Szczotki do włosów

For Your Beauty Nature, Szczotka nadająca włosom połysk

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 10 maja 2024 o 12:48
    Lubię ją, zdaje egzamin zarówno na mokrych jak i suchych włosach
    Jak dla mnie bardzo fajna szczotka, nie kłuje i nie powoduje podrażnień. Mam szczotkę z Olivii Garden, sporo droższą i wg mnie ta jest lepsza i tańsza. Efekty jakie daje: - ładnie rozczesuje włosy zarówno na mokro jak i sucho - nie kłuje - nie ciągnie włosów - rzeczywiście wygładza - dobrze się ją trzyma, jest poręczna - można łatwo przy jej pomocy związać włosy - ma ładny design - łatwo się ją oczyszcza
  • 12 lipca 2023 o 21:08
    średnia
    Szczotka nie ma problemów z rozczesywaniem na sucho czy mokro. Nie zauważyłam, aby ciągnęła lub wyrywała włosy. Po kilkudziesięciu używaniach włosy są w dobrym stanie. Nie są zelektryzowane i napuszone. Trudno mi określić, czy to szczotka czy pielęgnacja nadaje połysk włosom. Niekwestionowanym minusem tej szczotki jest jej trudność w czyszczeniu. Przez włosie z dzika jest mega ciężko wyczyścić ją i zachować w czystości. Po kilku miesiącach użytkowania nie zmieniła wyglądu i nic się z nią nie stało.
  • 12 listopada 2022 o 21:01
    Całkiem niezła
    Szczotkę udało mi się upolować na kilkanaście złotych, a potrzebowałam czegoś nowego. Mam dość delikatne włosy, podatne na łamanie, z tendencją do wypadania. Szczotka skutecznie rozczesuje włosy, zarówno na sucho, jak i na mokro. Nie zauważyłam żeby ciągnęła, czy wyrywała włosy. Jedyny minus to utrudnione czyszczenie, zwłaszcza przy włosiu z sierści dzika. Czy szczotka nadaje włosom połysk? Na pewno po rozczesaniu wyglądają ładnie, ale nie nazwałabym tego efektem jedwabistego połysku. Na plus też porządne wykonanie i jakość. Dodatkowo szczotka została wykonana z drewna bambusowego. ZALETY Skutecznie rozczesuje włosy Nie wyrywa i nie ciągnie włosów Do czesania na sucho i na mokro Jakość wykonania Bambusowa WADY Brak
  • 9 października 2021 o 14:04
    Ładna i solidna
    Do tej pory używałam zwykłych plastikowych szczotek ,grzebieni i nie przywiązywałam większej uwagi do tego typu akcesoriów. Kiedy zaczęłam bardzie świadomie dbać o włosy i interesować się równowagą PEH, porowatością itp usłyszałam że rodzaj szczotki też ma duże znaczenie odnośnie kondycji skóry głowy i włosów. Nie chciałam wydawać fortuny na tego typu gadżet ale chciałam żeby był on stworzonych z dbałością o środowisko, z komponentów naturalnych i żeby nie rozleciał się po miesiącu. W Rossmannie znalazłam szczotkę For Your Beauty która po części jest plastikowa- dłuższe wypustki a po części naturalna włosie z dzika i drewnianą rączka. Jej cena to 27 zł więc nie tak mało. Dodatkowo ma ona wzmacniać blask włosów i je wygładzać. A teraz co ja o niej sądzę. Szczotka jest masywna ale lekka. Wygląda stylowo i ciekawie. Włosie z dzika jest krótsze i sięga do połowy tych plastikowych wypustek. Mam wrażenie że przez to szybko się "zapycha" tzn. muszę ją oczyszczać z włosów prawie po każdym użyciu, no chyba że włosy mi tak mocno wypadają przy każdym czesaniu że tyle się tego zbiera. Samo czesanie przebiega sprawnie , bez zastrzeżeń. Plastikowe kuleczki na końcach wypustek delikatnie masują skórę głowy. Wzmożonego blasku włosów nie zauważyłam a używam jej już kilka miesięcy Produkt fajny, trwały i częściowo ekologiczny ale czy wrócę do niego jak się popsuje to nie wiem. Pewnie poszukam coś innego.
  • 13 maja 2020 o 22:45
    Ładnie wygląda na półce
    Troche to niedorzeczne,ale wzielam tą szczotkę,bo pasowała do wystroju mojej łazienki: P jest solidnie wykonana i wygląda na taką eko. Czesze nią włosy trochę ponad rok wiec jest już lekko sponiewierana,mimo wszystko nadal wyglada estetycznie i nie straszy na półce. Przeważnie rozczesuje wlosy na mokro i elegancko jej to idzie. Nie szarpie i nie wyrywa włosów, ze tak powiem- gladko sunie :) czasem niestety przesadze z odzywką ,ktora z moich włosów przechodzi na wlosie dzika szczotki i potem przy kolejnym użyciu szczotka rozprowadza mi tą odżywkę dodatkowo przetłuszczajac włosy. Kiedy chce szybko przeczesac od rana suche włosy to faktycznie robia sie napuszone. Jestem z niej zadowolona pomimo,ze nie jest to produkt idealny. Drugiej nie kupie, wypróbuje coś nowego: )