Fixery i utrwalacze makijażu

Makeup Obsession London Fit Fix Extra Hold Makeup Fixing Spray Spray do utrwalania makijażu

4 na 51 opinię

• 17 stycznia 2024 o 21:58
    Bez dobrej jakości fixera do makijażu nie wyobrażam już sobie swojego codziennego make up'u. Jest to kosmetyk tak wielofunkcyjny, który naprawdę uwielbiam i który potrafi mieć naprawdę odczarowujące działanie na nasz makijaż. Szczerze mówiąc bardzo lubię testować propozycje z tej kategorii od różnych marek i tym razem zdecydowałam się na produkt od marki Makeup Obsession. Nie jest to co prawda mój ukochany producent kosmetyczny, ale produkty tego typu ma naprawdę całkiem niezłe, toteż postanowiłam dać szansę mgiełce o nazwie Fit Fix. Spray zamknięty został w opakowaniu w formie wykonanej z białego plastiku butelki o pojemności 100 ml. Umieszczona została na niej etykietka o dość sporych rozmiarach w kolorach jasnego błękitu ze wszelkimi, najważniejszymi informacjami na temat kosmetyku, takimi jak jego nazwa, logo producenta, skład czy zalecany sposób użytku. W rolę aplikatora wciela się działający bez zarzutu psikacz który się nie zacina. Cena regularna fixera wynosi około czterdziestu dwóch złotych. Kosmetyk nie ma żadnego zapachu, jest wodnisty w konsystencji. Przy aplikowaniu na skórę nie staje się co prawda lekką mgiełką, ale na szczęście nie pozostawia widocznych plam. Zabiera z buzi nadmierną pudrowość co akurat bardzo mi się podoba ale ma też jedną dość sporą w mojej ocenie wadę, mianowicie zmniejsza matowość skóry. Efekt ten finalnie nie jest bardzo rozświetlony czy tłusty, wiem, że wielu osobom będzie się on podobał, ale dla mnie matowa skóra w strefie T to podstawa. Zdecydowanie można tu także mówić o przedłużeniu trwałości makijażu. Dodatkowo jest naprawdę bardzo wydajny. Mgiełka okazała się dobrym kosmetykiem, ale nie idealnym do moich potrzeb. Mimo to uważam, że jest to całkiem ciekawa, godna polecenia propozycja, która wielu osobom może się sprawdzić. Warto dać mu szansę.
    Zalety:
    • Aplikator