Szampony do włosów

Alterra Phyto-Kollagen Volumen Shampoo Sea Satin & Bio-Papaya Szampon dodający objętości `Sea-satin i bio-papaja`

• Wczoraj o 14:19
    chociaż same BIO to jednak NIE DLA MNIE!!
    Szampon od Alterra zaciekawił mnie obietnicami producenta. Skład Eko i wyciągi z roślin też dawały duże nadzieje . Kupiłam go w Rosso w mega promocji. Mam włosy cienkie , słabe i rzadkie. Dlatego szukałam takiego produktu, który zwiększałby ich objętość i wspierał ich lichą strukturę. Butelka koloru białego z elementami fioletu , logo marki na zielonym skrawku i napisami tytułowymi szamponu. Na odwrocie niezbędne informacje o składzie i zaleceniach. Zamknięcie na klik dość mocne ,szerokie, które umożliwia postawienie butelki w odwrotny sposób przy końcówce szamponu. Wygodne w użyciu, dobrze leży w dłoni nie wyślizguje się. Formuła szamponu jest w formie przezroczystego żelu, średnio-gęsta. Zapach przyjemny, lekki - naturalny nie chemiczny. Kojarzy mi się z kisielem z owoców leśnych. Pycha. !! Włosy po umyciu nie tracą zapachu, wręcz przeciwnie czuć je świeżością z nutą właśnie owoców leśnych. Szampon bardzo dobrze się pieni. Po 2-krotnym szorowaniu skóra głowy jest czysta, a włosy idealnie miękkie. Jestem zdziwiona tym ?? Po spłukaniu włosy są śliskie, nie kołtunią się, dobrze się rozczesują nawet bez stosowania odżywki czy innego sprayu . Wygładzone, puszyste i faktycznie uniesione u nasady. Nie są przychlapnięte ani ulizane. Świetnie myje , nie sprawia kłopotów z rozczesywaniem i na dodatek unosi u nasady - co wizualnie daje większą objętość włosów. Wydawało by się , że idealny szampon stworzony do moich włosów. Niestety moja euforia i przyjemność mycia legły w gruzach. Skóra głowy wysuszała się systematycznie, za każdym rzem coraz bardziej i bardziej. Aż plackami pojawił się łupież, wręcz gruba warstwa- taka "skorupa", więc zrobiłam przerwę w stosowaniu. Po jakimś czasie wróciłam do szamponu od Alterra i znowu ta sama dolegliwość. Jestem przekonana, że to od tego właśnie szamponu. Z przeglądanych opinii innych wizażnek, żadna nie miała takich dolegliwości, więc jestem bardzo zdziwiona i zawiedziona, że to właśnie trafiło na mnie. Szampon jest naprawdę SUPER. Cena , dostępność , skład i skuteczność w działaniu przemawiają za tym, żeby po niego sięgać i mieć piękne, puszyste i gęste włosy. Dlatego oceniam go na 5 pomimo, że "zrobił mi łupież" Jest po prostu nie dla mnie, ale dla innych może być "IDEAŁEM"
    Wady:
    • zrobił mi łupież ;-(((
  • 4 kwietnia 2025 o 21:45
    Obiecywana objętość, której zabrakło..
    Zachęcona obietnicami producenta postanowiłam przetestować szampon Alterra, który miał dodać moim włosom objętości. Niestety pod tym względem nie spełnił moich oczekiwań. Po umyciu włosy były świeże i pachnące, ale nie zauważyłam efektu uniesienia czy większej puszystości- wyglądały praktycznie tak samo jak zawsze. Mimo tego szampon ma swoje zalety. Pięknie pachnie, dobrze się pieni i jest wydajny- wystarczy niewielka ilość, by umyć skórę głowy i włosy. Plusem jest także naturalny skład, bez silikonów i sztucznych dodatków. Jeśli szukasz szamponu, który odświeży Ci włosy to Alterra może się sprawdzić. Ale jeśli liczysz na efekt objętości, możesz poczuć się zawiedziona.
    Zalety:
    Wady:
    • brak objętości po umyciu włosów
  • 15 marca 2025 o 20:55
    Efektów brak
    Szampon kupiłam w Rossmannie w promocji. Ma przezroczystą konsystencję i ładnie pachnie.Jest bardzo wydajny.Stosowałam na zmianę i z innym szamponem tej samej firmy.Muszę powiedzieć jak i po jednym tak i po drugim nie ma cudów.Po tym szamponie moje włosy nie uzyskały objętości tylko były trochę sianowate.Bez odżywki ani rusz.Ogólnie nie polecam.
  • 5 lutego 2025 o 15:13
    Szampon godny zakupu
    Stosowałam już szampony z Alterry i sprawdzały się one zawsze bardzo dobrze, więc przypadkiem na promocji zakupiłam ten szampon. Czy za taką cenę (ok. 9 zł na promocji) oczekiwałam spektakularnych efektów ? Nie, natomiast szampon dołączą do grupy ulubionych. Jeżeli chodzi o aspekty zapachowe to jest to szampon o delikatnym, owocowym, dość neutralnym jak dla mnie zapachu. Szampon jest dosyć gęsty, natomiast bardzo dobrze się pieni - ogólnie mam wrażenie że każdy dotychczas używany przeze mnie szampon z Alterry bardzo dobrze się pieni. Jeżeli chodzi o jego działanie to szampon łagodnie ale skutecznie oczyszcza skórę głowy, nie przesuszając jej i jak najbardziej nadaje się do codziennego użytku. Tak jak wcześniej wspomniałam nie oczekiwałam od niego super efektu objętości, i tak też jest po umyciu włosów natomiast według mnie za taką cenę i faktyczny efekt oczyszczenia skóry głowy jest on warty zakupu.
    • Działanie
  • 28 stycznia 2025 o 13:22
    Pięknie pachnie i nadaje lekką objętość na głowie
    Miałam już okazję sięgać po niektóre szampony z Alterry i sprawdzały się u mnie całkiem dobrze dlatego sięgnęłam po szampon zwiększający objętość włosów, moim włosom tego bardzo brakuje. Podoba mi się zapach tego szamponu, pachnie tak pięknie, świeżo i owocowo że musze go przed każdym użyciem powąchać. Szampon ma kolor przezroczysty i jest dosyć gęsty, trzeba go sporo zużyć przy podwójnym myciu przez co nie należy do wydajnych a mamy go w butelce tylko 200ml. Mimo wszystko opłaca sie go kupić gdy jest na niego promocja w Rossmannie, kosztuje wtedy mniej niż 10 zł. Szampon łagodnie oczyszcza skóre głowy i włosy, nie przesusza , nadaje sie do codziennego użytku . Jesli chodzi o zwiększanie objętości to daje radę i delikatnie zwiększa ich objętość po dwukrotnym umyciu. Nie spodziewajmy się cudów z jego strony, to tylko szampon który głownie służy do oczyszczania skóry głowy. Nie wiem czy wrócę do niego ponownie, lubię próbować szamponów których nie miałam okazji używać a które chciałabym przetestować, ten z Alterry nie należy do tych które są moimi ulubieńcami.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Łagodnie oczyszcza
    • Nadaje delikatnej objętości
    Wady:
    • Mało wydajny