Szampony do włosów

Ziaja Intensywna Pielęgnacja Włosów, Szampon `Redukcja łupieżu czarna rzepa`

Ziaja
Ziaja Plantica V: szampon Czarna Rzepa 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 37 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    9 lutego 2025 o 17:11
    Świetny
    Moje włosy-obecnie półdługie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane, w naturalnym kolorze(średni brąz) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się(włosy myję codziennie wieczorem) i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Uwielbiam szampony z czarną rzepą i ten z Ziai nie jest wyjątkiem. Rewelacyjnie sprawdza się na moich włosach-dokładnie je oczyszcza(także z olejków oraz resztek środków do stylizacji), zostawia je lekkie, puszyste oraz gotowe na dalszą pielęgnację. Nie plącze ich zbytnio, a także nie przesusza na długości. Przy używaniu recenzowanego szamponu cały dzień wyglądają dobrze-są lekkie, nie strączkują się i przed kolejnym myciem nie są przyklapnięte. Bardzo dobrze działa na moją skórę głowy(dodam, że jak tylko mam czas to staram się ten szampon po spienieniu zostawić na głowie przez kilka minut). Raz, że dokładnie ją myje i odświeża; dwa, że jej nie wysusza oraz nie podrażnia. Przy stosowaniu rzepowej Ziai nigdy nie miałam problemu z szybszym przetłuszczaniem(mam wręcz wrażenie, że nieco je poskramia, chociaż nigdy nie łudzę się, ze sam szampon rozwiąże ten problem gdyż on u mnie leży gdzieś w organizmie po prostu), swędzeniem czy podrażnieniem skóry(wręcz ratowałam się tym produktem gdy trafiałam na jakieś myjące buble, które masakrowały mój skalp) lub wzmożonym wypadaniem. Czy pomaga przy łupieżu-nie mogę się wypowiedzieć gdyż nie mam z tym problemów. Myślę, że dzięki dobrym właściwościom myjącym połączonym ze względną łagodnością ma szansę być dobrym wsparciem w kuracjach przeciwłupieżowych. Szampon jest gęsty, przejrzysty, bardzo dobrze się pieni oraz łatwo wypłukuje. Pachnie bardzo mocno typową czarną rzepą, ja akurat jestem fanką tego zapachu, więc mi się podoba :D Butelka-niby prosta i fajna, ale ma dwie niedogodności. Pierwsza-zatrzask przy otwarciu ciężko się otwiera. Druga-twardy plastik z którego jest wykonana, czasami ciężko jest wyciskać z niej produkt.
    sellenn
    6 stycznia 2024 o 11:49
    Znosny
    Redukcji lupiezu nie zauwazylam, dodatkowo po myciu ciezko rozczesac wlosy. Poza tym znosny, wlosy trzymaja sie po nim w dobrej koncycji przez dwa dni, pachnie przecietnie. Nie kupie ponownie, ledwo zmeczylam jedna buteleczke.
  • 11 października 2023 o 15:33
    Na łupież napewno nie pomoże, pod innymi względami szampon poprawny
    Niestey od czasu do czasu mam problem z łupieżem. Nie jest to problem duży, dlatego też nie potrzebowałam mocnych specyfików. Sięgnęłam po szampon z Ziaji, bo zazwyczaj te kosmetyki są delikatne w składzie i krzywdy nie zrobią. Owy szampon ma 400 ml, zamknięty jest w białej butli z zamknięciem na klik. Na opakowaniu prócz bieli wykorzystano także kolor różowy, poza kolorami znajdziemy tylko napisy. Zero grafiki, prostota opakowania. Konsystencja nie za rzadka, z lekkim, delikatnym zapachem. Nie utrzymuje się on później umyciu włosów. Jak dla mnie nie tworzy dużej piany podczas mycia, a szkoda bo lubię takie efekty. Szampon stworzony z 90% składników pochodzenia naturalnego. Jest to kosmetyk wegański. W swym składzie ma czarną rzepę, aloes I prowitaminę B5. Jakiś czas temu zużyłam jedno opakowanie. Oczyszcza skórę głowy, nawet trochę nawilża. Włosy nie są obciążone, są lekkie I sypkie po wysuszeniu. Co do łupieżu, ja miałam go nie wiele, więc sobie z nim poradził. Myślę, że na większy problem nie da rady, jest zbyt delikatny. Osobiście używałam go 2 razy w tygodniu. Na opakowaniu obiecują większą objętość...cóż,nie u mnie. Włosy miałam po nim proste, wygładzone I przyklapnięte. Nie wróciłam ponownie do tego szamponu.
    Zalety:
    • delikatny
    • naturalny skład
    • delikatny zapach
    • wydajny
    • oczyszcza skórę głowy
    Wady:
    • mało się pieni podczas mycia
    • dużego łupieżu nie zwalczy
    • nie dodaje objętości, jak obiecują na opakowaniu
    JolaH
    8 maja 2023 o 20:36
    Nie na łupierz ale na przetłuszczające się włosy
    Szampon kupiłam przy okazji zakupów w markecie akurat nasilił się u mnie problem z łupieżem a że szampon był w promocji postanowiłam dać mu szansę. Szampon jest odpowiednio gęsty, nie spływa, ładnie pachnie ale zapach nie utrzymuje się na włosach. Po kilku tygodniach stosowania stwierdzam z niechęcią że szampon z łupieżem nie robi absolutnie nic. Musiałam i tak sięgnąć po szampon apteczny żeby opanować skórę głowy. Jednak dla osób z przetłuszczającymi się włosami może on być hitem. Włosy po nim są świeże znacznie dłużej niż po innych szamponach które stosowałam dotychczas. Nie kupię ponownie ze względu na to że moim głównym problemem jest nadal łupież i ten szampon nie rozwiązuje tego problemu.
    Zalety:
    • pomaga na nadmierne przetłuszczanie się skóry głowy
    • jest tani
    • polska marka
    • łatwo dostępny
    Wady:
    • nie działa na łupież
    Ann9555
    10 grudnia 2020 o 12:50
    Nie działa
    Bardzo słaby produkt. Według mnie wcale nie spełnia swoich właściwości. Opakowanie klasyczne, jak dla tej marki. Konsystencja ok. Bardzo słabo się pieni. Zapach ok, nic nadzwyczajnego ani drażniącego. Co do redukcji łupieżu nic nie zauważyłam, a wręcz sprawiał, że włosy się bardziej i szybciej przetłuszczały. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • brak redukcji łupieżu
    • słabo się pieni
    • przyspiesza przetłuszczanie się włosów