WIZAŻ logo
Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Eveline Cosmetics Vitamin C 3x Action, Oczyszczający żel-esencja do mycia twarzy

4,7 (135)

Poprawny żel
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ten żel jest poprawny, ale finalnie nie zrobił na mnie większego wrażenia. To po prostu dobry, podstawowy żel do mycia twarzy, który spełnia swoje zadanie bez żadnych spektakularnych efektów. Produkt dobrze oczyszcza skórę, domywa resztki makijażu i SPFu, a przy tym nie szczypie w oczy, co dla mnie jest dużym plusem. Po użyciu cera jest świeża i czysta, bez nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia. Konsystencja jest przyjemna i komfortowa w użyciu, a sam produkt jest wydajny. Nie zauważyłam jednak żadnego większego działania rozświetlającego czy pielęgnacyjnego, które wyróżniałoby go na tle innych żeli do mycia twarzy. To taki kosmetyk „spoko i tyle”. Działa dobrze, ale raczej nie jest czymś, co szczególnie zapadnie mi w pamięć.
  • 9 maja 2026 o 20:34
    Żel do mycia twarzy z Eveline cosmetics i moja opinia na jego temat...
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Używam żelu-esencji do mycia twarzy Eveline Cosmetics Vitamin C 3x Action już od jakiegoś czasu i śmiało mogę powiedzieć, że to jeden z najlepszych produktów do codziennego oczyszczania twarzy, jakie miałam okazję testować. Już od pierwszego użycia ogromnym plusem okazała się jego wyjątkowo przyjemna konsystencja — lekka, żelowa, ale jednocześnie bardzo delikatna dla skóry. Produkt świetnie się rozprowadza, dobrze pieni i daje uczucie dokładnego oczyszczenia bez nieprzyjemnego ściągnięcia skóry, co dla mnie jest bardzo ważne. Ogromnym atutem jest zawartość aż 3 form witaminy C. Po regularnym stosowaniu zauważyłam, że cera wygląda na bardziej promienną, świeżą i wypoczętą. Skóra nabrała zdrowego blasku, a drobne oznaki zmęczenia stały się mniej widoczne. Produkt naprawdę spełnia obietnicę „Instant Glow & Refresh” — po umyciu twarz jest odświeżona, gładka i bardzo przyjemna w dotyku. Bardzo podoba mi się też to, że żel skutecznie oczyszcza skórę z resztek makijażu, sebum i codziennych zanieczyszczeń, a jednocześnie nie podrażnia nawet bardziej wrażliwej cery. Po użyciu skóra jest miękka, nawilżona i wygląda zdrowiej. Dodatkowo ma przepiękny, świeży cytrusowy zapach, który sprawia, że codzienna pielęgnacja staje się naprawdę przyjemnym rytuałem. Opakowanie również zasługuje na pochwałę — jest wygodne, praktyczne i bardzo estetyczne. Intensywne kolory od razu przyciągają uwagę i idealnie oddają energetyzujący charakter produktu. Wydajność także pozytywnie zaskakuje, ponieważ niewielka ilość żelu wystarcza do dokładnego umycia całej twarzy. To świetny wybór dla osób, które szukają produktu skutecznie oczyszczającego, ale jednocześnie dodającego cerze blasku i świeżości. Zdecydowanie mogę polecić ten kosmetyk każdemu, kto chce, aby skóra wyglądała zdrowo, promiennie i była dobrze zadbana każdego dnia. Produkt ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny i spokojnie może konkurować z dużo droższymi kosmetykami do pielęgnacji twarzy.
    Zalety:
    • Świetnie oczyszcza skórę z sebum, kurzu i resztek makijażu
    • Nie powoduje uczucia ściągnięcia po myciu
    • Zawiera aż 3 formy witaminy C, które rozświetlają cerę
    • Odświeża i dodaje skórze zdrowego blasku
    • Delikatna żelowa konsystencja jest bardzo przyjemna w użyciu
    • Dobrze się pieni i jest wydajny
    • Pozostawia skórę miękką, gładką i świeżą
    • Ma przyjemny, cytrusowy zapach
    • Nadaje się do codziennego stosowania
