Szczotki do włosów

Olivia Garden Finger Brush Combo Large Szczotka do rozczesywania i masażu włosie dzika

notino.pl

Design produktu:
    ppnava
    22 kwietnia 2025 o 20:20
    tragedia
    To "włosie dzika" to tak naprawdę czysty plastik który dosłownie szura po włosach i działa na nie strasznie. Do tego szczotka bardzo szybko się niszczy i jest trudna do czyszczenia. Nie polecam nikomu.
    Zalety:
    Wady:
    • ciężka w czyszczeniu
    • szkodliwe "włosie dzika"
    • szybko się niszczy
  • 18 stycznia 2025 o 18:46
    Olivia Garden Finger Brush Combo Large – szczotka idealna!
    To zdecydowanie moja ulubiona szczotka, która zrewolucjonizowała moją codzienną pielęgnację włosów! Olivia Garden Finger Brush Combo Large łączy w sobie wszystko, czego szukałam – świetnie rozczesuje, masuje skórę głowy i dba o kondycję włosów. Zaczynając od samego wyglądu – szczotka jest pięknie wykonana i bardzo poręczna. Ergonomiczny kształt sprawia, że idealnie leży w dłoni i nie męczy ręki nawet przy dłuższym używaniu. Połączenie nylonowych igiełek i włosia dzika to absolutny strzał w dziesiątkę – włosy są dokładnie rozczesane, a jednocześnie wygładzone i pełne blasku. Dzięki tej szczotce zauważyłam, że moje włosy są mniej podatne na łamanie i elektryzowanie. Szczególnie doceniam ją w dni, kiedy moje włosy są bardziej splątane – rozczesywanie jest szybkie, bezbolesne i bez wyrywania. Masaż skóry głowy, który zapewniają igiełki, to dodatkowy bonus – relaksuje i pobudza cebulki włosowe, co może wspierać ich wzrost. Dodatkowy plus za łatwość utrzymania jej w czystości – wystarczy kilka chwil, by wyglądała jak nowa. Warto też wspomnieć, że szczotka sprawdza się na każdym rodzaju włosów, więc jest uniwersalna. Podsumowując, Olivia Garden Finger Brush Combo Large to produkt, w który naprawdę warto zainwestować. Moje włosy wyglądają lepiej niż kiedykolwiek wcześniej, a szczotkowanie stało się czystą przyjemnością!
  • 18 stycznia 2025 o 9:54
    Gładkość czesania
    Jestem zachwycona tą szczotką! Jest ona cudowna w stosowaniu, bardziej głaszcze włosy niż je rozczesuje, a mimo to efekt jest taki, że są one dokładnie rozczesane. Kiedyś moim hitem był TT i uważałam, że nie szarpie on moich włosów. Cóż, myliłam się. W porównaniu z tą cudowną szczotką TT to plastik, który przy długim stosowaniu elektryzuje i kruszy włosy. Z tą szczotką nie ma takiego problemu. Jest wygodna, miło się jej używa i daje efekt dokładnego rozczesania. Polecam!
    Zalety:
    • dokładnie rozczesuje, nie szarpie
  • 9 listopada 2024 o 9:56
    Głaskarka do włosów
    Mam tę szczotkę już prawie 3 lata. Kupiłam ją zachęcona opiniami moich szwagierek, które mają podobny typ włosów do mojego (czyli cienkie, delikatne, o długości mniej więcej do ramion) i z powodzeniem używały tej szczotki, tyle, że w rozmiarze M. Ja się szarpnęłam na L, bo była prawie tej wielkości, co inne szczotki z mojego zbioru. Wydałam na nią 50 zł. Na początku naprawdę byłam zadowolona. Rozczesywanie, czy to mokrych włosów czy suchych, szło ekspresowo. Nie odczuwałam szarpania, nie robiły się supełki, nie wyrywała włosów, nie drapała skóry głowy. Taki stan utrzymywał się kilka miesięcy, a potem coś się zepsuło. Miałam wrażenie, że szczotka tylko powierzchownie głaszcze włosy. Nie rozczesywała ich sprawnie, zajmowało to więcej czasu, szarpała i wyrywała je. W pewnym momencie po prostu przestałam jej używać do rozczesywania. Od tej pory służy mi tylko jako pomoc przy suszeniu włosów suszarką, bo ciepłe powietrze fajnie przez nią przelatuje. Pod względem technicznym raczej nie mam jej nic do zarzutu. Może tylko to, że gdy przyszła do mnie w paczce to wszystkie rzędy igiełek były proste, a jeden skrajny był trochę wygięty w bok. Nie udało mi się tych igiełek wyprostować. Plastik jest solidny, szczotka ma lekko wygięty kształt. Łatwo ją wyczyścić. Podsumowując, drugi raz bym jej nie kupiła. Cenę ma do przełknięcia, ale szkoda, że ostatecznie nie pasuje moim włosom.
  • 25 sierpnia 2024 o 2:01
    Jedna z najgorszych szczotek
    Zaciekawiona i zachęcona dobrymi opiniami - kupiłam najpierw inną wersję tej szczotki. Nie czesała specjalnie lepiej, niż inne szczotki, choć próbowałam sobie wmówić, że działa. Cóż, po kilku miesiącach przegrała walkę z moimi grubymi włosami - złamała mi się podczas czesania. Głupia jednak byłam i pomyślałam, że to mój błąd, bo wzięłam cokolwiek, zamiast lepiej dobrać model - i tym razem kupiłam wersję large. Większa - lepiej się sprawdzi, prawda? A no nieprawda. Szczotka bardzo słabo rozczesywała. Mam bardzo grube i gęste włosy - po rozczesaniu jednej warstwy i zabraniu się za drugą, ta pierwsza znów była splątana. Szczotka szarpała, czułam tylko jak wypadają kolejne kuleczki z igiełek. Na dodatek, ta również się złamała na moich włosach - te cienkie wyginające się paseczki nie są zbyt trwałe.
    Wady:
    • słaba jakość
    • szczotka się łamie na włosach
    • słabo rozczesuje i plącze włosy