Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Yves Rocher Pure Algue, Le Gel Nettoyant Ultra-Fraicheur Żel oczyszczający do mycia twarzy

• 29 kwietnia 2025 o 12:56
    Idealny
    Co prawda mam większe opakowanie z pompką, ale jest cudowny. Nie zastąpiony dla cery problematycznej bardzo bardzo wydajny więc cena jest adekwatna. Bez zapachu i bardzo delikatny.
  • 18 maja 2023 o 10:40
    Bardzo dobry żel
    Zakupiłam żel razem z zestawem miniaturem w zestawie prezentowym, świątecznym. To bardzo dobry żel myjący ,odpowiednio oczyszcza cere bez przesuszania czy uczucia ściągnięcia. Jestem w szoku, bo nie tak do tej pory kojarzyły mi się kosmetyki pielęgnacyjne tej marki. Planuję zakup produktu w pełnym wymiarze.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza cerę
    • nie przesusza
    • wydajny
    • przyjemny, delikatny zapach
    • skład ok
    Wady:
    • online
    Polie55
    8 maja 2023 o 17:52
    Moc alg!
    Bardzo dobrze wspominam użytkowanie tego żelu. Ładnie pachnie, dobrze doczyszcza jedynie lekko szczypie mnie w oczu, ale mam wrażliwe i żadko co tego nie robi. Ładne schludne opakowanie.
    • Działanie
    Wady:
    Iwona_C
    7 lutego 2023 o 21:08
    Bardzo dobry żel myjący który odpowiednio oczyszcza cere bez przesuszania czy uczucia ściągnięcia.
    Do zakupu żelu skłoniło mnie jego działanie, i te algi w składzie w dodatku była dobra cena promocyjna i nie było się nad czym zastanawiać. W moje ręce trafiło opakowanie o największej pojemności 390 ml. Butelka jest duża ale wygodna w wydobywaniu żelu dzięki zamontowanej idealnie działającej pompce dozującej. Ma ona transparentny błękitny kolor i widać znajdująca się wewnątrz zawartość. Grafika zawiera niebieskie algi oraz wyczerpujący opis kosmetyku. Etykiety mimo długiego czasu używania nie odklejają się a napisy cały czas pozostają intensywne i na swoim miejscu. Butelka wykonana z plastiku odzyskanego z recyklingu i nadaje się do ponownego przetworzenia. Konsystencja jest gęsta żelowa, bardziej przypomina galaretkę niż żel Zapach świeży, morski i bardzo przyjemny. Na skórze wyczuwalny dłuższą chwile po aplikacji. Skład w 98 % naturalny:łagodne substancje myjące i pieniące gliceryna, hydrolat z mięty pieprzowej, ekstrakt z alg jest choć na końcu listy, dodatkowo zapach, delikatne konserwanty i substancje konsystencjotwórcze. Ja nie używam takich żeli do demakijażu, ale po wykonaniu go płynem micelarnym w celu umycia twarzy i i usunięcia jego pozostałości. Do całokształtu działania tego kosmetyku nie mam żadnych zastrzeżeń. Mycie z użyciem żelu jest przyjemne, pieni się on delikatnie, łatwo spłukuje z skóry i nie pozostawia pi sobie żadnej niekomfortowej warstwy. Nie ma uczucia ściągnięcia ani żadnych podrażnień, nie powoduje pieczenia czy zamglenia oczu. Skóra jest odświeżona , oczyszczona z resztek makijażu, nadmiaru sebum i innych zanieczyszczeń. Miękka, wygładzona i przyjemna w dotyku. Odpowiednio przygotowana do dalszej pielęgnacji. Cena regularna przy opakowaniu 390 ml to 65 zł, wydajność jest duża a i promocje w YR często się pojawiają i można go kupić znacznie taniej. Żel do mycia twarzy Pure Algue to dla mnie bardzo przyjemny kosmetyk pod względem zapachu, konsystencji i delikatności w oczyszczaniu cery bez przesuszeń. Polubiłam mycie twarzy z udziałem tego produktu, Zakupie ponownie.
    Zalety:
    • gęsta żelowa konsystencja
    • świeży morski zapach
    • dobrze się pieni
    • odpowiednio oczyszcza odświeża skórę
    • wygładza cerę, nadaje jej aksamitności w dotyku
    • usuwa zanieczyszczenia, pozostałości makijażu, nadmiar sebum
    • nie pozostawia żadnej warstwy na skórze
    • nie przesusza i nie powoduje uczucia ściągnięcia
    • nie podrażnia oczu ani skóry
    • skład w 98 % naturalny
    • różne pojemności do wyboru
    • opakowanie z widoczna zawartością
    • w dużej butelce wygodna pompka dozująca
    Szpaksa
    15 grudnia 2022 o 21:49
    Bardzo go lubię
    To już moje drugie opakowanie, a posiadam większe wersje (390 ml). Żel ma piękny, morski, ekskluzywny zapach. Jest łagodny dla wrażliwej skóry, ale skutecznie oczyszcza. Nie pieni się zbyt mocno i ma nieco kremową konsytencję. Polecam wypróbować, jeśli lubicie kosmetyki tej marki.