Kredki do brwi

Bodyland.pl
Rimmel Brow This Way Kredka do Brwi 003 Blonde

easygo
    2 kwietnia 2025 o 10:13
    Trwała i łatwa w obsłudze
    Mam kolor 5 - ash brown, kupowałam on-line i myślałam, że będzie ciemniejsza, wahałam się pomiedzy 05 (ash brown) a 06 (brunette) ale 05 jest w chłodnych tonach, a 06 ciepły, kasztanowy brąz. Swoje brwi mam czarne, ale nie tak gęste i grube jak bym chciała, dlatego kredką uzupełniam braki i nadaję pożądany kształt. Kredka jest super dobrze zaostrzona, dlatego maluje się nią doskonale, ale jest dość twarda, dla mnie to akurat zaleta, bo lepiej kilka razy malować, niż raz przesadzić. Kolejnym plusem tej twardości jest to, że można ją samemu łatwo i dobrze zaostrzyć, nawet bez zamrażania (gdyby ktoś nie znał triku, to kredki przed ostrzeniem wkłada się do zamrażalnika i taką zmrożoną ostrzy).
    Zalety:
    • Doskonała twardość, lubię twardsze i bardziej suche kredki do brwi
    • Nie rozmazuje się i nie znika w ciągu dnia
    • Nie zmienia koloru nawet gdy się spocimy, czy cera przetłuści się.
    • Jest wydajna
    • Nie łamie się i łatwa w temperowaniu.
    Wady:
    • Kupując kolor ash brown, liczyłam, że będzie ciemniejsza, taki ciemny szary brąz, ale jest dość jasna, jeżeli ktoś oczekuje mocnych, wyrazistych brwi - to nie dla niego ten kolor.

Zobacz także inne Kredki do brwi