WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

NaturalME Balance, Anti-Age, Synbiotyczny płyn micelarny

NaturalME Balance

kama_m1
    7 czerwca 2025 o 22:40
    Płyn micelarny anti-age ? Niekoniecznie ma taką funkcję.
    Płyn micelarny dostałam w prezencie z kilkoma innymi kosmetykami tej marki, m.in z serum, hydrolatem czy kremem do twarzy - a nawet testuję teraz kolejną wersję tego płynu tylko, że z serii glow. Płyn micelarny faktycznie zawiera w składzie składniki, które działają anti-age, odmładzająco m.in : multipeptydy - tetrapeptyd, tripeptyd, ale nie do końca to działanie dostrzegłam. Zawiera ponadto kompleks synbiotyków, ekstrakt z wąktotki azjatyckiej, pantenol, ekstrakt z marakuji. Skład jak dla mnie jest w porządku, jest delikatny i nie podrażnia nawet bardzo wrażliwej skóry. Uważam, że sprawdzi się do każdego typu cery a najbardziej wrażliwej i dojrzałej. Buteleczka plastikowa o pojemności 200 ml o bardzo estetycznej szacie graficznej, minimalistycznej a zarazem bardzo przejrzystej i czytelnej. Utrzymana w kolorystyce niebiesko-białej z dodatkiem złota naprawdę pięknie się prezentuje w łazience na półce :) design jest dopracowany pod każdym względem. Zamknięcie typu klik, lecz trochę nieszczelne w pozycji leżącej lubi się czasem wylać. Choć pojemność fajna by zabrać go w podróż to nie do końca jego zamknięcie na to pozwala. Konsystencja wiadomo płynna, lejąca, zapach dość ciekawy, dla mnie przyjemny, lekko owocowy. Podoba mi się. Jeżeli chodzi o wydajność - no nie ukrywajmy jest przeciętna przy takiej pojemności gdzie normalny płyn ma ok. 400 ml czyli raz tyle :) przy codziennym stosowaniu i czasem mocniejszym makijażu wystarczył mi na ok 2,5 tygodnia. Płyn jak obiecuje producent ma być odmładzający u mnie się to nie sprawdziło, choć jestem po 30stce i mam już sporo zmarszczek , takowego działania nie dostrzegłam i właściwie to nawet się go specjalnie nie spodziewałam. Jakoś nie wierzę w takie cuda.. :) Od tego są .. kremy , czy dobre serum, ale płyn micelarny ? Hmm no niekoniecznie. Płyn micelarny bazuje na bardzo delikatnych substancjach i w łagodny sposób oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i usuwa makijaż - i naprawdę całkiem dobrze sobie z nim radzi nawet z tym mocniejszym czy wodoodpornym, nie naruszając przy tym bariery hydrolipidowej skóry. Bardzo dobrze przygotowuje skórę do dalszych etapów pielęgnacyjnych, przyjemnie nawilża, koi i łagodzi podrażnienia. Spełnia swoją podstawową funkcję jako płyn do demakijażu - anti-age to nie ten kierunek. :) Cała seria dostępna jest w Hebe i bywa często w fajnych cenach promocyjnych. Dostałam go w prezencie i miło było go stosować, zużyłam go do końca, ale nie specjalnie mnie zachwycił, nie ma w nim nic nadzwyczajnego czym wyróżniałby się spośród innych płynów micelarnych np. typu Garnier, którego bardzo lubię :)
    Zalety:
    • ładna szata graficzna, design opakowania,
    • przyjemny owocowy zapach,
    • dobry skład, delikatny dla skóry,
    • dobrze domywa makijaż i oczyszcza skórę z zanieczyszczeń,
    • koi, łagodzi podrażnienia, nawilża,
    • dostępność w Hebe w przyjaznej dla portfela cenie.
    Wady:
    • anti-age to obiecuję producent u mnie brak działania,
    • kiepskie zamknięcie, lubi się wylewać.
  • 29 grudnia 2024 o 16:58
    Opakowanie nie nadaje się na podróż
    Płyn można znaleźć tanio w Hebe na promocji. Dobrze zmywa makijaż. Nie podrażnia. Szata graficzna ładna, ale opakowanie do bani. Niestety po położeniu butelki w pozycji leżącej produkt wycieka. Opakowanie jest nieszczelne, przez co nie można zabrać płynu w podróż. Wydajny. Przy codziennym użytkowaniu starczył mi na około 2 miesiące. Zapach średnio w moim guście. Owocowo- przyprawowy. Nie mój vibe. Płyn delikatny, nie podrażnia. Działania przeciwzmarszczkowego nie zauważyłam. Produkt z dobrym składem. Uważam, że jest ok. Raczej go ponownie nie kupię, bo w tej cenie są lepsze, ale nie powiem też na niego złego słowa.