    • Pomaga poprawić wygląd zmęczonej i poszarzałej cery
    • Nie podrażnia skóry i działa łagodnie
    • Estetyczne i wygodne opakowanie
    • Bardzo dobry stosunek jakości do ceny
    • Skóra po użyciu wygląda zdrowiej i bardziej promiennie
    • Idealny do porannej i wieczornej pielęgnacji twarzy
    Wady:
    • Dla bardzo suchej skóry może być delikatnie za mocny przy codziennym używaniu
    • Zapach jest intensywny, więc nie każdemu może odpowiadać
    • Nie zastąpi mocnego produktu do demakijażu wodoodpornego makijażu
    • Efekt rozświetlenia nie jest natychmiastowy u każdego typu cery
    • Może lekko szczypać przy bardzo wrażliwej lub podrażnionej skórze
    • Konsystencja jest dość lekka, przez co niektóre osoby mogą mieć wrażenie mniej „kremowego” oczyszczenia
    • Przy dostaniu się do oczu może powodować pieczenie
    • Opakowanie trudno zużyć do samego końca
    • Osoby z cerą ekstremalnie wrażliwą mogą potrzebować bardziej delikatnego produktu bez substancji zapachowych
    • Efekty pielęgnacyjne są widoczne głównie przy regularnym stosowaniu
  • 26 kwietnia 2026 o 11:23
    Szczypie w oczy
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Żel kupiłam bardzo tanio, bo za jakieś 10 zł i tu by kończyły się plusy... Konsystencja j opakowanie jest ok, dość przyjemna. Pachnie bardzo ładnie, bo cytrusowo. Makijaż twarzy zmywa dość dobrze . Ale niesamowicie szczypie w oczy co jest ogromnym minusem. Nie stosowalo mi sie tego żelu z przyjemnością....nie kupię ponownie.
    Wady:
    • Szczypie w oczy
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 28 grudnia 2025 o 16:09
    Świetny żel w świetnej cenie
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Jeden z najlepszych żeli oczyszczających w tej cenie. Po użyciu widac ze pory i skóra sa bardzo dobrze oczyszczone ale jednocześnie nie pozostawia uczucia ściągnięcia. Cera jest rozświetlona jednak obiecywanych przez producenta redukcji przebarwień nie zauważyłem. Ma bardzo fajną kremową konsystencje. Jedyna wada to niezbyt przyjemny zapach. Reszta na plus.
    • Konsystencja
    • Działanie
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 11 października 2025 o 22:37
    Jest dobry, ale konsystencja mogłaby być przyjemniejsza w użyciu
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Produkt kupiłam w Rossmannie za ok. 10 zł. Opakowanie to klasyczna tubka. Łatwo się otwiera i zamyka, żel można dowolnie dozować, a pojemność jest standardowa. Formuła produktu to bezbarwny, dość gęsty "glutek", który ma bardzo subtelny zapach cytrusów. Produkt wystarczy nałożyć w małej ilości żeby działał, więc wydajność jest dobra. Niestety, żel ma bardzo toporną konsystencję, mam wrażenie, że trzeba się chwilę postarać, aby produkt rzeczywiście zaczął myć twarz i swobodnie się na niej rozprowadzał. Nie jest to wodnisto-delikatny żel, a mam czasem wrażenie, że przez formułę trochę brakuje mi uczucia odświeżonej twarzy po myciu. Innych efektów nie zauważyłam, to po prostu całkiem dobrze myjący żel, który nie podrażnia ani nie uczula. Podsumowując, żel spełnia swoje zadanie i zużyję go do końca, ale już więcej go nie kupię. Nie daje mi efektu świeżości i odpowiedniego uczucia czystej twarzy, więc następnym razem sięgnę po coś innego. Myślę, że mimo wszystko sprawdzi się jako ostateczna, taniutka opcja zastępcza jeśli nic innego nie będzie do kupienia w tym budżecie.
    Zalety:
    • cena (10 zł),
    • wydajność,
    • wygodne opakowanie,
    • myje, ale przy tym nie podrażnia skóry
    Wady:
    • tępa i trudna w rozprowadzeniu konsystencja,
    • nie daje uczucia świeżości

szukaj