Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Fresh, Antyperspirant Roll-On 48h Antyperspirant w kulce

• 21 października 2024 o 21:16
    Antyperspiranty od marki Dove moim zdaniem zawsze są niezawodne i uwielbiam po nie sięgać. Sprawdzają mi się najczęściej naprawdę bardzo dobrze, są wydajne oraz przede wszystkim zapewniają długotrwałą ochronę przed potliwością. Tym razem wybrałam dla siebie wersję z serii Fresh. Miałam ochotę na taki odświeżający, nieobowiązujący zapach, który udało mi się zakupić w drogerii stacjonarnej Hebe. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu wykonanym z plastiku o pojemności pięćdziesiąt mililitrów. Opakowanie posiada białą barwę wraz z jasnoniebieskim motywem oraz wszelkimi, najważniejszymi informacjami na temat produktu, takimi jak jego nazwa, logo producenta, skład, najważniejsze właściwości oraz zalecany sposób użytku. Cena regularna nie jest wysoka, ponieważ wynosi około piętnastu złotych. Produkt posiada aplikator w formie kulki, czyli taki, który ja najbardziej lubię. Wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest zdecydowanie najbardziej wydajne oraz praktyczne. Sam antyperspirant posiada naprawdę bardzo przyjemny, świeży, naturalny zapach. Jest delikatny i nieobciążający. Kosmetyk dość szybko się wchłania, nie bieli, nie klei się do ubrań. Śmiało może być stosowany nawet w przypadku dość wysokiej potliwości ponieważ wspaniale chroni przed potem i to na długie godziny. Zapewnia świetną ochroną jednocześnie nie podrażniając nasze skóry. Antyperspirant w kulce od marki Dove zyskał moją sympatię przede wszystkim ze względu na swój świeży, naturalny zapach oraz bardzo wysoką ochronę przeciwsłoneczną. Jest bardzo neutralny i wydaje mi się, że sprawdzi się wielu osobą. Moim zdaniem jest idealnym wyborem dla posiadaczy suchej skóry.
    Zalety:
    • Skład
    • Szybko się wchłania
    • Zapewnia wysoką ochronę przed potem
    • Nie podrażnia
    • Nadaje się do suchej skóry
    Wady:
  • 30 czerwca 2024 o 10:03
    Skuteczny o przyjemnym kwiatowym zapachu, korzystna cena w dwupaku.
    Dove marka kosmetyków znana i lubiana przez wiele osób, recenzowany antyperspirant to drugi z kolejki po wersji classic do którego wracam z przyjemnością. Standardowe opakowanie wykonane z dobrej jakości plastiku utrzymany w minimalistycznej kolorystyce bieli charakterystyczne dla produktów marki. Opakowanie wyprofilowane odpowiednio pasuje do dłoni, duża i równie mocna nakrętka dodatkowo naklejka z podstawowymi informacjami dotyczącymi produktu. Często w ofercie pojawiają się dwupaku połączone na wysokości nakrętki kartonikiem. Dostępność markety, apteki, drogerie. Często cena promocyjna z której z chęcią korzystam ;) Pojemność 50 ml, PAO 24 miesiące od daty pierwszego otwarcia. Kulka działa bez zarzutu, dozuje przyjemny i lekko kremowy biały płyn, należy nieco odczekać z założeniem ubrania aby go nie poplamić. Antyperspirant działa bez zarzutu, chroni osoby raczej z małą potliwością. Delikatny świeży kwiatowy zapach jest identyczny jak w przypadku dezodorantu z serii fresh. Nie podrażnia skóry wrażliwej nawet świeżo po depilacji. Stosuje z przyjemnością na zmianę z innymi wersjami od Dove w tym ulubionej i cenionej klasycznej.
  • 23 maja 2024 o 10:53
    Dobry wybór na co dzień
    Antyperspirant zmieniam często, bo zauważyłam, że skóra mi się do nich szybko przyzwyczaja i nie działają już tak skutecznie, jak powinny. Tego produktu używałam wczesną wiosną, gdy nie było wysokich temperatur. Sprawdził się dobrze, na co dzień nie miałam z nim nieprzyjemnych niespodzianek w postaci brzydkiego zapachu. Opakowanie dobrze leży w dłoni, kulka jest dość mała albo ja jestem przyzwyczajona do większych - w każdym razie działa bez zarzutu. Antyperspirant potrzebuje chwili, by się wchłonąć, potem możemy się ubierać. Nie plami ubrań, nie powoduje podrażnień ani nie uczula. Jest dość wydajny i tani. Pachnie przyjemnie, bardzo delikatnie, nie kolidując z zapachem perfum.
  • 2 kwietnia 2024 o 18:26
    Dobra ochrona i przyjemny zapach
    Antyperspirant w kulce Dove Fresh ma bardzo przyjemny a zarazem delikatny kwiatowy świeży zapach. Kulka bardzo dobrze się kręci, nie zacina się, nadmiar płynu nie wylewa się na zewnątrz przez co opakowanie nie jest upaprane. Do antyperspirantów Dove podchodzę z rezerwą ale ten mnie pozytywnie zaskoczył dość skuteczną ochroną przed potem. W okresie zimowo wiosennym wytrzymał nawet ponad 24h, w cieplejsze dni czy przy większym wysiłku tez dobrze się spisuje, chroni przed potem od początku do końca dnia. Ochrony 48h nie sprawdzałam ale wątpię żeby aż tyle wytrzymał. Podsumowując: Roll on skuteczny, kulka się nie zacina, nie podrażnia skóry czy nawilża hmm, na pewno nie wysusza jej. Jest to bardzo fajny antyperspirant o ciekawym zapachu, na pewno jeszcze do niego powrócę.