Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Eucerin DermoPure, Cleansing Gel Żel oczyszczający do cery trądzikowej

Eucerin Dermopure Żel oczyszczający do twarzy i ciała 400 ml
Eucerin Dermopure
e-ZikoApteka.pl
Eucerin Dermopure - Żel oczyszczający do twarzy i ciała 400ml

• 29 marca 2025 o 15:32
    Skuteczność i delikatność w jednym!
    Poszukiwanie idealnego żelu oczyszczającego do cery trądzikowej to wyzwanie, które zna każdy, kto boryka się z niedoskonałościami. Eucerin DermoPure Cleansing Gel to produkt, który obiecuje skuteczne oczyszczenie skóry bez jej przesuszania i podrażnień. Po dłuższym stosowaniu mogę śmiało powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych kosmetyków do codziennej pielęgnacji cery problematycznej. Żel ma lekką, przezroczystą konsystencję i dobrze się pieni, co sprawia, że już niewielka ilość wystarcza do umycia całej twarzy. Jest niezwykle wydajny, co stanowi dodatkowy atut. Nie zawiera mydła ani alkoholu, dzięki czemu nie powoduje uczucia ściągnięcia ani przesuszenia. Po każdym użyciu skóra pozostaje odświeżona, ale nie podrażniona – to kluczowa cecha, szczególnie dla osób z cerą skłonną do podrażnień. Jednym z najważniejszych aspektów tego produktu jest jego działanie na skórę trądzikową. Regularne stosowanie żelu pomaga ograniczyć nadmierne wydzielanie sebum, co w efekcie redukuje przetłuszczanie się skóry i powstawanie wyprysków. W składzie znajduje się m.in. kwas salicylowy, który działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, co sprzyja gojeniu się niedoskonałości i zapobiega pojawianiu się nowych zmian. Mimo intensywnego działania oczyszczającego, produkt nie wywołuje podrażnień ani nie zaostrza problemu trądziku. Kolejną zaletą jest delikatny, neutralny zapach, który nie jest nachalny ani sztuczny. Produkt jest odpowiedni zarówno do porannej, jak i wieczornej pielęgnacji, a jego regularne stosowanie sprawia, że skóra wygląda na bardziej zbalansowaną i mniej podatną na powstawanie niedoskonałości. Podsumowując, Eucerin DermoPure Cleansing Gel to świetny wybór dla osób walczących z trądzikiem i nadmiarem sebum, które jednocześnie nie chcą narażać swojej skóry na nadmierne wysuszenie. Skutecznie oczyszcza, odświeża i pozostawia skórę w lepszej kondycji, a przy tym jest bardzo wydajny i delikatny. To produkt, do którego chętnie się wraca.
  • 4 czerwca 2024 o 20:59
    Do cery trądzikowej
    Walczysz z tłustą, błyszczącą cerą i uporczywymi wypryskami?** Eucerin DermoPure Cleansing Gel to żel oczyszczający do cery trądzikowej, który obiecuje złagodzić objawy trądziku i pozostawić skórę czystą i świeżą. Ale czy ten produkt rzeczywiście spełnia swoje obietnice? **Moje doświadczenia z Eucerin DermoPure Cleansing Gel:** Używam tego żelu od kilku tygodni i muszę przyznać, że widzę pewną poprawę w stanie mojej cery. Jest ona mniej tłusta, matowa i rzadziej pojawiają się na niej wypryski. **Plusy:** * Delikatnie oczyszcza skórę bez wysuszania * Pomaga regulować wydzielanie sebum * Działa przeciwzapalnie * Nie zapycha porów * Dostępny w różnych pojemnościach * Łatwo dostępny w drogeriach **Minusy:** * Może lekko wysuszać skórę, szczególnie w okolicy oczu i ust (należy stosować krem nawilżający) * Nie usuwa zaskórników * Ma specyficzny zapach, który może nie każdemu odpowiadać **Ogólnie rzecz biorąc, polecam Eucerin DermoPure Cleansing Gel osobom z tłustą, trądzikową cerą.** To dobry produkt, który skutecznie oczyszcza skórę i pomaga w walce z wypryskami. Jeśli masz tłustą, trądzikową cerę, wypróbuj Eucerin DermoPure Cleansing Gel i przekonaj się sam, czy ten produkt sprawdzi się u Ciebie!
