Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Nivea Derma Skin Clear, Wash Gel Żel oczyszczający

Bodyland.pl
Nivea Derma Skin Clear żel oczyszczający przeciw niedoskonałościom 150ml
Nivea Derma Skin Clear żel oczyszczający 150 ml
Nivea Derma Skin Clear

• 27 marca 2025 o 10:15
    Dobrze doczyszcza, na 2 etap demakijażu jak znalazł
    Zainteresowałam się tym żelem całkiem przypadkiem, z produktami do pielęgnacji twarzy od Nivea jest u mnie różnie, nigdy jakoś nie zapadły mi w pamięć, ale w przypadku tego skusiła mnie promka, a oprócz tego skład w którym jest kwas salicylowy a na moją mieszaną skórę działa on bardzo dobrze. Opakowanie to butelka z pompką o pojemności 150ml. Dozowanie jest wygodne, żel jest wydajny. Na 1 użycie potrzebuję niecałej pompki. A żel się pieni tak jak lubię, piana nie znika podczas mycia, można tym żelem 'popracować' na skórzę i dobrze ją umyć. Zapach żelu delikatny, ma jakąś może i morską lekko solną nutę, przez tę zawartość soli morskiej w składzie, ale ten zapach jest na tyle delikatny, że mi nie przeszkadzał, w sumie to nawet go nie zauważam. Spłukuje się mgnieniu oka. Pod tym względem komfort użycia jest bardzo ok. Nie zauważyłam czegoś co by mi jakoś bardzo przeszkadzało. Jeśli chodzi o efekty jestem zadowolona. Kupiłam go z myślą porządnego doczyszczenia skóry jako 2-etap demakijażu po jakimś masełku/olejku. Wywiązał się z tej roli bardzo dobrze, moja skóra po użyciu jest czysta, całkowicie doczyszczona z resztek poprzedniego etapu demakijażu. Świeża i pod palcami bardzo gładka. Nie czuję jakiegoś dyskomfortu ani ściągnięcia skóry. Żelu używam codziennie wieczorem, rano wolę jednak coś delikatniejszego, i nie przesuszył mojej skóry. Nie spowodował większego wydzielania sebum, na mojej skórze podczas stosowania nie pojawiły się żadne zaczerwienienia, niedoskonałości czy cokolwiek innego co budziłoby mój niepokój. Podsumowując bardzo mi się sprawdza, nie ma nie wiadomo jakiego wachlarza obietnic i to jest spoko, robi to co ma robić. Dobrze doczyszcza, delikatnie podbija gładkość mojej skóry, stosowany raz dziennie jej nie wysusza. Czy redukuje zaskórniki, nie mam pojęcia bo takowych nie mam, jednak jeśli chodzi o pory, może i rzeczywiście są mniej widoczne, jednak jest to zasługa mojej pozostałej pielęgnacji. Nie mniej żel jest spoko, dla mojej mieszanej cery jak znalazł. Chętnie do niego wrócę.
    Zalety:
    • odpowiednio gęsta, dobrze pieniąca się żelowa formuła, nie ścieka między palcami
    • dobrze doczyszcza, wyraźnie odświeża, daje poczucie skrzypiącej czystości
    • wydajny
    • lubię za zawartość kwasu salicylowego, który podbija gładkość mojej mieszanej skóry
    • nie wysusza mojej skóry
  • 1 marca 2025 o 22:27
    Byłam pozytywnie zaskoczona jego działaniem. Trzyma moją skórę w ryzach i nie pozwala wyskoczyć niedoskonałościom.
