Dezodoranty i antyperspiranty

La Roche-Posay Deodorant Physiologique 24 H Roll - On (Dezodorant w kulce)

La Roche Posay Deodorant Physiologique 24h Roll-on skóra wrażliwa 50ml

• 13 listopada 2018 o 14:34
    Jest niezły
    Kupiłam ze względu na dobry skład, brak aluminium. I wraz z ładnym, delikatnym zapachem to jego największe zalety. Skuteczność nie jest tak samo dobra jak przy dezodorantach z aluminium, ale przetestowałam kilka innych eko i z dobrym składem i pod tym względem żaden nie wypada lepiej, a większość gorzej. Także z braku laku, pewnie zostanę przy tym, w okresie jesienno-zimowym dla mnie jest wystarczający.
    Zalety:
    • bez aluminium
    • wydajny
    • delikatny zapach
    Wady:
    • sprawdzi się jeśli nie potrzebujemy silnej ochrony antyperspiracyjnej
    elisss7
    20 września 2018 o 9:12
    Nie służy
    Kupiłam La Roche Posay, ze wględu na to, że wszystkie inne marki mnie uczulają: aluminium, alkohol itp. po nich dokuczało mi zaczerwienienie, wysuszenie oraz swędzenie. Zdecydowałam się na La Roche Posay i niestety się rozczarowałam. Nawilża, nie uczula ale powoduje iż po 4 h od zastosowania wydziela nieprzyjemny zapach oraz wilgotność, z czym nigdy nie miałam problemu. Efekt może być dobry ale tylko jeśli nosiłabym go ze sobą wszędzie i stosowała co trzy godziny. 30 ponad zł za brak komfortu.
  • 15 sierpnia 2018 o 19:31
    Bardzo dobry
    Kulkę kupiłam ponieważ od jakiegoś czadu nie mogłam sobie poradzić z nieprzyjemnym zapachem potu. Wszystkie produkty drogeryjna nic nie pomagały. Kulka skutecznie zahamowała nieprzyjemny zapach potu. Zapach delikatny, kwiatowy naprawdę polecam!
    Zalety:
    • Skutecznosc
    Drogeria Super-Pharm
    Leppu
    24 czerwca 2018 o 16:51
    Ładny skład ale działanie tragiczne.
    Kupiłam go bo szukałam czegoś bez soli aluminium, moim faworytem jest biała kulka od Vichy ta do skóry wrażliwej z zawartością soli aluminium. Szukałam czegoś na zimę oraz takiego antyperspirantu "do domu". Kupiłam ten od La Roche ponieważ bardzo lubię tę firmę. Niestety kompletnie mi się nie sprawdził, ma naprawdę ładny skład który mi przypasował gdy go czytałam ale działanie? Na początku z dwa trzy dni było naprawdę dobrze ale potem zaczęła się totalna klapa. Dezodorant La Roche wzmaga niesamowicie mocno pocenie i nieprzyjemny zapach. Jestem osobą jaka poci się bardzo mocno (stres i choroby) ale zazwyczaj nie posiadam przykrego zapachu a w przypadku tego dezodorantu pojawia się on i jest strasznie nasilony. Plamy na ubraniach też zostawia i trzeba je co chwilę prać. Niestety kulka od La Roche zaczęła mnie podrażniać i wywoływać swędzenie pod pachami oraz lekkie zapchanie gruczołów co powoduje ból. Nie spodziewałam się tak ostrej rekacji na antyperspirant który jest bez aluminium. Plusy tej kulki to opakowanie i skład oraz lekki zapach (kwiatowy) ale działanie...no właśnie, on nie jest warty swojej ceny. Oddam go chłopakowi może jemu przypasuje.
  • 10 maja 2018 o 11:05
    Nie dziala !
    Od dluzszego czasu, mam problemu z poceniem sie. Mialam juz dosc mocny ktory mnie swedzial, bo az tak wysuszal, teraz chcialam postawic na cos naturalnego i kupilam wlasnie ten. Problem w tym, ze zupelnie nie dziala. Mialam dosc stresujace momenty, ale i nie tylko i jak go zastosowaalm, to mimo wszyztko pod pachami jestem zwyczajnie mokra i smierdze. A tani nie byl. Jestem mega nie content.
    Zalety:
    • Ladnie pachnie, klasyczne opakowanie,
    Wady:
    • poce sie po nim
    • smierdze
    • nie dziala
    • drogi