Szampony do włosów

Schauma Every Day shampoo with Chamomile-Extract Codzienny szampon z ekstraktem z rumianku

Schauma Everyday Care
Schauma Every Day rumiankowy szampon do włosów

• 5 maja 2025 o 14:32
    Przyjemny
    Szampon przyciąga uwagę już na pierwszy rzut oka – jego opakowanie jest estetyczne, nowoczesne i wyróżnia się na półce, co sprawia, że trudno go przeoczyć. Butelka jest poręczna i wygodna w użyciu, jak zresztą wszystkie produkty tej marki – praktyczne. Po otwarciu od razu czuć przyjemny, ziołowy zapach – świeży i naturalny. Konsystencja szamponu jest odpowiednia – ani za rzadka, ani zbyt gęsta – dobrze się rozprowadza na włosach i przede wszystkim doskonale się pieni, co sprawia, że jego używanie to czysta przyjemność. Co ważne, nie przesusza włosów, a wręcz przeciwnie – pozostawia je miękkie, czyste i pełne świeżości. Sprawdza się świetnie w codziennej pielęgnacji, nie obciąża włosów i utrzymuje ich naturalną równowagę. Dla mnie to zdecydowany klasyk – niezawodny szampon do codziennego stosowania, do którego chętnie wracam i który z czystym sumieniem mogę polecić.
    Zalety:
    • Przyjemy w użyciu
    • Przyciągające wzrok opakowanie
    • Dobrze się pieni
    • Nie przesusza włosów
    • Jest wydajny
  • 3 / 5
    28 grudnia 2024 o 16:23
    Dla wszystkich rodzajów włosów...ale tych niewymagających
    Szampon ten zakupiłam, aby podczas codziennego mycia, używać go naprzemiennie z aptecznym przeciw wypadaniu włosów, z którym mam problem. Zamknięty w ciekawie wyglądającej butelce, ma postać średnio gęstego żelu. Dobrze się pieni, więc niewielka jego ilość wystarcza, by dokładnie oczyścić włosy ze wszystkich środków stylizacyjnych. Z tego też powodu jest wydajny. Ma rumiankowy, dość intensywny zapach. Na swoim przykładzie mogę stwierdzić, iż jest bezpieczny dla wrażliwej skóry głowy, będąc obojętnym dla występujących na niej podrażnień. I to chyba koniec plusów. Minusem jest to, iż stosowany go przy suchych, zniszczonych włosach podczas ich mycia bardzo je plątał, znacznie utrudniając późniejsze rozczesywanie. Włosy ponadto wydawały mi się szorstkie w dotyku i brakowało im połysku. Nie zauważyłam też u siebie obiecywanego nawilżenia i zwiększenia objętości. Podsumowując-szampon dla zdrowych włosów, niewymagających szczególnej pielęgnacji, będzie jak najbardziej ok, więc nie odradzam wypróbowania. Osobiście jednak zmuszona jestem poszukać produktów bardziej odpowiadającym moim potrzebom
    Zalety:
    • dobre oczyszczanie włosów
    • niewygórowana cena
    Wady:
    • nie sprawdza się przy wymagających włosach
    • powoduje plątanie
  • 11 sierpnia 2024 o 13:52
    Codzienny rypacz
    Potrzebuję czasem mocno domywającego szamponu z SLS i tym razem padło na Schaumę. Była promocja, a ta marka jakoś kojarzy mi się z czasami szkolnymi. Szampon rumiankowy do codziennego użycia, może się sprawdzić, jeśli chcecie faktycznie doczyścić włosy. Dobrze domywa z resztek lakieru i suchego szamponu. Jednak nieco plącze włosy, chociaż nie powiem, by je przesuszał. Sam szampon jest mocno lejący, transparentny, ale w kolorze żółtym. Tym co mi przeszkadza przy tej konsystencji jest to, że otwór w butelce jest tak duży. Zapomniałam już dlaczego nie kupuję szamponów Schaumy - właśnie dlatego! Przy tak wodnistej konsystencji otwór w butelce powinien być mniejszy, bo przy tak wielkim trudno jest dozować właściwą ilość. Zwykle robi się chlust! i na ręku ląduje zbyt dużo produktu, a czasem nawet nadmiar skapuje do wanny. To mnie ciągle irytuje. Ogółem - sam szampon to fajny oczyszczający rypacz, natomiast opakowania Schaumy nie są zbyt przyjazne dla użytkownika.
  • 5 / 5
    30 maja 2024 o 12:22
    Rumiankowy zawrót głowy
    Szampon kojarzy mi się poniekąd z okresem młodzieńczych, w którym zbyt dużo marek szamponów nie było. A w moim domu królowała Schauma. Miłe skojarzenie i bardzo przyjemny powrót do tego co było kiedyś. Bardzo gęsty, świetnie oczyszcza głowę z zanieczyszczeń. Bardzo dobrze się pieni i spłukuje, włosy po umyciu są miękkie, pachnące rumiankiem i z łatwością się rozczesują. Za tą cenę oferowana jest świetna uniwersalna jakość. Wydajny jednocześnie zapewnia długotrwały efekt świeżości. W naszym domu znalazł wielu zwolenników, ekonomiczny i idealny do codziennego stosowania.
    • Skuteczność
    • Efektywność
    • Konsystencja
    Wady:
  • 13 czerwca 2022 o 10:14
    Przyjemnie rumiankowo
    Dopadłam w Biedronce ten fajny szampon. Szukałam czegoś dobrze się pieniącego i domywającego przede wszystkim. Po ostatnim szamponie bardzo znanej marki i straconych nerwach, stwierdziłam, że szkoda wydawać nie małe pieniądze ze zero efektu. W Shaumie moją uwagę przykuła ładna butelka ale i pojemność. Mam problematyczną skórę głowy( łupież, przetłuszczone włosy po 1 dniu , ale i suche włosy z natury, bo falowane). Wielu szamponów nie mogę używać, bo nasila objawy. A ten troszkę ukoił mój skalp. Łupieżu jest ciut mniej, włosy są puszyste i miłe w dotyku. Jestem bardzo zadowolona. Szampon nie obciąża, bardzo się pieni, jest przezroczysto-żółty, gęstość odpowiednia, baaardzo wydajny, wygodny w użyciu. Pięknie pachnie rumiankiem. Uwielbiam. Kupię jeszcze inne z serii napewno :)
    • włosy miłe w dotyku
    • wydajny