    Do oczyszczania skóry najczęściej stosuje pianki albo żele. Te drugie stały się mi bliższe. Znalazłam bowiem dwie pozycje z tej kategorii, które bardzo polubilam. Na pierwszym miejscu jest żel do mycia z Loreal, a na drugim ten właśnie z Nivea. Uważam, że jest to dobry zamiennik z Loreal. Derma Skin Care ma pojemność 150 ml. Zamknięty jest w plastikowej butelce z pompką, o ttansperetnym zielonym kolorze. Żel ma dość płynną konsystencję, w moim mniemaniu. Ma kolor przezroczysty i delikatny zapach. W kontakcie z wodą, idealnie pieniw się na skórze. Zmywa wszytsko co mu stanie na drodze, podkłady, pudry, itp,itd. Dogłębnie oczyszcza i pozostawia skórę świeżą i jasną, bez zbędnych zanieczyszczeń. W swym saldzie zawiera kwas salicylowy oraz niacynamid. Idealny dla skóry mieszanej I tłustej. Znacznie mimalizuje widoczność porów, usuwa niedoskonałości I przeciwdziała powstawaniu nowych. Usuwa nadmiar sebum. Skóra wcale się się wyswieca w ciągu dnia, co dla mnie jest bardzo ważne, bo nie lubie efektu mokrej twarzy. Niestey w kontakcie z oczami jest mnie przyjemny, strasznie podrażnia I piecze. Lepiej omijać szerokim łukiem okolice oczu. Po umyciu delikatnie ściąga skórę, jest to krótkotrwałe i nie uciążliwe. Napewno jednoczesnie delikatnie nawilża, widać na skórze malutką warstewkę ochrony. Super przygotowuje skórę do dalszej pielęgnacji. Osobiście stosuje go rano I wieczorem i naprawdę moja skóra jest od dawna wolna od niedoskonałości. Bardzo rzadko coś mi wyskakuje, a ja już coś jest to szybko mija. Polubilam ten żel. A powi2m szczerze, rzadko stosuje kosmetyki Nivea, większość średnio na mnie działa. A ten żel wpasowal się w moje oczekiwania idealnie. Napewno nie będzie to jedyne opakowanie, które wykorzystam.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • niweluje widoczność porów
    • likwiduje niedoskonałości
    • Ma delikatne działanie
    • usuwa nadmiar sebum
    Wady:
    • podrażnia oczy, jak się do nich dostanie
  • 11 listopada 2024 o 22:10
    Dokładne oczyszczenie, ale z drobnym minusem
    Zazwyczaj sięgam po produkty do oczyszczania twarzy w formie pianki, jednak tym razem postanowiłam przetestować żel do mycia twarzy od Nivea. Muszę przyznać, że sam proces mycia jest bardzo wygodny – żel łatwo się rozprowadza, a jego konsystencja jest naprawdę przyjemna. Świetnie oczyszcza skórę, pozostawiając ją świeżą i gładką. Niestety, zauważyłam jeden mankament: podczas zmywania produkt dość często dostaje mi się do oczu, co powoduje podrażnienie. Mimo że oceniam go ogólnie pozytywnie za skuteczność i przyjemność stosowania, prawdopodobnie pozostanę przy swoich ulubionych piankach, które są delikatniejsze dla oczu.
  • 1 października 2024 o 0:36
    Moja cera się z nim nie polubiła
    Żel do mycia twarzy Nivea z linii Derma Skin Clear kupiłam zachęcona opiniami, że przy zaskórnikach czy włóknach łojowych pielęgnacja z kwasem salicylowym to mus. Może i po jego użyciu niedoskonałości wydawały się mniej widoczne, a twarz dobrze domyta, ale stała się ona też ściągnięta i zaczerwieniona. Kiedy zauważyłam suchość skóry i nasilenie wyprysków, używałam go już tylko wieczorem, ale problem się utrzymywał. Moja skóra dosłownie "piła" krem nawilżający (który kiedyś uznałam za bubla, bo za długo się wchłaniał)... Podsumowując: jeśli dany produkt nie nasila moich problemów lub nie wyrządza mi krzywdy, nawet najgorszą rzecz staram się zużyć w całości, ale z tym żelem moja wrażliwa, naczynkowa cera się NIE polubiła. Chyba nie mam innego wyjścia, jak tylko wyrzucić pozostałe pół opakowania.
    Zalety:
    • Wydajny
    Wady:
    • Powoduje/nasila problemy skórne (ściągnięcie, zaczerwienienie, suchość, wypryski)
    C_in_i
    21 sierpnia 2024 o 23:16
    Dobry produkt, ale regularna cena ciut za wysoka
    Żel kupiłam w Rossmannie na promce z kuponów za uśmiech, więc zapłaciłam połowę standardowej ceny, co troszkę mniej bolało biorąc pod uwagę niewielką pojemność tego produktu. Opakowanie jest bardzo poręczne, dobrze leży w ręce, bez problemu można sie obsłużyć jedną ręką naciskając pompkę. Spośród wszystkich żeli do mycia twarzy jakie przetestowałam, muszę przyznać, że Nivea ma najlepsze opakowanie z pompką. Żel ma gęstą konsystencję, przezroczystą, zapach jest bardzo delikatny, właściwie nie zwróciłam na niego zbytnio uwagi przez cały okres używania produktu, co uważam za ogromny plus. Mam cerę mieszaną - suchą, z wyswiecajacą się strefą T, więc trochę obawiałam się, czy żel mi nie wysuszy skóry, ale na szczęście okazało się że nie jest to rypacz. Żel świetnie oczyszcza skórę i pory, nie wysusza, podczas jego stosowania nie czułam nawet żeby ściągał skórę, co przy innych produktach zdarzało się nagminnie. Żel stosowałam w miesiącach letnich, kiedy moja cera wydziela więcej sebum i w sumie nie zauważyłam, żeby jakoś bardzo ograniczył jego wydzielanie. Odnotowałam, że po jego użyciu na mojej twarzy pojawiało się mniej wyprysków. Ten produkt jest bardzo w porządku, z pewnością sięgnę jeszcze po niego, jeśli będzie na promocji.