Suche szampony

Batiste Blonde, Colour Dry Shampoo Suchy szampon dla blondynek (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 51 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 maja 2024 o 8:19
    Suchy szampon do blond włosów delikatnie kamulfujący odrost
    Suchy szampon do włosów Batiste Blonde Colour Dry Shampoo jest przeznaczony dla blondynek i delikatnie kamufluje odrost włosów gdy nie mamy czasu, żeby pójść do fryzjera. Doskonale unosi włosy u nasady, odświeża, nie pozostawia plam i nalotu, a włosy wyglądają jak po umyciu. Nie podrażnia, ani nie uczula. Ma przyjemny, delikatny zapach. Tego rodzaju szampony świetnie sprawdzają się w podróży. Osobiście preferuje suche szampony Batiste bez pingmentu, ale ten tez jest ok.
  • 4 marca 2024 o 7:43
    Pomaga zatuszować odrost i odświeża włosy
    Raz na dwa miesiące farbuję włosy na ciepły odcień blond. Nie lubię widocznego odrostu. Próbowałam już wielu produktów do jego retuszu, jednak przyspieszały one przetłuszczanie moich włosów. Dlatego też zainteresował mnie suchy szampon z pigmentem blond od Batiste. Suchy szampon do włosów z pigmentem dla blondynek zainteresował mnie swoim zastosowaniem. Dzięki niemu tuszuję mój odrost! Nie muszę tak często jak dotychczas farbować włosów. Suchy szampon do włosów blond odświeża moje włosy i wzmacnia ich kolor. Jestem pod wrażeniem, że pozostawia włosy uniesione u nasady, pięknie pachnące i do tego miękkie w dotyku. Nie wymaga wyczesywania.
    Luccyna
    28 listopada 2022 o 18:14
    Świetny produkt dla blondynek
    Odkąd rozjaśniłam włosy, ten suchy szampon stał się moim ulubieńcem. Opakowanie bardzo estetyczne i wygodne w użyciu. Świetnie się go aplikuje i nie pozostawia nie ładnych plam - w przypadku nadmiaru produkty wystarczy delikatnie wmasować go we włosy i przeczesać szczotką. Ewentualnie świetnym sposobem na pozbycie się nadmiaru jest nadmuch z suszarki, tylko koniecznie zimnym powietrzem ;) Zapach produktu jest bardzo przyjemny i niezbyt intensywny, co jest olbrzymim plusem. Włosy są uniesione u nasady, a efekt świeżych włosów utrzymuje się nawet nad ranem, kiedy pójdę spać z takimi włosami. Ponadto mając odrosty przy blond włosach idealnie je masuje, oczywiście delikatnie, ale bardzo naturalnie to wygląda. Produkt jest na prawdę wydajny. Gorąco polecam.
    Zalety:
    • zapach,
    • wydajność,
    • naturalnie i delikatnie maskuje odrosty,
    • długo utrzymujący się efekt świeżych włosów,
    • pięknie unosi włosy u nasady,
    • nadaje włosom przyjemną teksturę, przez co ładnie się układają.
