Cienie do powiek

Paese Luxus, Potrójne cienie do powiek

PAESE Potrójne Cień do powiek Opal 236 Lady Of The Lake

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 listopada 2021 o 8:42
    niezbyt
    Kupiłam te cienie przy okazji zakupu sprawdzonego pudru tej marki. Kolory w tym trio idealnie mi pasowały i pomyślałam, że jesli pudry mają genialne to cienie te będą w porządku z tych używanych 'na co dzień'. Niestety. Są tak ekstremalnie mało napigmentowane, że mogę dawać ich warstwa za warstwą i nadal są ledwo widoczne.
    • kolory
    Wady:
    • słaba pigmentacja
  • 7 października 2020 o 19:48
    Mgła Paryża
    Pod taką nazwą kryje się matowe trio cieni nr 217 od Paese. Trio składające się z jednego jasnego cienia (dla mnie to mniej więcej jak wanilia) oraz dwa beżobrązy, w zasadzie niczym nie różniące się od siebie ani w pudełeczku, ani na powiece. Cienie bardzo słabo napigmentowane, ciężko jest cokolwiek wyczarować na oku, chociaż nieźle nabierają się na pędzelek. Trzeba porządnie się namachać, by uzyskać niezmiernie leciutki, słabo widoczny efekt. Już nie wpomnę, że w trakcie nakładania pylą się, ale pewnie przełknęłabym to, gdyby coś na tych powiekach zostawało. A tak to tylko sama mgła i to na pewno nie mgła Paryża :( I jak na mgłę, to była ona dość kosztowna, bo 17,99 zł, biorąc pod uwagę fakt, że jak wspomniałam, dwa beże są niemal stuprocentowo identyczne. Z cieni przyda mi się tylko ten "waniliowy", a liczyłam na wszystkie. Ogromnie się przeliczyłam, niestety.
  • 6 listopada 2019 o 14:30
    Coś producentowi nie wyszło.
    Mam sentyment do marki Paese, zwykle każdy ich produkt jeśli nie jest idealny to przynajmniej ma więcej zalet niż wad. Kupiłam dwa opakowania tych cieni jedne w odcieniach szarości, drugie nude obie w wersji matowej. Fajne poręczne opakowanie nie zajmujące zbyt dużo miejsca. Cienie niestety są bardzo słabo na pigmentowane, kompletnie nie trwałe i osypują się dość znacznie. Jedyny cień którego używam i jestem z niego zadowolona to odcień czerni z palety z szarościami choć muszę bardzo uważać w trakcie aplikacji ponieważ sypie się straszliwie. Nie podrażniają moich wrażliwych oczu.
    Zalety:
    • Dobre dla mega wrażliwych oczu. Wydajne.
    Wady:
    • Słaba pigmentacja. Osypują się. Są nietrwałe.
  • 22 lutego 2019 o 14:41
    Bez szału
    Wybrałam ten produkt, ponieważ szukałam niewielkiego zestawu cieni w szarościach na co dzień. Za marką przemawiała także okazyjna cena (akurat była promocja) i polska produkcja. Wybrałam matowy wariant 104. Jak się okazało, cienie nie współgrały ze sobą tak, jak na to liczyłam. Te 3 odcienie nie wystarczą, żeby zrobić fajny makijaż. Na dodatek najbardziej napigmentowany jest najjaśniejszy cień, co w tym przypadku nie było przeze mnie zbyt pożądane. Cień nie ściera się i nie "zbiera" po dłuższym czasie, jednak ciemny cień najgorzej się blenduje. Ogólnie jest ok, jednak nie jest to niezbędne wyposażenie kosmetyczki.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • dość dobra trwałość
    Wady:
    • słabo się rozcierają i łączą ze sobą
    • niezbyt atrakcyjne połączenie kolorystyczne w zestawie
  • 23 lutego 2015 o 20:31
    takie sobie.
    Ciągle jestem na etapie poszukiwania cieni idealnych... balansując od droższych mineralnych do tańszych... zachwyt? Brak. Analizując jednak te cienie.. ich zaletą jest: *dostępność *cena( w osiedlowych drogeriach nawet 10 zł) *zestawienie 3 cieni w jednym pakiecie *aplikacja( nie osypują się) *duża gama kolorystyczna, od stonowanych pasteli, po soczyste i wyraziste barwy. Jednak to co dla mnie najważniejsze: - trwałość, brak. Jeśli nałoży się ich mało, zbierają się w załamaniu oka, wycierają w ciągu dnia. Kilka aplikacji? Nie osiągniemy efektu delikatnego make up w stylu glamour, a przesadzony tandetny błysk. Dla jednych to zaleta, dla mnie akurat wada. -konsystencja jest zbyt miękka, produkt szybko się wyciera -mimo pomocy bazy, efekty były podobne. Dostawały już wiele szans, czeka je podróż do śmietnika. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno