Preparaty punktowe

Adonis Afrodyta Płyn

juls01
    15 marca 2025 o 0:08
    Inne zastosowanie
    Używałam produktu do twarzy na trądzik i super sobie poradził, wysuszył to co ma wysuszyć, ale również na podrażnienia po goleniu się sprawdza! Polecam
    Zalety:
    • Robi to co mówi producent
    Wady:
    • Nie ma wad
    Medea05
    20 listopada 2021 o 11:56
    Pomaga w nierównej walce z trądzikiem, ale strasznie wysusza!
    Po płyn Afronis pierwszy raz sięgnęłam kilkanascie lat temu. Miałam wtedy straszny trądzik, tłusta cere na całej twarzy, jednym słowem tragedia. W tej chwili wciaz mam ten płyn w łazience, ale już nie uzywam go codziennie i na cala twarz . Mam wiec doswiadczenia ze stosowania produktu praktycznie na różnych skórach. #SKORA TLUSTA, TRADZIKOWA (DUZY TRADZIK) Tu stosowalam plyn na cala twarz. Dodatkowo mialam masc wysuszajaca na tradzik. Zbytniego wysuszenia twarzy nie odczulam przy samym toniku, gdy doszla mas musialam ratowac sie lekkim kremem nawizajacym. Ale wystarczyl cetaphil aby utrzymywac efekty wyciszania tradziku oraz utrzymywac nawilzenie skory bez jej zapychania EFEKTY + ładnie oczyszczał twarz z sebum + niewlowal zaskorniki + zwezal pory + przy dluzszym stosowaniu zmniejszal znaczaco wysyp tradziku na twarzy, ALE: * UWAGA! Nie kazdy o tym wie, ale oczyszczanie skóry tradzikowej wiaze sie z wysypem krostek na twarzy. Tak wiec trzeba byc przygtowanym i uwazac to za naturalne, ze chwilowo możemy odczuwać pogorszenie stanu cery. Ale to wszystko dlatego, ze produkt oczyszcza skóre, a wiec wszelkie zanieczyszczenia podskorne musi wydobyc na zewnatrz. Plus jest taki, ze płyn bardzo szybko wycisza te zmiany i nie rozwijaja sie one tak bardzo jak bez stosowania płynu. Tak wiec nie wyrzucajcie płynu gdu tylko zauwazycie zwiekszenie ilosci krostek - najparwdopoodbniej to chwilowe #SKORA MIESZANA - tłusta w strefie T, sucha na pozostałej czesci twarzy Teraz stosuje płyn miejscowo i tylko wtedy, gdy akurat mam pogorszenie stanu cery. Bardzo rzadko stosuje na cała strefe T - głownie gdy chce pozbyc sie zaskornikow NIGDY nie uzywam na cala twarz - gdyz obecnie plyn bardzo bardzo wysusza moja cere ZALETY + oczyszcza strefe T + stosowany miejscowo ładnie "wycisza" pojedyncze ropne zmiany na twarzy MINUSY -bardzo wysusza Generalnie dla osób z cera tlusta, z problemami tradzikowymi baaardzo polecam. Mi płyn pomogl doprowadzic skore do porzadku. Pozniej polecam punktowe stosowanie w przypadku pojedynczych ropnych zmian. To bardzo dobry kosemtyk w niskiej cenie
    Zalety:
    • dzialanie - oczyszcza skore, wycisza zmiany zapalne na skorze
    domkep
    25 sierpnia 2020 o 23:00
    Afronis, Płyn przeciw trądzikowi
    Typowy tonik na zmiany skórne-skuteczny. Nie ma co kusić się opisem producenta, że rozjaśnia przebarwienia-nie robi tego. Likwiduje krostki po regularnym stosowaniu. Jest dość agresywny, może powodować podrażnienia i wysuszenie skóry. Nie nadaje się do stałego stosowania. Generalnie, stary, dobry na zmiany skórne produkt w bardzo korzystnej cenie.
    Zalety:
    • Skuteczny w zwalczaniu krostek.
  • 6 lipca 2020 o 10:39
    Nie polecam ! ! !
    Używa od:próbka
    W kwiatach polskich zakupiłam i jestem zażenowana tym co mi zrobił ten produkt.Strasznie brzydko śmierdzi.Może minimalnie złuszcza skórę , ale nic więcej nie robi .
    Zalety:
    • Złuszcza kiedy użyje się go w niewielkich ilościach bo tak to zabardzo może aż przesuszyć
    Wady:
    • Skóra masakrycznie czerwona
    • Zapach odraża i zniechęca jest masakryczny
    • Powoduje większą ilość wyprysków zamiast je niwelować
    • Cera staję się sucha , matowa i pozbawiona życia oraz blasku
    hanyl
    22 czerwca 2020 o 13:14
    Dziwne, że nie słychać śmiechu szatana po aplikacji
    Wyjątkowo sroga rzecz, ten płyn, z pewnością nie dla każdego. Poleciła mi go koleżanka, w okresie, gdy miałam problemy zarówno z zamkniętymi zaskórnikami, jak ropnymi zmianami po przyjmowaniu leków . Ten supertani i superwydajny preparat uporał się z nimi od razu, stosowany, jak tonik, na całą twarz (przyznam, że zachowawczość w tej kwestii jest mi obca). Później niejednokrotnie stosowałam z sukcesem punktowo. Produkt nigdy mnie nie wysuszył nadmiernie ani nie spowodował łuszczenia, ale mam bardzo mało wrażliwą cerę, mocno tłustą, którą mało co podrażnia. Osobom, u których wiele produktów powoduje szczypanie, zdecydowanie nie polecam, innych zachęcam do prób, jest to tak tani preparat, że, w razie czego, można komuś oddać bez żalu. A jest szansa na cuda! Czemu, mimo to, nie wiem, czy kupię? Bo gdy kupiłam kolejną butelkę, zaowocowało to uczuleniem - nie wiem, czy nastąpiła jakaś lekka zmiana w składzie, czy co się zadziało, natomiast oddałam rzecz dorastającemu bratu, któremu nic złego się nie stało, przeciwnie. Myślę jednak, że kiedyś zrobię sobie odlewkę Afronisu, by bez kupowania zobaczyć, czy może to jednorazowa wpadka i nadal się dla mnie nadaje.
    Zalety:
    • Turboskuteczność i nie taka na chwilę, zmiany jakiś czas faktycznie nie wracają
    • Bardzo niska cena, 10-13 PLN za kawał butli
    • Szklane opakowanie z niezłym dozownikiem
    • Bardzo duża wydajność
    • Łatwa do zastosowania wodna konsystencja
    Wady:
    • Zdecydowanie nie dla wrażliwców