  • 19 maja 2024 o 6:50
    Nie zmniejszył ilości trądziku
    Żel zamknięty w wygodnym opakowaniu z pompką. Widać ile produktu znajduje się wewnątrz. Ma neutralny zapach i żelową konsystencję. Ładnie rozprowadza się po twarzy i myje. Nie ma problemu ze życiem produktu. Lekko wysusza skórę. Stosowała go głównie moja nastoletnia córka, jednak nie zaobserwowałysśmy poprawy w stanie cery.
    Drogeria Super-Pharm
    Ann_ek
    18 maja 2024 o 19:10
    Skuteczny
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Pewnego dnia postanowiłam sprawić sobie prezent i kupilam boxa z miniproduktami w Super-Pharm. Kosztował mnie 149 zł i zawierał kilkanaście kosmetyków do pielęgnacji twarzy i ciała. Żele oczyszczające to dla mnie kosmetyki pierwszej potrzeby, bez których nie potrafiłabym się obejść. Moja cera jest mieszana, z mocno przetłuszczającą się strefą T, ale jednocześnie sucha, ściągnięta i odwodniona. Do tego jest wrażliwa. Moje opakowanie to próbka o pojemności 20 ml, więc na kilkanaście użyć na luzie wystarczyło. Tubka wykonana z plastiku, zamykana zakrętką. Bardzo fajny sposób na poznanie kosmetyku. Formuła żelu jest przezroczysta. Ja zapachu nie czuję, w składzie też żadnej kompozycji zapachowej nie widzę. Konsystencja żelowa, rzadka, ale nie lejąca. Nie miałam problemów ze sprawnym przeniesieniem jej na skórę twarzy, nie przelewała się przez palce. Łatwo zmienia się w pianę, tej piany jest tak powiedzmy, że wystarczająco. Bezproblemowo się też spłukuje. Wydajność trudno mi określić, wydaje mi się, że jest po prostu w porządku. Cena do najniższych nie należy, za opakowanie 400 ml trzeba zapłacić kwotę rzędu 70 zł. Na szczęście tę dość wysoką cenę rekompensuje dobre działanie. Produkt naprawdę skutecznie usuwa wszelkie zanieczyszczenia. Mój demakijaż jest zawsze dwuetapowy- napierw olejek bądź micel, a dopiero później pianka lub żel. Nie mam pojęcia, jakby sobie poradził solo, ale tego nie sprawdzałam, już od dawna bazuje na przynajmniej dwóch kosmetykach oczyszczających. Bardzo dobrze usuwa pozostałości zanieczyszczeń, makijażu i sebum. Pozostawia buzię czystą, odświeżoną, doskonale przygotowaną na dalsze etapy pielęgnacji. Dla mnie super istotne jest, że nie ściąga. Nie podrażnia ani nie zapycha. Jest bardzo łagodny, również dla oczu- zawsze żelami domywam tę okolicę i zależy mi na tym, żeby nic nie szczypało ani nie piekło. Nie lepi się, nie pozostawia żadnej warstwy. Nie wiem, czy kupię ponownie. Na krem czy serum jestem w stanie wydać większą kwotę, na produkt oczyszczający mam trochę opory, w szczególności, że znam kilka rośnie dobrych, ale tańszych. Niemniej jednak polecam ze względu na dobre działanie.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • nie podrażnia, nie zapycha
    • nie ściąga skóry
    • nie szczypie w oczy
    • bezzapachowy
    • łatwo się rozprowadza
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm
  • 20 października 2023 o 12:12
    Lubie ten żel
    Lubię też żel, ale bardzo rzadko kupuję z powodu ceny. Jego stosowanie to przyjemność. Piękny zapach. Dobrze oczyszcza cerę i fajnie się rozmasowuje. Czuć odświeżenie, jest lekki i delikatny, trochę wygładza. Radzi sobie z lekkim makijażem. Natomiast nie ma żadnych szczególnych właściwości.