Peelingi do twarzy

Uzdrovisco Enzymatyczny peeling mus odnawiający

Uzdrovisco

• 12 marca 2025 o 19:47
    Jeden z lepszych peelingów
    Peeling zakupiłam w drogerii Hebe za 39,99 zł. Uwielbiam peelingi enzymatyczne dlatego też skusiłam się na ten produkt. Posiadam skórę mieszaną z niedoskonałościami dlatego też nie używam peelingów z drobinkami. Po użyciu tego produktu, moja skóra była złuszczona, rozjaśniona i oczyszczona . Przy regularnym używaniu zauważyłam, że moje pory się zmniejszyły. Skóra po tym produkcie była delikatnie zaczerwieniona, jednak przy tego typu produktach mam tak zawsze. Opakowanie poręczne. Kosmetyk bardzo wydajny. Przy regularnym stosowaniu starczył mi na ok 3 miesiące. Za taką cenę polecam spróbować.
  • 2 lutego 2025 o 18:20
    Fajny produkt
    Konsystencja jest bardzo przyjemna i lekka, co sprawia, że aplikacja jest łatwa i komfortowa. Peeling dobrze się rozprowadza na skórze. Po spłukaniu peelingu, cera wygląda na wygładzoną i promienną, pory są mniej widoczne.
  • 2 stycznia 2025 o 20:59
    Jednorazowy zakup
    Peeling kupiłam ze względu na żółtą metkę z niską ceną w rossmannie więc stwierdziłam, że przetestuje. Moje pierwsze podejście nie było obiecujące, czułam delikatne pieczenie a twarz zrobiła się czerwona. Mimo to stwierdziłam, że muszę dać mu jeszcze szansę. Przy kolejnych podejściach nie było już tego efektu, ale nie czułam też po skórze oczyszczenia ani świeżości. Ogólnie na zauważałam dużej różnicy. Konsystencja produktu bardzo przyjemna do nakładania, nie jest ani lejąca ani zbyt gęsta, dobrze rozprowadza się po skórze, produkt też nie zasycha dzięki czemu dobrze się zmywał. Szata graficzna bardzo przyjemna, opakowanie raczej standardowe. Produkt raczej bez zapachu. Gdyby nie niska cena pewnie żałowałabym zakupu. Skoro już go mam to wykorzystam, ale nadal będę szukać swojego ideału wśród peelingów :)
    Zalety:
    • Przyjemna konsystencja
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Początkowo podrażniał
    • Nie daje oczekiwanego efektu
  • 24 listopada 2024 o 3:15
    Jeśli masz cerę wrażliwą, trądzikową lub naczynkową trzymaj się od tego produktu z daleka!
    Szukałam peelingu delikatnego, a zarazem skutecznego w swoim działaniu. Wybór trafił ma ten produkt ze wzgledu na opis producenta "dedykowany dla skóry wrażliwej I naczynkowej" taka jest właśnie moja, ale co dostałam? Nic z powyższego, ponieważ ten produkt bardziej "dobił" moją twarz niż w czymkolwiek pomógł. Tubka i jej szata graficzna jest przyjemna. Konsystencja galaretkowa, więc jak kto lubi. Zapach jak dla mnie neutralny. Wydajność: producent zaleca nakładanie sporej ilości, więc już czyni to produkt mało wydajny, biorąc pod uwagę, że jest tylko 60ml pojemności. Dzislanie: tutaj nie ma pola do popisu. Od samego początku nakładania peelingu czuć szczypanie, po zaledwie 3 minutach czułam ogromne pieczenie, a po kilku minutach, kiedy zmykam produkt moja twarz wyglądała jak sparzona wrzątkiem. Pomimo nałożenia na nią kilku nawilżająco-łagodzących produktów nie przestawała piec. Czerwony kolor twarzy owszem zszedł, ale po kilku godzinach. Peelingu przy swojej delikatności miał intensywnie złuszczać, czego w ogóle nie robi. Wygładzać- niestety po nim dostałam ogromną ilość małych grudek. Działać odblokowująco na pory - po wymęczeniu całego opakowania moje pory były w tym samym stanie. Odnawiać- skóra wyglądała na jeszcze bardziej potrzebującą wsparcia. Rozjaśniać- przy czym nadawać zdrowego kolorytu. Tutaj chyba producent nie cierpi na brak humoru. Twarz jest w kolorze soczystego buraka i utrzymuje się przez wiele godzin. Podsumowując to nie jest produkt dla wrażliwej skóry.
    Wady:
    • Podrażnia
    • Brak efektu
    • Szczypie
    • Nie nadaje się dla skóry wrażliwej
  • 23 września 2024 o 20:54
    Uważajcie na niego!
    Kupilam ten peeling ze względu że znalazłam w rossmannie na nim atrakcyjną promocje na opakowaniu napisane było że jest przeznaczony dla skór wrażliwych naczynkowych i trądzikowych a ja akurat mam normalnie skóre 3w1 więc skusiłam się Konsystencja bardzo dobra wygodnie sie ją nakładało niczym zwykły żel Opakowanie wygodne nie trzeba się gimnastykować Zapach zwyczajny nie drażniący Ale przechodząc do efektu NIE NADAJE SIE DO SKÓR KTÓRE WYMIENIŁ PRODUCENT! Peeling jest zbyt mocny! Za pierwszym razem gdy go używałam dał mi jedynie efekt podrażnienia cała czerwona twarz ale po kilku dniach jak efektów nie było tak nie ma Dałam mu jeszcze jedną szansę ponieważ nie miałam innego peelingu pod ręką a chciałam pozbyć się ciastkowania podkładu i dosłownie mogę stwierdzić że dosłownie mnie doprowadził do płaczu Nałożyłam go na 7 minut producent zaleca 4-10 minut po zmyciu tego cudeńka twarz strasznie podrażniona DOSŁOWNIE TEN PEELING SPRAWIŁ ŻE MAM OWAL TWARZY GDZUE NAKŁADAŁAM PEELING WYGLADA JAK WYPALONY z natury jestem starsznie blada ale teraz zmieniam sue w pomidora po peelingu myślac ze załagodze troche to i pozbede sie strasznego podraznienia nałożyłam lekki krem nawilzajacy ale COZ SUE STALO? odrazu po nalozeniu kremu czulam jakby mi twarz zdzieralj pieklo bolalo az lzy mi z oczu polecialy
    Zalety:
    • Konsystencja, zapach, opakowanie
    Wady:
    • Zbyt mocny dla wymienionych skór
    • Można nim spalić twarz