Toniki i hydrolaty

Apoyo Tonik oczyszczający

Ann_ek
    30 marca 2025 o 12:11
    Przyjemny tonik. Łagodzi podrażnienia i nawilża
    Tonik trafił w moje ręce dzięki Wizażowi- wygrałam go w konkursie na recenzję tygodnia. Trochę czekał na swoją kolej, zanim zużyję pootwierane wcześniej zapasy. Mam cerę mieszaną, odwodnioną i często sciagniętą, ale paradoksalnie jednocześnie nadmiernie przetłuszczającą się. Dziwny to fenomen. W dodatku jest wrażliwa. Opakowanie jest zgrabne, a zawiera dość sporo, bo 150 ml. Jest bardzo dobrze przemyślane, świetnie leży w dłoni i kapitalnie się dozuje dzięki małej dźwigni, którą naciskając z jednej strony, uchylamy niewielką dziurkę z drugiej. Dzięki temu rozwiązaniu nic się nie marnuje, dozowanie jest precyzyjne i czyste. Może nie każdy lubi to rozwiązanie, ja jednak ostatnio po przykrych doświadczeniach z atomizerami wracam do takiego z podkulonym ogonem. Buteleczka wygodnie leży w dłoni. Bardzo podoba mi się ta oszczędna i elegancka szata graficzna. Zapach jest łagodny i odświeżający, wyczuwam w nim cytrusy. Dość szybko się ulatnia. Konsystencja wodna, o przezroczystej barwie. Rozprowadza się bezproblemowo bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze żadnej warstwy. Jest wydajny, ja aplikuję go na jeden mały, okrągły wacik, co z powodzeniem wystarcza na całą twarz i szyję. Widziałam, że jest dostępny stacjonarnie w Hebe w cenie 59 zł. Stosowałam codziennie, rano oraz wieczorem nakladając dozę na wacik. Jeśli chodzi o jego działanie to jestem zadowolona. Fantastycznie łagodzi wszelkie podrażnienia, swędzenie, a przede wszystkim ściągnięcie skóry po myciu. Odświeża, zmiękcza i wygładza skórę oraz dobrze przygotowuje ją pod kolejne kroki pielęgnacyjne. Myślę, że rzeczywiście może również normalizować wydzielanie sebum i zmniejszać widoczność porów, ponieważ w trakcie używania tego produktu rzeczywiście te dwa problemy mi się zmniejszyły. Jest odpowiedni dla skór wrażliwych, takich jak moja; nie zapycha, nie podrażnia. Świetny również w okolicy oczu, nie omijałam ich jakoś szczególnie, więc tonik nie raz się tam dostał, a nie wywoływał szczypania, pieczenia ani łzawienia. Bardzo mi się spodobał i z żalem dobiłam do dna. Nie wiem jednak, czy wrócę do niego ponownie, ale to jedynie ze względu na cenę. Nie wykluczam, chociaż będę czekać na promocję.
  • 7 grudnia 2024 o 18:19
    Czegoś tu brakuje
    Nowa marka Apoyo stawia na naturalne składy, co dla mnie nie ma znaczenia, oraz na harmonijne podejście do pielęgnacji. Dla mnie to tylko marketing, więc przejdę od razu do tego, co najważniejsze. Tonik ma wodnista konsystencję, co do razu nasuwa pytanie, dlaczego producentka nie zastosowała tutaj opakowania z atomizerem. Produkt byłby o wiele wygodniejszy w stosowaniu, a do tego bardziej wydajny. A tak część wyleje się z dłoni, skapie na ubrania lub do umywalki, a z kolei przy użyciu wacika większość się w niego wchłonie. Tak, czy inaczej tonik się marnuje. W tym produkcie nie ma nic nadzwyczajnego. Niacynamid, jakieś ekstrakty, które niby mają odświeżać i regulować sebum. I szczerze, jest on przez to po prostu zbędny. Ani nie nawadnia, ani nie robi ze skórą niczego innego poza właśnie odświeżeniem. Po umyciu twarzy pianka z tej marki, ten tonik nie jest już do niczego potrzebny.