Henny do włosów

Phitofilos Cassia, Henné Neutro Bezbarwna henna do włosów

• 28 stycznia 2025 o 18:06
    Cassia od Phitofilos to produkt, który zdecydowanie zasługuje na uwagę każdego, kto marzy o zdrowszych, mocniejszych i bardziej lśniących włosach. Jej wielowymiarowe działanie sprawia, że jest to kosmetyk uniwersalny, idealny zarówno dla miłośników naturalnej pielęgnacji, jak i osób poszukujących czegoś, co nada ich włosom subtelnego blasku i witalności. Po przetestowaniu tej ziołowej odżywki mogę śmiało powiedzieć, że stała się ona ważnym elementem mojej pielęgnacyjnej rutyny. Cassia to sproszkowany produkt, który po zmieszaniu z wodą przypomina zielonkawą papkę o ziołowym zapachu. Jej przygotowanie jest banalnie proste – wystarczy wymieszać ją z ciepłą wodą do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Plusem jest to, że można ją łatwo dostosować do własnych potrzeb, dodając ulubione dodatki. Nakładanie Cassii wymaga odrobiny wprawy, ale nie jest szczególnie trudne. Ważne jest równomierne pokrycie włosów, co ułatwia nieco gęsta konsystencja produktu. Ziołowy zapach podczas aplikacji może przypaść do gustu tym, którzy cenią sobie naturalne aromaty, choć dla niektórych może być nieco intensywny. Najbardziej zachwyciły mnie efekty, jakie Cassia przynosi dla włosów. Po użyciu zauważyłam, że moje pasma były wyraźnie gładsze, bardziej miękkie i zdecydowanie pełne życia. Jej wzmacniające działanie jest naprawdę odczuwalne – włosy zyskały objętość i elastyczność, a przy regularnym stosowaniu wyglądały coraz zdrowsze i mniej podatne na łamanie. Choć Cassia nazywana jest „bezbarwną henną”, delikatne efekty koloryzujące są widoczne na moich włosach. Na moich pasmach pojawiły się subtelne, złote refleksy, które pięknie odbijają światło i nadają fryzurze zdrowego wyglądu Regularne stosowanie Cassii przynosi naprawdę imponujące rezultaty. Włosy stają się wyraźnie mocniejsze, bardziej sprężyste i mniej podatne na uszkodzenia. Cassia pomogła mi również zredukować problem rozdwajających się końcówek, a fryzura zyskała zdrowy połysk. Dużym plusem jest także jej działanie ochronne – zabezpiecza włosy przed czynnikami zewnętrznymi, co doceniłam zwłaszcza w okresie zimowym. Cassia od Phitofilos to coś więcej niż zwykła odżywka – to prawdziwy rytuał pielęgnacyjny, który pozwala zadbać o włosy w naturalny, bezpieczny sposób. Jej wzmacniające i regenerujące właściwości sprawiają, że włosy odzyskują blask, objętość i zdrowy wygląd. Produkt szczególnie przypadnie do gustu osobom, które szukają naturalnych alternatyw dla drogeryjnych kosmetyków i chcą świadomie pielęgnować swoje włosy. Jeśli marzysz o mocnych, lśniących i zdrowych włosach, a jednocześnie cenisz sobie naturalne składniki i wielofunkcyjność, Cassia od Phitofilos jest zdecydowanie warta wypróbowania!
  • 24 września 2024 o 16:16
    Świetny jako odżywka i jako produkt do koloryzacji włosów
    Cassie używam co jakiś czas nie tylko do farbowania ale również jako odżywkę do włosów. Phitophilos jest jedną z droższych cassi chociaż moim zdaniem jakość jest powalająca i naprawdę warto spróbować. Nie ma porównania w ogóle do tańszych produktów../ nie sięgają pięt. POLECAM…!!!
    Zalety:
    • Jakość
    Wady:
    • Cnena
  • 17 maja 2024 o 22:23
    Używam jako dodatek do henny i innych ziół na włosy
    Cassie Phitofilos kupiłam z ciekawości, po sukcesie jakim odniosła na moich włosach cassia od Sattva. Nie mówię, że Sattva jest złej jakości, jednak chciałam wypróbować czegoś innego. Cassie od Phitofilos można zakupić już od 25 zł online za 100g produktu. Cena nie jest wygórowana a produkt w zależności od długości, gęstości czy sposobu użycia jest naprawdę wydajny. Proszek jest mega drobny, bardzo dobrze się miesza (rozrabiam go na wodzie destylowanej ok 60 stopni C i odstawiam na noc), nie robią się grudki. Mam ciemnobrązowe włosy, farbowane henną + indygo z dodatkami. Cassi dodaje raczej w celach kondycjonujacych do całej przygotowanej przeze mnie wcześniej mieszanki (odstaje w osobnym pojemniku). Zapach w przeciwieństwie do henny jest mniej „drażniący”, bardziej subtelny i ogólnie jako produkt mam wrażenie, że łatwiej jest go przygotować. Od kiedy dodaje cassie do henny, zauważyłam że włosy są po farbowaniu jeszcze bardziej „lejące” i błyszczące. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć jak zachowuje się osobno, na jasnych włosach. Jako dodatek, mogę polecić z całego serca. Produkt jest naprawdę doskonałej jakości.
    Zalety:
    • łatwo się rozrabia
    • nie powstają grudki
    • produkt atrakcyjny cenowo
    • świetna jakość produktu
    • wydajna
    Wady:
    • dostępny raczej tylko online