Maszynki do golenia dla kobiet

Gillette Simply Venus 2, Golarka dla kobiet

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 13 września 2024 o 22:34
    Odradzam zakup tej maszynki- powoduje częste zacięcia, a pasek nawilżający zużywa się w tempie ekspresowym
    Zacznę może od tego, że jeśli chodzi o maszynki do golenia, to nie jestem specjalnie wymagającym klientem. Moje owłosienie po serii zabiegów depilacji ipl jest naprawdę mizerne i rzadkie; włoski są słabe i jasne, oraz odrastają bardzo powoli. Jeśli spojrzę na moje nogi, to owłosienie pokrywa może 20% ich powierzchni. Zadaniem maszynki jest więc co trzeci, czwarty dzień "pozbierać" to, co pozostało po depilacji laserowej i powoli sobie odrasta. Mam już co prawda swoją ulubioną jednorazową maszynkę do golenia, jednak któregoś dnia okazało się, że zapomniałam jej ze sobą zabrać w podróż i byłam skazana na szybki zakup w przypadkowym sklepie. W oczy rzucił mi się ten produkt, z którego korzystałam wiele lat temu i nawet miło go wspomniałam. Postanowiłam dać mu szansę, jednak szybko pożałowałam swojego zakupu :(
    Zalety:
    • produkt jest tani- koszt tej maszynki nie przekracza chyba 3,00 zł,
    • jego dostępność jest bardzo dobra- można go kupić m.in. w każdej biedronce,
    • ma bardzo przyjemny dla oka wygląd,
    • nie wyślizguje się z wilgotnych dłoni.
    • I na tym niestety kończą się jego nieliczne zalety.
    Wady:
    • produkt bardzo kiepsko spełnia swoje zadania- usuwa całe owłosienie, ale jakim kosztem ! przesuwająca się po nodze maszynka w jakiś koszmarny sposób rani skórę, powodując liczne zacięcia, które mocno krwawią. Używałam naprawdę wielu maszynek różnych firm i nigdy, przenigdy nie spotkałam się z czymś takim- nawet wówczas, gdy moje owłosienie- jak to bywa w przypadku brunetek- było mocne i gęste;
    • maszynka ma tylko dwa ostrza- w tej cenie można już spokojnie dostać taką z trzema, co ułatwi i przyspieszy cały proces pozbywania się włosków,
    • pasek nawilżający rwie się i strzępi dosłownie w trakcie pierwszego użycia; to z kolei prowadzi do tego, że skóra po zabiegu - nawet jeśli jakimś cudem przetrwa zabieg bez zacięć, to pozostaje bardzo wyjałowiona, a wręcz "podrażniona".
    • Nie polecam więc tego produktu i uważam, że nie jest wart nawet tych 3 zł które za niego zapłaciłam.
    • Jak już wspominałam, moje włoski naprawdę nie powinny stanowić wyzwania dla jakiejkolwiek maszynki, a ten produkt najzwyczajniej w świecie nie radzi sobie z ich usuwaniem. Myślę więc, że osobom z bardziej obfitym owłosieniem może zrobić krzywdę, a do tego bardzo szybko się zużywać.
    • Nie polecam tego produktu!
    Inne
  • 1 kwietnia 2024 o 12:54
    Tania, zwykła maszynka do golenia dla kobiet.
    Maszynkę kupiłam na szybko w markecie będąc w potrzebie ;) Pojedynczy egzemplarz w korzystnej cenie można kupić również opakowanie zbiorcze. Maszynka w kolorze niebieskim z wytłoczonym logo Gillette dodatkowo zabezpieczone nakładką i małym kartonikiem na główce. Posiada dwa ostrza i pasek nawilżający, który w szybkim czasie zaczyna się kruszyć. Maszynka dobrze leży w dłoni posiada na całej długości rączki wyżłobione paski oraz kropki ułatwiające trzymanie mokrymi rękoma. Zwykła maszynka do golenia używam kilka razy i do kosza. Sprawdziła się, nie mam większych zastrzeżeń, ani wygórowanych wymagań dotyczących maszynki do golenia. Goli dokładnie z czasem jednak zaczyna się tępić - normalne w przypadku ostrzy. Główka pozostaje nieruchoma. Do golenia nóg sprawdza się całkiem, całkiem.
