Szczotki do włosów

Design produktu:
    Lothris
    1 maja 2024 o 11:13
    Moja ulubiona szczotka
    Mam włosy z natury bardzo proste, dosyć cienkie i śliskie. Ta szczotka świetnie się na nich sprawdza. Została mi polecona, gdy narzekałam, że moje włosy elektryzują się. Odkąd jej używam nie mam z tym problemu. Dobrze i raczej bez plątania (pojedyncze przypadki) rozczesuje nawet mokre włosy. Oczywiście te po masce, lub odżywce rozczesuje bez żadnych problemów. Bardzo łatwa w czyszczeniu, wytrzymała. Używam jej tylko do czesania włosów, nigdy do masażu. Do już któraś z kolei i na pewno kupię następną.
    Zalety:
    • Dobrze rozczesuje włosy
    • łatwa w czyszczeniu
    • wytrzymała
    • włosy nie elektryzują się przez naturalne włosie
  • 22 kwietnia 2022 o 14:45
    Raczej nie przypadła do gustu
    Oczekiwałam zasadniczo lepszych efektów, dodatkowo jakość wykonania szczotki pozostawia wiele do życzenia, wydaje mi się, że jest raczej lipna. Słabo rozczesuje włosy, jeżeli są zaplatane to troszkę trzeba się namęczyć, ogólnie dobrze się ją trzyma i delikatnie masuje głowę, to na plus oraz fajny design ale działanie raczej mierne.
    Zalety:
    • wygląd
    • masaż głowy
    Wady:
    • nie rozczesuje
    • jakość
  • 6 stycznia 2021 o 18:05
    Nie lubimy się.
    Miałam nadzieję, że to będzie miłość, a nie ma z tego nawet przyjaźni. Nie lubię tej szczotki. Mam wrażenie, że w ogóle nie radzi sobie z czesaniem na mokro (z sczesywaniem odżywki i rozczesywaniem mokrych włosów), suche zostawia znowu takie byle jakie... Mam skromne doświadczenie z tego typu szczotkami, do tej pory moją jedyną była szczotka For Your Beauty z Rossmanna, którą uwielbiam. Abody miała mi ją godnie zastąpić. Noale, nie podołała zadaniu. Jak już wyżej wspomniałam - mam wrażenie, że szczotka ta nie czesze. Jest jakby, hmmm, za płytka? Plastikowe kolce są zdecydowanie za długi, włosie znowu za krótkie. Kolce się rozchodzą na wszystkie strony a włosie nie ma szans wejść między włosy. No tragedia, nie ma mowy o czesaniu odżywki pod prysznice, nie ma mowy o rozczesaniu mokrych włosów. Na sucho jest jeszcze gorzej, włosy są spuszone i brzydkie. Nie pomaga jej całkiem fajne wyprofilowanie. Wolałabym też, żeby była ciut cięższa, by lepiej leżała w dłoni. Nie lubimy się i nie polubimy się. Żałuję, że ją kupiłam, mogłam wydać $$$ na znaną i ukochaną rossmannową szczotę. No cóż, człowiek uczy się na własnych błędach.
  • 28 grudnia 2020 o 16:36
    Bezbolesne czesanie
    Moje włosy mają długość za łopatki, są cienkie, umiarkowanie gęste, proste z predyspozycją do plątania się i wypadania. Szczotkę kupiłam na Ali express pod wpływem wielu recenzji i pozytywnych opinii. Szczotka jest duża ale lekka. Wykonana (podobno) z włosia z dzika oraz plastikowych elementów. Rączka od szczotki posiada antypoślizgowe trzymanie przez co wygodnie i stabilnie można ją trzymać. Szczotka bardzo delikatnie i bezboleśnie rozczesuje włosy, zarówno suche jak i mokre. U mnie zdecydowanie lepiej sprawdza się do włosów mokrych, które rozczesuje mi się nią o wiele łatwiej i przede wszystkim bezboleśnie niż przy użyciu innych szczotek. Gładko i lekko można nią wykonywać ruchy czeszące po włosach. Szczotka równomiernie i dokładnie zbiera włosy w kucyk. Rozczesuje niewielkie poplątania bez ciągnięcia i szarpania. Przy większych poplątaniach włosów trzeba kilkukrotnie powtórzyć szczotkowanie aby uzyskać gładko rozczesane pasma. Ja jednak często w przypadku włosów czesanych na sucho nie uzyskuje nią dokładnego rozczesania, za każdym razem mam wrażenie, że gdzieś coś zostało nierozczesane do końca, szczególnie z tyłu głowy szczególnie jeśli chodzi o włosy poplątane w ciągu dnia czy po nocy. Dlatego aby uzyskać 100% uczcie i pewność że mam dokładnie rozczesane włosy to musze poprawić to grzebieniem lub inną szczotką. Szczotka ciężka do wyczyszczenia. Wypadające włosy da się z niej usunąć bez problemowo, to jednak pozostałe elementy czeszące zachodzą kurzem czy kosmetykami do stylizacji włosów i nie są łatwe do doczyszczenia i bez dodatkowego elementu czyszczącego nie doczyścimy jej samodzielnie. Ogólnie szczotka bardzo fajna i dla mnie jest idealna do poprawek w ciągu dnia, kiedy włosy nie wymagają porządnego czesania. Według mnie bardzo dobrze poradzi sobie z włosami krótkimi, cienkimi czy takimi które nie są podatne na uciążliwe poplątania.
    missimo
    13 grudnia 2020 o 15:22
    Tak sobie
    Zawiodłam się, niestety. Rozczesuje moze dobrze, ale nie zostawia włosów ładnych. Zacznijmy od designu. Zawiera silikonowe elementy przy główce, które rwą włosy. Musiałam ją oblekić taśmą. Sama szczotka zawiera nylonowe czesadła i włosie dzika. Jest to optymalne połączenie. Niestety, jest niemożliwa do wyczyszczenia. Kurz zaplątuje się dookoła igiełek, a ponieważ grupki włosia rozstawione są daleko od siebie, ciężko wszystko wyczesać. Jak już powiedziałam, dobrze rozczesuje włosy, ale moje niskopory zostawia bardzo spuszone. Poza tym, jest bardzo duża i cieżka w transporcie. Mi nie przypasowała