Pharmaceris T, Puri - Sebogel, Antybakteryjny żel myjący do twarzy

ola1257
    25 kwietnia 2015 o 16:02
    Nie dla mnie :
    Kupiłam ten żel za poradą Pani z apteki... niestety okazał sie porażką, wysuszył mi twarz, moja skóra zaczeła się brzydko łuszczyć... żel kosztował 30zł wiec tani nie był. Plusy: * Ładne opakowanie Minusy: * Wysusza * Podrażnia * Skóra po nim sie łuszczy Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1/5 opakowania
  • 25 sierpnia 2014 o 19:18
    Dobry ale nie dla mnie
    Kupiłam go w aptece, tani nie był, ale szukałam czegoś dobrego dla mojej cery i wypróbowałam, no cudów to on nie zadziałał, niby był i oczyszczał ale nie czułam tego, słaba piana, beznadziejne opakowanie i wydajność. Jestem na NIE. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    ever18
    24 lipca 2014 o 19:42
    nie polecam
    Do kitu z tym żelem, niby mial oczyszczac i nawilżac a tu nic! żel nie radzi sobie z niedoskonałościami skory, przetluszcza się i bardzo świeci, powstają nowe zanieczyszczenia. No i ta cena, za ta cene można kupic produkty wiele lepsze lub tańsze. To nie mój typ , nie kupie ponownie, bo jak dla mnie to nie wypał i do tego strata pieniedzy, bo kupiłam w mojej aptece za ponad 32 złote. Używam tego produktu od: miesiaca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    lifrete
    23 lipca 2014 o 10:05
    nadaje się tylko do mycia pędzli!
    Żel oceniam z perspektywy osoby z cerą tłustą. Generalnie bardzo lubię produkty z serii Pharmaceris T, przetestowałam ich już kilka i każdy się sprawdził, może nie każdy był wybitny, ale każdy udało mi się zużyć do końca. Ten żel jest pierwszym do którego miałam kila podejść i nie byłam w stanie go nadal używać. Moim ulubionym żelem do mycia twarzy jest słynny effaclar, który słynnie ze swojego wysuszania. Jednak to jak bardzo wysuszył mi skórę pharmaceris to jest dopiero coś! Broda zaczęła mi się wprost łuszczyć, a trudno doprowadzić do takiego stanu skórę tłustą. Mnie wystarczyło kilka użyć tego żelu, a już miałam suche placki. Nie potrafię ocenić jego antybakteryjnych właściwości, ponieważ nie byłam w stanie używać go przez dłuższy okres czasu. Żel przez swoje wysuszanie mocno podrażniał moją twarz. Skóra była mocno ściągnięta. Muszę go zużywać do mycia pędzli, a żal żelu za ponad 20zł do mycia pędzli. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 20 lipca 2014 o 12:46
    Najlepszy
    Najlepszy żel jakiego miałam przyjemność używać. OPAKOWANIE Z pompką, a więc higieniczne, aczkolwiek preferuję pompki typu airless. Jest ładne, estetyczne. KONSYSTENCJA Jest idealna. Ani za rzadka, ani za gęsta. Ładnie rozprowadza się na twarzy. Jedna pompka starcza na jedno mycie. Żel jest bardzo wydajny. Zapach neutralny. DZIAŁANIE Ładnie oczyszcza skórę z zanieczyszczeń. Przed myciem twarzy żelem przemywam ją jeszcze płynem micelarnym, by usunąć makijaż. Nie wysusza skóry, nie powoduje ściągnięcia, mimo, że każdy poprzedni żel mnie ściągał. Jest bardzo delikatny, lekko się pieni. WYDAJNOŚĆ Jest bardzo wydajny, właśnie kończy mi się pierwsze opakowanie, którego używałam 3 miesiące. Już kupiłam następne opakowanie na zapas :). Ładnie dopełnia kurację przeciwtrądzikową ze swoim bratem kremem z 10% stężeniem kwasu migdałowego. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1