Podkłady

Laura Mercier Real Flawless Foundation Podkład do twarzy

agi1234
    23 stycznia 2025 o 11:35
    Dla mnie jest odkryciem roku
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Podkład testuję od dłuższego czasu, ponieważ dostałam kilka próbek, a jedna wystarcza na ok cztery użycia. Tak więc widać że podkład jest wydajny. Ma lekką, lejącą się konsystencję. Nie zastyga szybko, jest czas aby dokładnie go nałożyć na twarz. Aplikowała pędzlem i ręką i za każdym razem wygląda dobrze. Mam cerę dojrzałą, z tendencją do mieszanej i wyświetlającej się w strefie T. Podkład ma lekkie krycie, nie tworzy maski i bardzo dobrze współgra z pudrem tej samej marki. Cera jest wygładzona, rozświetlona i całość ładnie tworzy efekt blur. Bardzo dobry produkt. Zakupię pełne opakowanie. Flakon szklany z pompką, jest wygodny i transparentny.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Ładnie wtapia się w skórę
    • Nie tworzy maski
    • Trwały
    • Wydajny
    Wady:
    • Cena regularna
    • Dostępność
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 22 stycznia 2025 o 14:05
    Niestety duże rozczarowanie
    Postanowiłam napisać tą opinię ku przestrodze kolejnych osób które będą chciały kupić go z tiktokowych poleceń. Ja tak właśnie zrobiłam i żałuję. Podkład jest naprawdę zły, jeden z najgorszych jakie używałam w ostatnich latach, udaje lekki ale taki nie jest, jest jakby tłusty, ma niby taką formułę cream-to-powder ale źle to wygląda, osiada na skórze, nie zastyga, pod palcem schodzi, nie lubi się z kremowym konturowaniem, robią się dziury i plamy, wchodzi w pory, wygląda ciężko i naprawdę widać go na twarzy. Próbowałam go na różnych kremach i różnie nakładać, jeszcze najlepiej daje radę gąbką ale co z tego jak po paru godzinach waży się i robią się dziury. Raz nałożyłam go na filtr który używam z innymi podkładami i zawsze fajnie współgra a ten na tym filtrze się tak zrolował że musiałam umyć całą twarz bo to się do niczego nie nadawało. Dobrze że kupialm go na flaconi za jakieś 120zl bo jakbym zapłaciła cene regularną z douglas 270!! To bym była wściekła. Dawno nie rozczarował mnie tak żaden podkład. Masakra, odradzam, nie wiem na jakiej cerze on mógłby dobrze wyglądać :P
    W perfumerii
    Rekinna
    31 stycznia 2024 o 17:53
    Idealny podkład jeżeli...
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    .. lubicie mieć widoczne rozszerzone pory i każdą zmarszczkę. Dostałam próbkę tego podkładu i próbowałam przez tydzień go nosić - to, jak bardzo podkreśla mi suche skórki, pory i zmarszczki jest niesamowite. Próbowałam go aplikować na samą pielęgnacje jak i na bazy - nadal bez różnicy. Dodatkowo według producenta ma krycie średnie, więc nie wiem skąd ten zachwyt na tik toku, że przykrywa każdą niedoskonałość? Też niby jest do każdego typu cery ale według mnie na mieszanej się nie sprawdził, zaczął spływać po 4h. Jedyny jego plus to piękne opakowanie.
    Zalety:
    • Opakowanie, kolory
    Wady:
    • Podkreśla wszystkie niedoskonałości, niska trwałość.