Płyny do kąpieli

Bioderma Atoderm, Intensive Gel Moussant Żel oczyszczający i natłuszczający do skóry atopowej

Bioderma Atoderm Gel Intensive Żel do mycia, 500 ml 500 ml
notino.pl
Bioderma INTENSIVE żel pod prysznic 500ml

• 21 kwietnia 2025 o 19:34
    Średni
    Żel kupiłam na wyprzedaży, gdyż zaczynam mieć problem z azs-em. Mam wersję w tubce. Żel jest w kolorze jasnoniebieskim, lekko się pieni, delikatnie pachnie. Nie zauważyłam super działania, a przy spf-ie trzeba użyć min. 2x aby usunąć spf. Mówiąc szczerze nie zachwycił mnie, nie ukoił mojej wysuszonej skóry.
  • 27 lutego 2025 o 17:34
    Żel oczyszczająco-natluszczajacy
    Córka ma AZS przetestowaliśmy sporo produktów ale Bioderma to jedna z tych która nam odpowiada, żel świetnie domywa ciałko córki i natłuszcza - świetna baza do dalszej pielęgnacji po kąpieli. Wygodne opakowanie z pompką i dodatkowo pieni się w wannie a piana utrzymuje się długo, wgl nie znika co dla malucha jest super :)
    Zalety:
    • Świetnie myje
    • Duża pojemność
    • Niska cena (częste promocje)
    • Opakowanie z pompką
    • Nie podrażnia
  • 2 czerwca 2024 o 22:11
    Dla atopików rewelacyjny
    Odkąd go stosuję nie mam problemu z sucha skora. Żel świetnie oczyszcza i bardzo dobrze nawilża skórę, bez uczucia ściągnięcia po umyciu, jest bardzo wydajny, pompka dozuje odpowiednią ilość kosmetyku, nie uczula i super radzi sobie z podrażniona skórą. Produkt dermokosmetyk, bez parabenów i sylikonów Przede wszystkim polecam dla wszystkich atopików i osób z problemami skóry, a także z problemami alergicznymi. Żel do mycia bardzo dobrze nawilża i natłuszcza skórę. Dzięki takim składnikom jak zawartości siarczanu miedzi i siarczanu cynku ogranicza rozwój patogennej flory bakteryjnej. Uważam że ten produkt poradzi sobie świetnie ze skórą zrogowaciałą, łuszcząca się oraz szorstka w dotyku.
    Zalety:
    • dobrze natłuszcza
    • duże opakowanie
    • konsystencja żelu
    • skuteczny
    • szybko się wchłania
    • wydajny
    Wady:
  • 22 kwietnia 2024 o 7:50
    Mega produkt
    Jak dla mnie, do kąpieli dla dziecka super, córka ma 1,5 roku i od 5 miesięcy ma stwierdzone atopowe zapalenie skóry, od pierwszego dnia stosowania, było widać różnicę na skórze. Jestem bardzo zadowolona produkty, wcześniej korzystaliśmy z innych emolientów, ale w porównaniu do Bioderma nie było widać różnicy.
    • łagodzi skórę
    Wady:
  • 9 lutego 2024 o 11:28
    Komfort i ukojenie dla suchej skóry
    Od jakiegoś czasu moja skóra sprawiała mi wiele trudności – była sucha, podrażniona, swędząca. Dotychczas nie zwracałam większej uwagi na jakość i skład żeli pod prysznic, których codziennie używałam. Jednak powyższe objawy skłoniły mnie, by bardziej przyjrzeć się potrzebom mojej skóry, której kondycja uległa wyraźnemu pogorszeniu i sprawiała mi dyskomfort. Wskutek researchu w Internecie, wybrałam produkt Atoderm Intensive Gel moussant od firmy Bioderma. Żel zamknięty jest w białym, plastikowym opakowaniu z pompką, o pojemności 1 litra, co jest dużą zaletą, ponieważ pompka ułatwia użytkowanie, a duże opakowanie jest ekonomiczne i nie zmusza do zakupów co chwilę nowego opakowania. Zaskoczyła mnie barwa żelu - błękitna, jak i jego konsystencja - jak na żel, dość rzadka, co ma jednak swoją zaletę w postaci łatwego rozprowadzania. Produkt pieni się, jednak mniej niż klasyczne, drogeryjne żele pod prysznic (przy użyciu gąbki pieni się perfekcyjnie). Żel nie zostawia na skórze tłustej warstwy ani żadnego filmu, sprawia, że skóra jest dokładnie oczyszczona, ale nie napięta, przesuszona. Po ponad miesiącu regularnego użytkowania zauważyłam diametralne zmiany w komforcie i kondycji mojej skóry: stała się ona bardziej miękka, podrażnienia zostały złagodzone, uczucie swędzenia zostało zredukowane, co potwierdza, że produkt delikatnie oczyszcza bez naruszania bariery ochronnej skóry. Zatem obietnice producenta zostały w 100% zrealizowane. Skład żelu jest więc wyjątkowo dobrze skomponowany dla potrzeb skóry suchej, atopowej, a za jego skuteczność odpowiadają m. in. witamina PP, która trwale odbudowuje barierę ochronną skóry atopowej poprzez zwiększenie syntezy lipidów międzykomórkowych, a także siarczan miedzi i siarczan cynku, które działają antyseptycznie i ograniczają rozwój patogennej flory bakteryjnej. Żel jest bezzapachowy i nie zawiera mydła. Używam żelu ponad miesiąc, codziennie 1xdziennie lub 2x dziennie. Po ponad 4 tygodniach zostało mi około 1/3 opakowania, jest to więc produkt wydajny. Ten żel to mój hit! Zdecydowanie polecam go każdemu, kto zmaga się z problemami skórnymi, zwłaszcza atopią, przesuszeniem, swędzeniem. To skuteczny, a zarazem delikatny produkt, który naprawdę przynosi ukojenie.
    Zalety:
    • Skuteczność: ukojenie dla suchej, podrażnionej, swędzącej skóry;
    • Skład żelu dostosowany do potrzeb skóry suchej i wymagającej;
    • Wygodne, duże opakowanie z pompką;
    • Wydajność;
    • Łatwa dostępność (dostępny w aptekach stacjonarnych i internetowych).