Serum do twarzy

Clochee Simply Nature, Stymulujące serum na noc Retinol

5 na 51 opinię

• 13 marca 2024 o 15:15
    Retinol od Clochee niech żyje nam ;))
    Simply Nature to marka "córka" Clochee więc o skład nie ma się co martwić. Serum zamknięte w plastikowym opakowaniu z pompką typu airless. Konsystencja lekka, żółtawa, szybko się wchłania. Ale do sedna... Jest to cudowny kosmetyk! Miałam długą przerwę od retinolu więc musiałam startować od niskiej dawki. Efekt był zauważalny bez ubocznego działania retynizacji, przesuszeń itp Zauważyłam poprawę wyglądu cery, szczegolnie jeśli chodzi o niedoskonałości, regulację pracy gruczołów, wyrównanie kolorytu. Wydaje mi się że skóra jest bardziej miękka i jędrna. Stosowałam początkowo dwa razy w tygodniu teraz trochę częściej. Wad nie dostrzegam. Niestety zaraz zakończy się przygoda z retinolem z powodu sezonu letniego i to jest wielka szkoda! Mam nadzieję że ten kosmetyk będzie długo dostępny na rynku, a być może producent wprowadzi wyższe stężenie. Polecam z czystym sumieniem!