Wody perfumowane damskie

Yara Lattafa Tous, Perfumy, 100ml
Lattafa Yara Tous Woda perfumowana dla kobiet 100 ml

• 28 marca 2025 o 21:38
    opinia
    Miałam ochotę wypróbować te perfumy, bo zapowiadały się jako arabskie, a lubię takie klimaty. No i tutaj pierwsze rozczarowanie – w ogóle nimi nie są. Oczywiście nie pachną źle, bo zapach jest całkiem ładny, ale jeśli ktoś liczy na coś orientalnego, kadzidlanego, z przyprawami, to mocno się zawiedzie. To przede wszystkim owocowe, tropikalne perfumy, w których najmocniej czuć mango. Są słodkie, soczyste, trochę kremowe, ale kompletnie nie mają tego arabskiego charakteru. Mimo wszystko pachną przyjemnie, chociaż mogą być trochę zbyt słodkie dla niektórych. Trwałość i projekcja są w porządku – nie powalają, ale też nie jest tragicznie. Na plus na pewno opakowanie, bo wygląda bardzo ładnie i elegancko. Cena też jest całkiem okej, jak na taką pojemność. Ogólnie – jeśli ktoś szuka typowo arabskich perfum, to nie ten kierunek, ale jeśli ktoś lubi słodkie, owocowe zapachy szczegolnie mango, to może się spodobać.
    Zalety:
    • ładne, eleganckie opakowanie
    • przyjemny, słodki, owocowy zapach
    • mocno wyczuwalne mango, co może się podobać
    • cena w porządku jak na tę pojemność
    Wady:
    • nie mają nic wspólnego z arabskimi perfumami
    • dla niektórych mogą być za słodkie
    • brakuje głębi i orientalnych nut
  • 23 marca 2025 o 23:43
    Bez miłości
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    No cóż, jak dla mnie pachną zbyt słodko, niestety syntetycznie. Tropikalne nuty mango i kokos nie przemówiły do mnie. Ponadto rozczarowała mnie ich projekcja oraz trwałość. Szybko znikają (na mnie utrzymują się 4 godziny). Naprawdę oczekiwałam od arabskich perfum więcej. * Flakon ani mnie nie zachwyca, ani to odrzuca. W sumie ciężki, jak większość bliskowschodnich flakonów.
    • Flakon
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 16 marca 2025 o 23:26
    miłe tropikalne perfumy
    Do zakupu Yara Tous zachęciły mnie pozytywne opinie w internecie oraz moje wcześniejsze doświadczenia z serią Yara. Lubię słodkie, owocowe zapachy, więc naturalnie byłam ciekawa, jak wypadnie ta wersja. Już od pierwszego psiknięcia czuć intensywne mango – bardzo słodkie, soczyste, ale też nieco syntetyczne. Po chwili do głosu dochodzą białe kwiaty, które łagodzą owocową słodycz i dodają kompozycji lekko pudrowego charakteru. W bazie pojawia się wanilia i piżmo, które sprawiają, że zapach staje się bardziej kremowy i otulający. Całość jest ciepła i przyjemna, chociaż syntetyczna nuta mango jest dość wyraźna – nie każdemu może to pasować. Pod względem trwałości Yara Tous wypada bardzo dobrze – na mojej skórze utrzymuje się około 6 godzin, a na ubraniach jeszcze dłużej. Projekcja jest umiarkowana, ale zapach jest wystarczająco intensywny, by przez kilka pierwszych godzin był dobrze wyczuwalny dla otoczenia. Jeśli lubisz słodkie, tropikalne perfumy, a mango to jeden z Twoich ulubionych akordów, Yara Tous może być dobrym wyborem. Choć owocowa nuta ma syntetyczny charakter, całość jest na tyle przyjemna i kremowa, że dobrze się ją nosi. To zapach, który sprawdzi się na cieplejsze dni albo jako poprawiacz nastroju. W moim przypadku nie pobił klasycznej Yary, ale nadal uważam, że warto było go wypróbować.
  • 15 marca 2025 o 16:04
    Nie dla mnie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Perfumy kupiłam zachęcona pozytywnymi opiniami w internecie, ale trochę się zawiodłam. Zapach nie jest dla mnie - mocno kremowy, dość intensywny. Najbardziej przebija się mango, ale da się wyczuć także kokosa. Opisałabym go jako shake mango. Jest dość trwały, czuć go przez kilka godzin, ale nie jest to spektakularna trwałość. U mnie jednak wiele zapachów utrzymuje się krótko, więc może nie jest to wina tych perfum. Na pewno przypadnie do gustu fankom mlecznych, kremowych zapachów. Mi niestety niezbyt się spodobał.
    Zalety:
    • Można dostać je w dobrej cenie
    • Ładny flakonik
    Wady:
    • Średnia trwałość
    • Jak dla mnie zbyt kremowy zapach, trochę mdlący
  • 12 marca 2025 o 9:30
    Moja Pina Colada, tylko zamiast ananasa ukochane mango
    Pierwszy raz poczułam ten zapach w metrze półtora roku temu. Tak mnie zauroczył, że zaczepiłam młodą dziewczynę z pytaniem czym tak ślicznie pachnie. Wówczas dostępność tego zapachu była ograniczona. Chyba ze względu na różne krótkie filmiki w sieci stał się produktem wiralowym. Zimą udało mi się go zakupić w sklepie stacjonarnym, bo miłość do tej słodyczy dalej nie minęła. Tym wyborem sama jestem mocno zdziwiona. Jestem osobą, która woli świeże zapachy, a nie takie kremowo-kokosowe, bardzo słodkie, nawet zbyt słodkie. Opakowanie perfum jest iście arabskie, ale może w tym skromniejszym wydaniu. Buteleczka jest spora (100 ml) i dość ciężka, ale bardzo poręczna. Moim zdaniem dość elegancka, zdecydowanie wyróżniająca się wśród innych perfum. Bardzo solidnie wykonana. Pomarańczowy kolor zwieńczony złotem oddaje to czym pachnie. Yara Tous pachnie wyjątkowo słodko, najpierw wyczuwamy kokos, a potem jesteśmy otoczeni zapachem mango. Teraz (w marcu) wystarczy zrobić sobie pina coladę, zasiąść w fotelu, włączyć arabską muzykę i przypomnieć sobie jak to było na wakacjach. Jeżeli chodzi o trwałość, to te perfumy na moim ciele zostają na dość długo, na ubraniach jeszcze dłużej. Spryskana wczesnym rankiem, jestem jeszcze pytana późnym popołudniem czym pachnę. Jego cena uważam, że jest w porządku. Polecam wszystkim, którzy kochają tego rodzaju zapachy.
    Zalety:
    • zapach (kokos/mango)
    • wyjątkowa trwałość, szczególnie długo trzyma się na ubraniach
    • buteleczka
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie