Serum do twarzy

Miya Cosmetics BEAUTY.lab, Ukojenie, Serum łagodzące

Miya Cosmetics Beauty.lab Ukojenie

azileiz
    18 marca 2025 o 4:26
    Uspokoi nawet najbardziej kapryśną cerę! a jestem jej posiadaczką..
    Od dawna poszukiwałam serum, które naprawdę ukoi moją skórę, a nie tylko da złudne poczucie komfortu na chwilę. Przetestowałam wiele produktów, ale dopiero to serum sprawiło, że moja cera odetchnęła z ulgą. Już przy pierwszej aplikacji poczułam, jak delikatna, lekka formuła otula skórę niczym kojący kompres. Nie ma tu mowy o lepkim filmie czy ciężkości – tylko czysta, natychmiastowa ulga i ukojenie. Z dnia na dzień moja skóra stawała się coraz bardziej nawilżona, elastyczna i mniej podatna na podrażnienia. To serum nie tylko łagodzi, ale też realnie wzmacnia barierę ochronną skóry. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że moja cera jest mniej reaktywna, a zaczerwienienia pojawiają się o wiele rzadziej. Dodatkowo uwielbiam to, jak szybko się wchłania – mogę nałożyć je rano przed makijażem i mieć pewność, że nie zaburzy jego trwałości.
    Zalety:
    • przynosi natychmiastowe ukojenie i nawilżenie
    • lekka, szybko wchłaniająca się formuła
    • nie pozostawia tłustego ani lepkiego filmu
    • redukuje zaczerwienienia i wzmacnia skórę
    • doskonale sprawdza się pod makijażem
    • nie zapycha i nie obciąża skóry
  • 17 marca 2025 o 22:31
    jeżeli pokonamy zapach i opakowanie to dostaniemy świetny produkt
    Sięgnęłam po to serum w momencie, kiedy moja cera była w naprawdę złym stanie. Nie miałam większych nadziei, ale bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Serum uratowało moją podrażnioną skórę – stopniowo łagodziło podrażnienia, wzmacniało i sprawiało, że stawała się coraz bardziej odporna. Dzień po dniu, stosowane dwa razy dziennie, pomogło mi wyjść na prostą. To serum ma bardzo dobry, naturalny skład, bogaty w składniki nawilżające, regenerujące i łagodzące. Zawiera oleje roślinne, takie jak kukui, meadowfoam, jojoba i słonecznikowy, które odżywiają skórę i wzmacniają jej barierę ochronną. Ceramidy i fermenty wspierają regenerację oraz utrzymanie równowagi mikrobiomu, a kwas hialuronowy i gliceryna zapewniają odpowiedni poziom nawilżenia. Ekstrakty roślinne, w tym owies, agastache i swertia, działają kojąco i antyoksydacyjnie. Formuła jest lekka, dobrze przemyślana i odpowiednia dla skóry suchej, wrażliwej i wymagającej regeneracji. Brak agresywnych konserwantów i syntetycznych zapachów to duży plus. Może nie być wystarczające dla bardzo odwodnionej skóry, ale ogólnie to świetny, dobrze skomponowany produkt. Nie było to serum nawilżające i tego od niego nie oczekiwałam – miało pomóc w regeneracji i dokładnie to zrobiło. Dodatkowym plusem jest to, że to produkt polskiej firmy, dostępny w drogeriach i często w promocji. Opakowanie pozwala kontrolować zużycie, serum nie podrażnia oczu, nie zostawia lepkiej warstwy i szybko się wchłania. Co do wydajności – u mnie było średnio, ale to dlatego, że zużyłam go naprawdę dużo w trakcie mojej kuracji ratunkowej. Niestety, są też minusy. Zapach był dla mnie bardzo nieprzyjemny, wręcz przypominał coś spleśniałego. Konsystencja była zbyt gęsta, przez co trudno było nabrać serum pipetą – ostatecznie musiałam je po prostu wylewać z opakowania. Mimo tych wad na pewno do niego wrócę, bo najważniejsze jest to, że uratowało moją skórę w kryzysowym momencie.
    Zalety:
    • Naturalny, dobrze skomponowany skład
    • Oleje roślinne odżywiają i wzmacniają barierę ochronną skóry
    • Ceramidy i fermenty wspierają regenerację oraz mikrobiom