  • 15 maja 2023 o 17:38
    Maszynki od marki Gilliette to już prawdziwy klasyk w swojej kategorii. Producent ten oferuje naprawdę sporo ciekawych akcesoriów ułatwiających produkt golenia, która sprawdzają się nawet suchej skórze. Z racji tego, iż ja właśnie taką posiadam, dość chętnie decyduję się na maszynki od tego producenta. Tym razem byłam wręcz zmuszona do zakupu tego typu akcesorium, ponieważ jadąc na krótki urlop zapomniałam swojej aktualnie stosowanej z domu i po drodze zajechałam do drogerii Rossmann, żeby dokupić to, czego zapomniałam. Spośród gąszcza wielu maszynek od kilku producentów wybrałam dla siebie opcję o nazwie Simply Venus 2. Kosmetyk dostępny jest w kilku wersjach opakowań. Można zakupić go w pakiecie, w którym umieszczono kilka maszynek, jednak ja zdecydowałam się na pojedynczą wersję. Maszynka posiada jasnoniebieską barwę i wykonana została z plastiku. Znajdziemy na niej dwa ostrza oraz gąbeczkę z substancją łagodzącą. Za pojedynczy kosmetyk zapłaciłam niecałe pięć złotych bez promocji. Maszynka była przeze mnie stosowana po zastosowaniu odpowiedniej pianki do golenia. Muszę przyznać, że mimo faktu, iż posiada jedynie tylko dwa ostrza, bardzo dobrze radzi sobie z niechcianym owłosieniem. Szybko i sprawnie pozwala na ogolenie skóry, przy tym absolutnie się nie zacina i bardzo łatwo się ją myje. Nie posiada działanie podrażniającego skórę. Golarka dla kobiet od marki Gillette to rzecz jasna bardzo dobry kosmetyk, który sprawdził mi się doskonale i pozwala na ekspresowe pozbycie się niechcianego owłosienia. Zdecydowanie polecam, jest to dobrze wykonany i niedrogi kosmetyk.
    • Dostępność
    • Design
    • Przyjemność i łatwość stosowania
    • Nie podrażnia
    • Dobrze goli
  • 2 grudnia 2022 o 14:16
    Są w porządku, ale mają pewną wadę
    Maszynki zostały zapakowane w foliowe opakowanie zbiorcze, w którym mieści się 6 sztuk. Golarki mają rączki w bardzo ładnym, kobiecym kolorze - błękitnym. Końcówki są w kształcie "łezki", a na długości mają prążki, co sprawia, że wygodnie się ich używa nawet mokrymi dłońmi. Zostały odpowiednio wyprofilowane, dzięki czemu wygodnie się ich używa, mimo że ich główki są nieruchome. Maszynki posiadają 2 ostrza oraz pasek nawilżający zabezpieczone plastikową osłonką. Ostrza nie są tępe, ale też nie za mocne - nie ranią skóry, ciężko się nimi zaciąć, nie podrażniają bardziej niż inne. Pasek nawilżający spełnia swoją funkcję - ułatwia poślizg maszynce i lekko nawilża skórę. Maszynki w teorii starczają na 3 użycia, ale podczas ostatniego golenia już nie są tak skuteczne jak przy pierwszych - czasami muszę przejechać maszynką dane miejsce kilka razy, aby usunąć wszystkie włoski, podczas gdy golarki z innych firm wystarczały mi na nawet 4 "pełne" depilacje. W zasadzie maszynki wywiązują się ze swojej roli, posiadają jednak tę wadę, o której wspomniałam wyżej. Dlatego ja raczej nie kupię ich ponownie, są lepsze golarki z tej półki cenowej. Natomiast nie jest to zły produkt, jedynie lekko kuleje ich wydajność.
    Zalety:
    • nie są zbyt ostre, nie ranią skóry,
    • posiadają pasek nawilżający, który dobrze spełnia swoją funkcję,
    • dobrze wyprofilowane,
    • wygodna rączka,
    • ilość sztuk w opakowaniu,
    • cena.
    Wady:
    • tępią się trochę szybciej niż inne produkty z podobnej półki cenowej.
  • 29 lipca 2022 o 16:53
    Nic specjalnego
    Maszynki kupiłam kiedyś w rossmannie. Były akurat na promocji, więc stwierdziłam, że je wypróbuję. Generalnie maszynki jak maszynki, dość dobrze radzą sobie z usuwaniem włosów. Podczas golenia maszynka sunie po skórze bez problemu, choć czasami zdarzyło mi się nimi zaciąć. Jedna sztuka wystarczyła na 2-3 użycia i potem już była tępa. Jedno opakowanie starczyło mi na około miesiąc. Maszynka dobrze leży w ręce, nie wypada, nie wyślizgowuje się. Cenowo są okej, szczególnie na promocji, dostępne są również w marketach, więc można je bez problemu kupić. Ogółem są okej, ale bez szału.
    Zalety:
    • Łatwo dostępne
    • W miarę dobrze usuwają włoski
    • Dobrze leży w ręce
    Wady:
    • Dość szybko się tępią
    • Zdarza się nimi zaciąć