Dezodoranty i antyperspiranty

Cien Comfort Fresh, Antyperspirant w kulce

Vardzia
    24 listopada 2024 o 16:05
    Ten jest na tak
    Jeśli chodzi o dezodoranty i antyperspiranty od lat jestem wierna jednej marce - głównie dlatego, że 3/4 z nich powoduje u mnie uczulenia miejscowe i powstawanie liszajów. Tutaj jednak znowu - zadziała opinia internetu. Bo opinie wśród vlogerek ma dobre. Uznałam więc, że 6 zł to nie dużo i można spróbować. Antyperspirant pachnie łagodnie. Łatwo rozprowadza się na skórze - w tej materii był bezproblemowy. Pachniał delikatnie. Co dla mnie najważniejsze - w żaden sposób mnie nie uczulił, ani nie wysuszył mi skóry. Faktycznie też nie zostawiał białych plam, ani żółtych śladów. Czy regulował pocenie się - tak, na kilka godzin, ale cały dzień to to be był . Z brzydkim zapachem radził sobie cały dzień. Mówimy tu o stosowaniu w wakacje. Opakowanie wystarczyło mi na jakieś 3-4 tygodnie czasu. Przyzwoity czas, zważywszy, że nie stosowałam go tylko pod pachami ale też na uda. Cena i dostępność również są w porządku. W okresie jesienno zimowym, jest bardzo przyzwoitym rozwiązaniem. Na lato poszukałabym jednak czegoś mocniejszego. Uważam, że dobra, budżetowa opcja. Na pewno ponownie kupię.
    Zalety:
    • przyzwoite działanie na zapach
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    • nie wysusza skóry
    Wady:
    • mógłby lepiej działać na pot
    Her666
    12 listopada 2024 o 19:03
    Zapach ładny , działanie chwilowe
    Antyperspirant o ładnym zapachu a’la krem Nivea. Co do zastosowania , działa chwilowo do godziny czasu, później w ogóle go nie czuć i nie chroni przed potem. Co więcej po pewnym czasie z opakowania zaczyna wyciekać, a zapach staje się olejowy.
  • 1 października 2024 o 12:30
    Daleko od ideału
    Kupiłam go w ciemno przy okazji zakupów w Lidlu ale więcej do niego nie wrócę. Przede wszystkim nie odpowiada mi formuła (lub może to kwestia opakowania?). Kulka dozuje ogromną ilość produktu, właściwie za każdym razem czuję jak gdzieś coś skapuje mi czy po boku, czy na podłogę. Z resztą nawet na zdjęciu które załączam widać jak się z niego leje. Skuteczność okej ale nie jakaś znakomita. Po domu może być, ale już na 8 godzin do pracy bym mu nie zaufała. Zapach bardzo przyjemny, podobny do kremu Nivea.
    Zalety:
    • zapach, cena
    Wady:
    • skuteczność, formuła
    Inne
  • 10 lipca 2024 o 20:12
    Daje rade ale nie cały dzień
    Antyperspirant znanej marki Cien dostępny jest w Lidlu za 4-5 zł . Testowałam kiedyś inny podobny produkt chyba z niebieską albo zielona zakrętką ale było to dość dawno temu. Granatowy wrzuciłam do koszyka już w zeszłym roku. Jeśli chodzi o pocenie to nie mam z tym większych problemow: zimą wystarczy mi jakiś dezodorant a latem używam na zmianę produktów z aluminium i bez. Czym sobie zaplusował ten kosmetyk? ♥︎ niska cena - zachęca do zakupu zwłaszcza że podobne jakościowo produkty kosztują w granicach 15 zł. ♥︎ delikatny kremowy zapach dający uczucie czystości i świeżości ♥︎ działanie- nie jest całodniowe ale te 5 godzin w upale daje rade potem mam wrażenie że już mam mokre pachy i czuć brzydki zapach ♥︎ nie szczypie skóry używany nawet bezpośrednio po goleniu ♥︎ małe zgrabne opakowanie ale..... ● niestety płyn po jakimś czasie wylewa się i przecieka z kulki a produkt zkonstruowany jest tak żeby stał na nakrętce ● skład nie jest tragiczny ale Cien ma w ofercie takie roll-ony które mają ciekawsze i bardziej przyjazne składniki Ogólnie produkt oceniam na plus bo kosztuje parę złotych a na pewno u niektórych osób sprawdzi się idealnie .
  • 1 lipca 2024 o 11:05
    Antyperspirant
    Moje największe odkrycie tego lata za bardzo niską cenę. Szybko się wchłania, nie zostawia białych śladów na ubraniach, pięknie pachnie, utrzymuje się przez cały dzień, zapobiega poceniu, również nie zostawia plam i po kilku godzinach nie pojawia się przykry zapach. Zdecydowanie strzał w 10 dla mojej skóry na lato.