umożliwia wydobycie produktu do końca. Ma odpowiednią gęstość, łatwo się go nakłada na skórę głowy, nie spływa, umożliwia porządny masaż skóry. Drobinki mają odpowiednią wielkość, nie są za ostre. Łatwo się zmywa, nie zostaje na włosach nawet jeśli myję włosy delikatniejszym szamponem. Ma dosyć przyjemny, świeży, nieuciążliwy zapach. Nie mogę powiedzieć, żeby wpływ na przetłuszczanie się włosów był spektakularny. Normalnie myję włosy co drugi dzień, teraz czasami zdarza mi się co trzeci dzień. Jakieś efekty są, ale raczej skóra mojej głowy wydziela taką samą lub trochę mniejszą ilość sebum. Super jednak oczyszcza skórę głowy, ściera martwy naskórek, mimo tego nie podrażnia ani nie wywołuje swędzenia. Czuć, że skóra jest dogłębnie oczyszczona. Mam wrażenie, że dzięki temu mam też wysyp baby hair przy grzywce, a same włosy trochę szybciej rosną. Świetne jest to, że perfekcyjnie odbija włosy od nasady, więc wydaję się, że jest ich więcej.
    Zalety:
    • Dostępność.
    • Niska cena.
    • Pojemność.
    • Przyjemna formuła.
    • Dogłębnie oczyszcza.
    • Odbija włosy od nasady.
    • Powoduje wysyp nowych włosów , wpływa na porost.
    AnaSky
    8 marca 2023 o 20:30
    Przyjemny w użytkowaniu, daje efekty
    Dopiero zaczynam przygodę z peelingami do skóry głowy. Ten był w dobrej cenie, do tego w wygodnej tubce - zakupiłam. Na opakowaniu zabrakło istotnej informacji jak stosować produkt. Musiałam to sprawdzić w internecie na stronie produktu. Tak nie powinno być. Sam peeling ma bardzo ładny zapach. Masaż jest przyjemny. Drobinki peelingujące nie podrażniają skóry głowy. Co ważne produkt bardzo sprawnie i szybko wypłukuje się z włosów. Żadne drobinki nie pozostają we włosach. Po wysuszeniu włosy są lekko odbite od nasady i rzeczywiście dłużej pozostają świeże. Skóra głowy nie jest przesuszona, nie swędzi. Trochę do życzenia pozostawia wydajność produktu - dość szybko znika, ale generalnie produkt jest w porządku.
  • 20 lutego 2023 o 21:22
    Doskonałe oczyszczenie skóry głowy, dzięki temu znika problem przetłuszczających się włosów.
    Produkt zakupiłam z czystej ciekawości, gdyż nie używałam wcześniej takich specyfików, akurat był w dobrej promocji, więc tak trafił do mnie. Peeling zamknięty w czarnym opakowaniu o ładnej szacie graficznej i zamknięciu typu klik. Opis producenta w języku polskim to tylko reklama z jakimi produktami możemy połączyć peeling, niestety nie było żadnej informacji, jak ów peeling należy używać. W innych językach był opis, więc tym się posiłkowałam. Peeling ma drobne drobinki, które po nałożeniu na wilgotne włosy trzeba wmasowac, ciekawe połączenie masażu i oczyszczania. Jest bardzo delikatny, nawet jak dla moich cienkich włosów. Bardzo łatwo się wypłukuje a z dodatkiem szamponu spłukuje, skóra głowy jest dobrze oczyszczona, nie swędzi, nie piecze i nie pojawił się łupież. Co zrobił z moimi włosami? Otóż przestały się zbyt szybko przetłuszczać, z codziennego mycia wydłużyło mi się mycie co drugi nawet co trzeci dzień.
    U konsultantki

Zobacz także inne Peelingi do skóry głowy