    Wady:
    • Jak dla mnie brak wad ;)
  • 27 października 2022 o 10:47
    Lepszy od poprzedniej wersji
    Suchy szampon zawsze mam w swoich kosmetycznych zasobach . Jest on niezbędny w momencie gdy moje plany nie pokrywają się z grafikiem mycia włosów , nagle coś mi wypadnie i muszę gdzieś wyskoczyć czy też ogólnie gdy mam ochotę nadać swoim włosom odrobiny więcej świeżości czy objętości . Batiste to dla mnie marka nr 1 jeśli o suche szampony chodzi . Miałam starą wersję szamponu dla blondynek i szczerze go nie znosiłam gdyż był za mocno żółty co utrudniało stosowanie . Średnio się więc ucieszyłam gdy otrzymałam w prezencie nową odsłonę tego cuda . Na całe szczęście faktycznie jest ulepszona i da radę tego szamponu używać :) Jeśli chodzi o opakowanie to Batiste zawsze umiało w szaty graficzne . Tutaj są po prostu blond pukle - źle to nie wygląda ale nie jest to też najładniejsze opakowanie jakie u tego producenta widziałam . Jest lekka korekta jeśli chodzi o atomizer i to na plus - działa on bardzo sprawnie i uwalnia produkt delikatną mgiełką . Sama butla jest taka jakby lżejsza i smuklejsza ( w stosunku do starej wersji oczywiście ). Farbuje włosy na mroźne odcienie blondu obawiałam się więc , że w tym szamponie będzie zbyt żółty pigment . Na całe szczęście tak nie jest . Ten szampon ma ton lekkiego ecru i bardzo mi się to podoba . Zapach jest świeżo - żywiczny i bardzo mi przypomina męskie perfumy . Nie ujął mnie jakoś szczególnie bo jestem fanką słodkich zapachów ale nie jest też brzydki . Wietrzeje dość szybko . Ja wyczuwam go około godziny ale zawsze zaznaczam , że moje włosy nie są dobrym nośnikiem zapachów. Jeśli chodzi o działanie to wiadomo - żaden suchy szampon klasycznego mycia włosów nam nie zastąpi i nie ma co się oszukiwać ani tak jak klasycznego szamponu traktować ten . To jest produkt awaryjny . Rozpyla się idealnie a nalot szybko można wyczesać czy też pozbyć się go za pomocą opuszków palców . Nie maskuje odrostów ale bardzo delikatnie je rozjaśnia - a przynajmniej u mnie bo wiadomo jest blond i blond i u każdego może to wyglądać inaczej . Bardzo mi się podoba , że nie usztywnia włosów , są po użyciu tego produktu mięciutkie . Nie jest również na włosach widoczny . Delikatnie odbija włosy od nasady i lekko dodaje objętości - tak na 10 do 12 godzin ale tyle mi wystarczy , suchy szampon zawsze staram się mieć nie dłużej niż 12 h na włosach właśnie . Nowa formuła obiecuje również większą trwałość koloru ale tego niestety ja nie zauważyłam w ogóle . Nie wywołuje łupieżu czy też podrażnień skóry głowy . Bardzo łatwo go również wymyć z włosów klasycznym szamponem . Śmiało można spróbować . Jest zdecydowanie lepszy od wersji wcześniejszej a włosy to zmiękcza jak żaden inny wariant szamponu tej marki.
    Zalety:
    • wygodny atomizer
    • proszek w odcieniu ecru ( nie zażółca )
    • świetnie zmiękcza włosy
    • odbija je u nasady
    • odświeża
    • nie wywołuje łupieżu
    • łatwo go domyć
    Wady:
    • nie zauważyłam obiecanego zwiększenia trwałości koloru
    • zapach nie w moim stylu
  • 13 października 2022 o 20:29
    Żółty pigment
    Szampon ten jest żółtego zabarwienia, po jego użyciu włosy nie są białe jak po typowych suchych szamponach, a żółte właśnie. Mam farbowane włosy na zimny blond. Świeżo po farbowaniu jeśli chcę odświeżyć włosy to muszę uważać żeby dobrze pozbyć się żółtego pigmentu. Jeśli robię to ręcznikiem to na ręczniku zostają żółte plamy. Potem próbowałam ręczników jednorazowych, ale jakoś zawsze wygodniej mi było z ręcznikiem tradycyjnym (potem mam więcej ręczników do prania, więc jest to trochę problematyczne). Z czasem mój kolor włosów się wypłukuje, mam też coraz większe odrosty i wtedy ten szampon jest idealny, troszkę maskuje odrosty, wygląda to bardziej naturalnie i wtapia się już nie w tak mocno zimny blond. Trochę unosi włosy u nasady, ale są lepsze szampony tej marki w tym wyspecjalizowane. Dobrze odświeża, ale i w tym przypadku marka ma lepsze suche szampony do tego przeznaczone. Ten szampon ujął mnie też zapachem, naprawdę ma ładny słodki zapach. Polecam!

Zobacz także inne Suche szampony