Szczotki do włosów

Jean Louis David Szczotka do rozczesywania włosów włosie z dzika+ elastyczne igły

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 6 kwietnia 2025 o 11:21
    Rozczarowanie
    Ponieważ moja dotychczasowa szczotka już się zużyłam musiałam znaleźć jej godnego następcę. Niewiele opinii na jej temat widniało w internecie, ale mimo to postanowiłam przetestować na własnych włosach. Na początku wszystko dobrze, rozczesuję, nie szarpie włosów. Po umyciu lubi elektryzować włosy więc trzeba na nią nałożyć odżywkę. To co mnie najbardziej rozczarowało, to kuleczki odpadające z niej w bardzo szybkim czasie. Używam jej około 3 miesiące i połowy z nich już nie ma co powoduje ostrość szczotki i nieprzyjemne uczucie kiedy dotykamy skóry głowy a także szarpanie włosów. Dodatkowo farba podczas mycia szczotki utlenia się i pozostaje jedna wielka różowa plama na umywalce. Produkt za niewielkie pieniądze, lecz oczekiwałam dłuższej trwałości.
    Zalety:
    • Kiedy ma wszystkie kuleczki dobrze rozczesuje włosy, bez plątania
    Wady:
    • Szybko wypadające kuleczki
    • Utleniającą się farbą koloru różowego podczas mycia
    • Lubi elektryzować włosy
    goha80
    19 września 2023 o 18:49
    Fantastyczna szczotka!
    Kilkanascie lat uzywałam podróbki szczotki tange i byłam z niej mega zadowolona. Jednak zbyt duża ilość wolnego czasu np w wakacje skutkuje u mnie wymyślaniem sobie potrzeb :) i tak po obejrzeniu kilku filmów włosomaniaczek po prostu zapragnęłam posiadać szczotkę z włosiem dzika. Pierwsza złożona tylko z włosia mnie zawiodła. Mam za gęste włosy i takie przygładzanie/przylizywanie jest bez sensu i tak muszę najpierw użyć innej do CZESANIA. Za to ta to strzał w dziesiątkę. Czesze i bosko wygładza w jednym. Włosy po niej są jeszcze bardziej lśniące! jak tafla! Szczotka jest wizualnie piękna! Nie ciągnie, nie szarpie, i nic z niej nie wyłazi. Boska!
  • 24 stycznia 2023 o 8:30
    Najlepsza szczotka jaką do tej pory miałam
    Szczotki z dzika poleciła mi znajoma pani fryzjerka , więc kiedy zobaczyłam ją na promocji, wzięłam bez zastanowienia i to był strzał w dziesiątkę. Nie wiem, jak to coś działa, ale czy to możliwe, żeby samo szczotkowanie włosów dawało taki efekt? Zawsze miałam sztywne, gęste i skołtunione włosy, a szczotka zapewnia natychmiastowe wygładzenie i rozczesanie. Włosy wyglądają niemal jak po użyciu maski czy olejowaniu, mimo wcześniejszego szybkiego mycia zwykłym szamponem. Są o wiele bardziej miękkie. Dopiero zaczynam swoją przygodę z 'dzikiem do czesania', ale już jestem podekscytowana. Mam wrażenie, że całe życie źle czesałam włosy.
    Zalety:
    • Powalający efekt po szczotkowaniu
    • Wygładzenie
    • Ładna drewniana rączka
    Wady:
    • Szybko się brudzi
  • 16 stycznia 2023 o 20:52
    Szczotka z dzika
    Szczotka wykonana z bambusa oraz włosia dzika i nylonowych włókien zakończonych kulkami. Ładny wygląd, chociaż dół rączki kojarzy mi się z pędzlem zanurzonym w farbie. Faktycznie jest lekka. Dobrze rozczesuje długie włosy. Jestem mile zaskoczona jakością. Niestety już po pierwszym użyciu traci włoski więc nie wiem na jak długo starczy. Cena całkiem ok.
    Zalety:
    • lekka
    • wygląd
    • dobrze rozczesu
    Wady:
    • wypada włosie