Szampony do włosów

KRKA Fitoval, Hair Loss, Dermatological Shampoo Szampon przeciw wypadaniu włosów

• 12 marca 2018 o 21:06
    Wzmocnił włosy
    Szampon kupiłam, bo jak nie trudno się domyślić poszukiwałam czegoś wzmacniającego włosy. Tym razem padło na produkt typowo apteczny. Mimo że cena nie należy do najniższych zdecydowałam się wypróbować, potrzebowałam czegoś skutecznego na już. Ogólnie szampon nie był zły, włosów wypadających przy myciu było rzeczywiście mniej, konsystencja typowa dla szamponu, zapach raczej neutralny, stosowanie raczej przyjemne. Włosy były miękkie, ładnie się układały ale… przez krótki czas, bo u mnie niestety przyspieszał przetłuszczanie się. Dlatego zużyłam tylko jedną butelkę tego szamponu, choć zauważyłam pozytywny efekt jeśli chodzi o obiecane wzmocnienie włosów.
    Zalety:
    • wzmocnił włosy
    • nie wymagał użycia odżywki, by łatwiej rozczesać długie włosy
    Wady:
    • wzmagał przetłuszczanie włosów
  • 13 października 2013 o 20:54
    średniak za wygórowaną cenę
    Zacznę od minusów, bo chyba jest ich wiecej: -dostępność, -cena (ok 40 zł) -wydajność, słabo się pieni, -podrażnił nieco skórę głowy, pojawił się później też łupież Plusy: -chyba nieco zmniejszył wypadanie włosów, być może za krótko go stosowałam, żeby zobaczyć więcej efektów, a może zadziałała wcierka lub suplementy.. -włosy nie są splątane po użyciu, nie są sianowate, może obyło by się użycie bez odżywki Używam tego produktu od: 2miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 12 kwietnia 2013 o 14:08
    NIEWYPAŁ
    Szampon poleciła mi farmaceutka. Za jej namową kupiłam, mimo iż na samym początku przestraszyła mnie cena, ale gdy wypadaja włosy to szuka się pomocy w róznych specyfikach, które nie zawsze są pomocne, a czesem wręcz przeciwnie...szkodzą - i tak było w tym przypadku. Szampon stosowałam w/g zalecen i niestety nabawiłam się łupieżu. Dowiedziałam się równiez od innej znajomej, która go tosowała ze pojawił sie ten sam problem. Podsumowując: wysoka cena, bardzo rzadka konsystencja, ubogi skład...no ani nie powstrzymał wypadania włosów, to dodatkowo nabawiłam sie łupieżu. Przez przypadek dowiedziałam się, ze moja znajoma, która również stosowała ten szampon równiez pojawił sie lupież. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
    taasza
    13 stycznia 2013 o 19:24
    Bardzo polecam
    Szampon ten bardzo mi pomógł. Miałam duże problemy z wypadaniem włosów i łamliwością. Polecono mi go w aptece i musze przyznać, że efekty są b.dobre. Plusy:włosy przestały w dużo mniejszym stopniu wypadać odrastały nowe włosy+ nie przetłuszczały się zbyt szybko+skóra głowy nie była zbyt sucha ani nie sprawiała żadnych kłopotów + ładny zapach Minusy:- mam włosy długie i taka buteleczka wystarczała mi tylko na miesiącSzamponu najlepiej używać przynajmniej 2 miesiące.Dla takiego efektu warto!:)
  • 28 maja 2012 o 16:43
    Jeden z lepszych
    Jeden z nielicznych szamponów która faktycznie zaczynają pomagać. Włosy znacznie mniej wypadają podczas mycia i kiedy są wilgotne, mimo iż efekty widać po zużyciu ok połowy butelki, miły zapach, łatwo się zmywa, unosi włosy i lekko je kręci dzięki czemu wydaje się być ich więcej. Jeśli nie znajdę mojego KWC, powrócę do tego szamponu. Aha, i jeszcze jest BARDZO wydajny. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie