Podkłady

Sephora Collection, Reveal The Real, Soft Radiant Skin Tint Podkład rozświetlający

3 na 51 opinię

Sephora
Sephora Collection - Reveal The Real - Fluid Podkładowy Z Efektem Rozświetlenia - Care Foundcealer-24 O - Dla Kobiet

• 26 stycznia 2025 o 2:04
    Mieszane uczucia
    Dostałam próbkę tego podkładu przy zakupach i zakochałam się od pierwszego użycia! Zanim zdążyłam się zastanowić, pobiegłam do Sephory kupić pełnowymiarowe opakowanie. Wybrałam odcień 130N (neutralny), który w opakowaniu wydawał się chłodny, podobnie jak na zdjęciach na stronie. W rzeczywistości jednak okazał się inny. Oksyduje - i to bardzo szybko, staje się żółty i ciepły. Muszę ratować sytuację jasnym korektorem, żeby wyrównać kolor i uniknąć odcięcia, które niestety jest widoczne. Podkład ma bardzo płynną formułę - przed użyciem koniecznie trzeba go wstrząsnąć. Słychać jak „chlupie” w środku. Opakowanie jest plastikowe, a zamiast klasycznej pompki mamy coś w stylu wyciskacza, jak w szkolnym kleju. Może to i pomysłowe, ale w praktyce bywa mniej wygodne. Nakładam podkład bezpośrednio na twarz, a potem rozprowadzam palcem i doklepuję gąbeczką. Podkład zapewnia bardzo lekkie krycie – tak lekkie, że zdarza się, że przebijają zaczerwienienia na nosie. Czasem potrzeba aż dwóch warstw, żeby ukryć drobne niedoskonałości. Nie polecam osobom z większymi niedoskonałościami. Formuła jest lekka, nie przesusza moje suchej cery i nie podkreśla skórek. Mimo obietnic rozświetlenia, dla mnie efekt bardziej przypomina delikatnie matowe wykończenie, bo podkład zastyga, ale bez efektu maski i skóra się nie świeci. Utrzymuje się na twarzy przez cały dzień, a do tego jest dość komfortowy w noszeniu. Nie czuć go na skórze, co jest dużym plusem. Ale ja też go utrwalam pudrem, więc nie wiem jak wypada solo. W sumie to go całkiem lubię, ale też nie sięgam po niego regularnie przez te jego kilka wad. Niestety, oksydacja mocno wpływa na moją opinię o tym produkcie. Z każdym użyciem muszę kombinować z korektorem, żeby ratować efekt. Dodatkowo, ze względu na lekkie krycie, zużywam więcej podkładu, co odbija się na jego wydajności. Też nie jest taki tani, nie wiem czy sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • lekka formuła
    • nie przesusza
    • trwałość cały dzień
    • opakowanie całkiem niezłe, dobre do podróży, bo lekkie
    Wady:
    • oksyduje (zmienia kolor na ciemniejszy)
    • bardzo lekkie krycie - nie ukryje niedoskonałości
    • u mnie nie widać rozświetlenia
    W perfumerii