Cienie do powiek

Missha Mood Moment Palette #01 Rosy Rooftop Paleta cieni do powiek

• 19 kwietnia 2023 o 23:24
    Polecam
    Bardzo fajna paletka na co dzień . Ciebie rzeczywiście nie osypują się. Mają dobrą pigmentację. Nie jeden bardzo fajny makijaż można wyczarować tą paletką. Cienie ładnie się blenduja.
  • 19 kwietnia 2023 o 21:39
    Moja idealna paleta cieni do powiek
    Od dawna używam do makijażu moich oczu tylko róży i brązów. Próbowałam inych kolorów, ale mi nie podpasowały. Interesuję się koreańską pielęgnacją, więc zaciekawił mnie również temat makijażu. Kremy BB znam, ale nie miałam ani razy palet cieni, a jak zobaczyłam jak one wyglądają zapragnęłam mieć chociaż jedną. Tutaj dużo osób uważa, że cienie powinny mieć mocną pigmentację, a palety cieni zazwyczaj mają za dużo kolorów, żeby mieć cienie, których bym używała to musiałam kupić kilka paletek, bo nie mogłam znaleźć jednej, takiej jaka by miała tylko cienie, które byłyby używane, a na dodatek makijaże wychodziły dla mnie zbyt mocne, lub robiłam plamy. Paletka jest według mnie idealna. Ma tyle kolorów ile potrzebuję, a na dodatek nie mają bardzo mocnych pigmentów, więc makijaż wychodzi bardzo ładnie, delikatnie, bez plam. Jest jeden brokatowy cień, jeden metaliczny otaz toper, takie błyski mi w zupełności wystarczą. Wcześniej byłam trochę niezadowolona z tego, że nie ma czarnego cienia, ale teraz widzę, że kreski robione ciemnym brązem wyglądają o wiele lepiej. Jedyny malutki minusik jest taki, że te połyskujące drobinki potrafią się obsypać w ciągu dnia, ale nie jest to bardzo przeszkadzające. Reszta cieni się trzy i trzyma.
    Zalety:
    • przezroczyste opakowanie
    • kolorystyka
    • pigmentacja
    Wady:
    • lekkie obsypywanie się brokatowych cieni