    • Ekstrakty roślinne działają kojąco i antyoksydacyjnie
    • Lekka formuła, odpowiednia dla skóry wrażliwej i wymagającej regeneracji
    • Szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy
    • Nie podrażnia oczu
    • Dostępne w drogeriach, często na promocji
    • Opakowanie pozwala kontrolować zużycie
    Wady:
    • Może nie być wystarczające dla bardzo odwodnionej skóry
    • Nieprzyjemny zapach
    • Gęsta konsystencja utrudnia nabieranie pipetą
    • Wydajność może być średnia przy intensywnym stosowaniu
  • 17 maja 2024 o 15:31
    Mogę polecić!
    Serum od Miya Cosmetics intensywnie nawilża, pielęgnuje, przywraca skórze komfort. Wspiera naturalny mikrobiom i barierę ochronną skóry. Lekka, bezzapachowa emulsja nada się do każdego rodzaju skóry, jednak moim zdaniem, w szczególności sprawdzi się przy cerze wrażliwej ,mocno przesuszonej, naczynkowej, z trądzikiem różowatym, skłonnej do podrażnień.
  • 17 lutego 2024 o 13:25
    Wspaniale nawilża, ale dość słabo łagodzi
    Przyznam szczerze, że recenzowane serum łagodzące jest zaledwie drugim, stosowanym przeze mnie produktem marki Miya. Zdecydowałam się na nie, ponieważ mam cerę wrażliwą i skłonną do trądziku, co sprawia, że na mojej twarzy zawsze są jakieś miejsca wymagające zagojenia i ukojenia... Serum do twarzy mieści się w szklanej, przezroczystej buteleczce o pojemności 30 ml. Butelkę okala biała etykieta z najpotrzebniejszymi informacjami. Przed wścibskimi w sklepie chroni ją biały kartonik. Konsystencja serum należy do tych gęstszych. Na myśl przywodzi białą emulsję/lekki krem. Z tego względu pipeta ma problem z zaciąganiem produktu, co bywa chwilami irytujące szczególnie, gdy zbliżamy się ku końcowi. Nieco maze się po twarzy w trakcie rozsmarowywania, ale ostatecznie dość szybko wchłania pozostawiając subtelnie satynowe (nietłuste) wykończenie. Kolor: biały. Zapach: delikatny, przyjemny, szybko się ulatnia. Co mnie niewątpliwie urzekło podczas stosowania tego serum to jego bogaty skład oraz świetne nawilżenie, które przekładało się też na ujędrnienie, uelastycznienie, wygładzenie i zmiękczenie mojej skóry. Aż chciało się jej dotykać! Kosmetyk chroni cerę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych i poprawia jej wygląd. Nie zapycha porów. Serum to jest przydatnym i bardzo uniwersalnym kosmetykiem, który można łączyć w pielęgnacji z innymi składnikami aktywnymi bez obaw o podrażnienia czy reakcje alergiczne. Jedyne, czego nie zauważyłam, a co jest głównym zadaniem tego serum to łagodzenie i ukojenie cery. Tak czy inaczej, warto wypróbować dla samego nawilżenia i ujędrnienia. Aby załagodzić moją cerę muszę jednak szukać dalej.
    Zalety:
    • świetne nawilżenie
    • ujędrnienie
    • miękka, gładka i wizualnie ładniejsza cera
    • ochrona mikrobiomu
    • otulająca konsystencja lekkiego kremu/emulsji
    • szybkie wchłanianie
    • nie podrażnia
    • nie zapycha porów
    • estetyka opakowań i szaty graficznej
    • bogaty, naturalny skład
    • polska marka
    Wady:
    • brak ukojenia niedoskonałości/podrażnień
    • zapychajaca się pipeta
  • 27 października 2023 o 23:05
    Nawilżenie i wygładzenie
    Jestem bardzo zadowolona z tego serum. Bardzo szybko się wchłania, wręcz znika na skórze, zostawiając ją miękką i nawilżoną. U mnie zostawia lekkie wrażenie napiętej skóry ale i tak używam dodatkowo kremu. Nie zapycha porów, po miesiącu używania moja twarz wygląda zdrowiej. Moim zdaniem jeden z lepszych serum tej firmy. Zdecydowanie kupię kolejne opakowanie.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl