Kojąca formuła, cała linia zasługuję na uznanie.
Mój codzienny rytuał pielęgnacyjny stał się o wiele przyjemniejszy odkąd zaczęłam używać Glow Stars Creamy Gel Foam. To żelowa pianka do mycia twarzy, której formuła naprawdę mnie zachwyciła. Po nałożeniu na skórę żel zmienia się w delikatną piankę, która świetnie oczyszcza skórę, nie sprawiając wrażenia ściągnięcia. Używam jej regularnie od kilku miesięcy i mogę stwierdzić, że moja skóra nie tylko wygląda zdrowiej, ale także czuje się lepiej.
Opakowanie produktu to jedyny mały minus, jaki zauważyłam – niestety nie domyka się idealnie. Jednak w żadnym wypadku nie obniża to mojej oceny, bo zawartość zdecydowanie rekompensuje tę drobną niedogodność. Opakowanie jest estetyczne, poręczne, łatwo wydobyć z niego produkt, a pojemność jest wystarczająca na długi czas użytkowania.
Formuła jest naprawdę wyjątkowa. Żel jest bardzo delikatny, a po kontakcie z wodą zamienia się w miękką, lekką piankę, która idealnie oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i resztek makijażu. To bardzo przyjemne uczucie, zwłaszcza gdy skóra jest podrażniona lub zmęczona – produkt ma działanie kojące, które przynosi natychmiastową ulgę. Co ważne, nie wysusza skóry, a wręcz pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu nawilżenia.
Konsystencja jest w sam raz – nie jest ani za rzadka, ani za gęsta, co sprawia, że pianka dobrze rozprowadza się na skórze. Pomimo intensywnego oczyszczania, nie czuję żadnego uczucia ściągnięcia. Co więcej, produkt ma piękny, słodki zapach, który umila cały proces mycia twarzy.
Jeśli chodzi o działanie na moją skórę, która jest mieszana z tendencją do wysuszania i z niedoskonałościami, pianka sprawdziła się rewelacyjnie. Moja cera jest teraz bardziej promienna, wygładzona oraz rozjaśniona. Formuła zawierająca witaminę C, octy owocowe i ekstrakt z granatu bardzo pozytywnie wpłynęła na koloryt skóry i jej ogólną kondycję.
Analiza składu również mnie uspokoiła, ponieważ znalazłam w nim składniki, które są odpowiednie dla mojej skóry. Witamina C pomaga rozjaśnić cerę, a ocet owocowy ma właściwości odżywcze i regenerujące, co jest ważne dla mojej skóry, która miewa niedoskonałości. Granat ma działanie łagodzące, co również jest istotne przy mojej cerze, która bywa wrażliwa.
Wydajność jest naprawdę świetna – wystarczy tylko mała ilość, by dokładnie oczyścić całą twarz. Produkt jest bardzo wydajny, dzięki czemu opakowanie wystarcza na długi czas. Cena ok 20 zł.
Moja ocena to 5/5 – mimo małych niedogodności z opakowaniem, produkt spełnił moje oczekiwania w pełni. Cieszę się, że odkryłam Glow Stars Creamy Gel Foam – moja skóra lubi ten efekt takiego zimna na skórze, ukojenia, to naprawdę otulająca pianka :).
Zalety:
- 1. Skutecznie oczyszcza skórę bez jej wysuszania.
- 2. Posiada delikatną, łagodzącą formułę, idealną dla wrażliwej skóry.
- 3. Zmienia się w lekką piankę, co sprawia, że jest przyjemna w użyciu.
- 4. Nawilża i odżywia skórę.
- 5. Pomaga w walce z przebarwieniami, rozjaśnia cerę.
- 6. Wygładza skórę i poprawia jej teksturę.
- 7. Pięknie pachnie – zapach jest słodki, ale nie przytłaczający.
- 8. Wspomaga regenerację i łagodzi podrażnienia.
- 9. Odpowiednia dla cery mieszanej z tendencją do suchej.
- 10. Ekstremalnie delikatna formuła, która nie podrażnia.
Wady:
- 1. Opakowanie nie zamyka się szczelnie, co może być problematyczne w podróży.
- 2. Zawiera substancje zapachowe, które mogą uczulić osoby o bardzo wrażliwej skórze.
- 3. Może nie być wystarczająco silny dla osób z bardzo tłustą skórą, które potrzebują intensywniejszego oczyszczenia.
- 4. Zawartość niektórych kwasów owocowych może sprawiać, że skóra staje się bardziej wrażliwa na słońce.
- 5. Produkt może być zbyt delikatny dla osób poszukujących intensywniejszego efektu oczyszczania.